Si të praktikojmë mendjen

Të bëheni shumë më të ditur se ku jeni dhe gjithashtu çfarë po bëni, pa përfunduar së tepërmi i përgjegjshëm ose i mbingarkuar nga ajo që po ndodh rreth jush.

Mendja është një cilësi e lartë natyrore që të gjithë kemi. It'sshtë në dispozicion për ne në çdo minutë nëse vendosim kohën për ta vlerësuar atë. Kur praktikojmë ndërgjegjësimin, ne jemi duke ushtruar artin e krijimit të hapësirës për veten tonë - hapësirë ​​për të supozuar, hapësirë ​​për të marrë frymë, hapësirë ​​midis vetes dhe gjithashtu përgjigjet tona.

Kur praktikojmë ndërgjegjësimin, ne jemi duke ushtruar artin e krijimit të hapësirës për veten tonë - hapësirë ​​për të supozuar, hapësirë ​​për të marrë një frymë, hapësirë ​​midis vetes dhe gjithashtu përgjigjet tona.

Çfarë duhet të dini para se të praktikoni ndërgjegjësimin:

  1. Ju nuk keni nevojë të merrni asgjë. Ju mund të praktikoni kudo, nuk ka asnjë kërkesë për të dalë përpara dhe gjithashtu të merrni një jastëk ose stol unik - gjithçka që ju nevojitet është të kushtoni pak kohë dhe gjithashtu hapësirë ​​për të hyrë në aftësitë tuaja të vëmendjes çdo ditë.
  2. Nuk ka asnjë shans për të qetësuar mendjen tuaj. Ky nuk është objektivi më poshtë. Nuk ka gjendje lumturie ose bashkësi transhendente. E tëra çfarë jeni duke u përpjekur të bëni është të mbani shënim në minutën këtu dhe tani, pa gjykim.
  3. E thjeshtë?Ndërsa mendja sigurisht që do të bredhë. për të praktikuar duke mbajtur shënim Atë që po ndodh në mendjen dhe trupin tuaj në minutën këtu dhe tani, do të zbuloni se ndodhin disa ide. në mendje mund të endesh për diçka që ka ndodhur ditën tjetër, të gjesh në listën e gjërave të tua - mendja jote me siguri do të përpiqet Por të jesh kudo akoma atje ku je. për mendjen që endet nuk është diçka për ankthin, është përbërës i njerëzimit dhe gjithashtu jep minutën magjike për artikullin e rëndësishëm të praktikës së ndërgjegjësimit - artikulli që shkencëtarët mendojnë se e çon sepse mendje shumë më të shëndetshme, shumë më aktive: minuta kur ju pranoni që mendja juaj në të vërtetë ka humbur. nëse mund të vëzhgoni se mendja juaj në të vërtetë ka humbur, pas kësaj ju mund ta ktheni me qëllim minutën këtu dhe tani. për shumë më tepër që e bëni këtë, ka shumë të ngjarë që të jeni në gjendje Dhe ta bëni atë herë pas here. për të mundur humbjen duke ecur në pilot automatik çdo lloj dite (p.sh.: marrja në vendndodhjen tuaj pa pasur parasysh makinën, gjetjen e vetë me dorën tuaj në një kohë të ulët të një çante çip që sapo nënkuptoni
  4. Trajtimi juaj pak nga, dhe kështu me radhë). Për mendjen e gjykuar me siguri do të përpiqet të marrë kontrollin e. “Pa gjykim” Komponenti i dytë i sfidës është Ne; përbërësi. të gjithë jemi fajtorë duke i kushtuar vëmendje Se kritiku i filmit në kokat tona është pak më i madh se sa duhet. (Por kritiku i filmit në të vërtetë na ka ruajtur nga katastrofa disa herë.) Për të, kur praktikojmë të shqyrtojmë gjykimet tona dhe gjithashtu t'i shpërndajmë ato, ne mund të zbulojmë se si t'i hedhim një vështrim pikave dhe gjithashtu të reagojmë Kur ato. për të praktikuar ndërgjegjësimin, përpiquni të mos vini re gjykatën tuaj për çfarëdo ideje që del në pah. ndaj gjykimeve që ndodhin, bëj një shënim psikologjik të tyre (disa individë i identifikojnë ato; -RRB-), dhe gjithashtu lejo që ata të kalojnë, duke pranuar përvojat që mund të lënë në trupin tënd, dhe gjithashtu duke i lejuar ato të kalojnë. everythingshtë gjithçka për kthimin e kohës së fokusit dhe përsëri në minutën këtu dhe tani. Kjo duket sikur mendjet tona janë të lidhura Ne marrim larg në ide. për të pse mendja është praktika e kthimit, herë pas here, dhe frymëmarrja. për të përdorur ndjenjën e frymëmarrjes si një mbështetje në minutën këtu dhe tani. Telefononi sa herë që kthehemi

Si të praktikojmë ndërgjegjësimin Si të praktikojmë mendjen

Ndërsa frymëmarrja, ne rrisim kapacitetin tonë Bëjeni edhe një herë. për të një rrudhje bicep për mendjen tuaj. për të qenë i vetëdijshëm mund të duket i lehtë, nuk është gjithnjë kaq e thjeshtë. Këtu puna aktuale është të gjeni kohë në baza ditore

  1. Merrni thjesht mbajtur atë. Gjeni një praktikë të shkurtër për të filluar: në një vend.
  2. Vendosni një zonë pushimi që me të vërtetë ndjen qetësi dhe gjithashtu paqësor Nëse ju.në një kornizë kohore.
  3. njoftim Ju thjesht po filloni, kjo mund t'ju ndihmojë Thjesht zgjidhni një kohë të shkurtër, të tilla si 5 ose 10 minuta.
  4. Ndjeni trupin tuaj. Ndiqni mund të jeni në një karrige me këmbët tuaja në dysheme, ju mund të pushoni lirisht këmbëkryq, në qëndrim lotusi, mund të përkuleni - të gjitha janë të shkëlqyera.
  5. Vini re sigurohuni që jeni të sigurt dhe gjithashtu në një vendosje ku mund të qëndroni për ca kohë. fryma jote Në mënyrë të pashmangshme ndjenja e frymëmarrjes tuaj ndërsa del jashtë dhe gjithashtu kur futet. Kur mendja juaj në të vërtetë ka humbur. Kur, fokusi juaj me siguri do të lërë përvojat e frymëmarrjes dhe gjithashtu do të bredhë në zona të ndryshme të tjera.
  6. Jini të drejtuar për të vëzhguar këtë - në disa sekonda, një minutë, 5 minuta - thjesht ktheni vëmendjen tuaj Don frymën. Vetëm lloji

Kjo është mendja juaj që endet. Kjo është gjykata e juaj ose konsumoni mbi materialin e ideve që zbuloni në derdhjen tuaj. Ju ktheheni. Për të!

është praktikë. (*) zhduket, kthehesh, dhe gjithashtu përpiqesh (*) ta bësh atë me mirësi sa të jetë e mundur. (*)