Si të jesh më i dhembshur: Një udhëzues i kujdesshëm për dhembshuri

Përmes mirësisë së dashurisë dhe gjithashtu duke ushtruar mirëkuptim, ju mund të lidheni më thellë si me veten tuaj ashtu edhe me të tjerët. Eksploroni udhëzuesin tonë të ri për t'u zhytur drejt bujarisë dhe gjithashtu rritni dhembshurinë çdo ditë.

adafe9ffb5e5ff1487889ce0a432990d - 24 shtator 2021

Dhembshuria na ndihmon të lidhemi me të tjerët, të rregullojmë partneritete dhe gjithashtu të përparojmë duke kultivuar njohuri psikologjike dhe gjithashtu mirëqenie. Dhembshuria bën dhembshuri një veprim edhe më shumë pasi që ushqen një dëshirë për të gjithë individët që të mos kenë përvojë, dhe gjithashtu është e mbarsur me një dëshirë për ndihmë.

Mund të jem i mirë me veten në këtë minutë.

Kjo dëmton automatikitetin e reagimeve tona të mbijetesës dhe gjithashtu boshllëqet e ideve të pafavorshme.

Mund ta aprovoj këtë minutë posaçërisht ashtu siç është.

Nga William James, mendoi për krijuesin e psikologjisë amerikane: “Ji i gatshëm ta kesh kështu. Pranimi i asaj që ka ndodhur është hapi i parë për të kapërcyer pasojat e çdo fatkeqësie. ”

Mund ta aprovoj vetveten posaçërisht pasi qëndroj në këtë minutë.

Nga psikoterapisti humanist Carl Rogers: "Paradoksi kurioz është se kur e pranoj veten ashtu siç jam, atëherë mund të ndryshoj".

Mund ta siguroj veten time të gjithë dhembshurinë që kërkoj.

Dhembshuria është një burim forcë, dhe gjithashtu ju jeni po aq meritor për dhembshurinë tuaj ashtu siç janë të tjerët.

 • Vazhdoni të kopjoni shprehjet derisa të ndjeni me të vërtetë ndryshimin e brendshëm: Dhembshuria dhe gjithashtu bujaria dhe gjithashtu kujdesuni për veten tuaj duke përfunduar të jeni më të fuqishëm se ndjenja e pafavorshme fillestare.
 • Bëni pauzë dhe vlerësoni gjithashtu përvojën tuaj. Vini re nëse zhvillohen ndonjë lloj mundësish të veprimtarisë së ndjeshme.

Vetë-dhembshuria mbështetet në thirrjen e sinqertë dhe të drejtpërdrejtë me ndjeshmërinë tonë. Dhembshuria lulëzon plotësisht kur ne sigurojmë trajtim për veten tonë në mënyrë aktive. Për të ndihmuar individët të zgjidhin ndjesitë e paqëndrueshmërisë dhe gjithashtu të padenjësisë, unë zakonisht paraqes vëmendjen dhe dhembshurinë me një reflektim që unë e quaj RAIN e vetë-dhembshurisë. Fraza RAIN, e krijuar për herë të parë rreth njëzet vjet më parë nga Michele McDonald, është shumë e lehtë - të keni parasysh pajisjen për ushtrimin e vëmendjes. Ka 4 veprime:

 • Njohin atë që po ndodh
 • Lejoni që përvoja të ekzistojë, ashtu si është
 • Hetoni me bujari
 • Kuptimi natyror, i cili buron nga moskuptimi i përvojës

Ju mund të merrni kohën tuaj dhe gjithashtu të shikoni RAIN si një reflektim më vete ose të zhvendoseni me veprimin në një mënyrë më të shkurtuar sa herë që shfaqen ndjesi të vështira.

R – Njohni se çfarë po ndodh

Njohja sugjeron të njohim me qëllim, në çdo lloj minute të dhënë, idetë, ndjesitë dhe gjithashtu zakonet që po na ndikojnë. Ashtu si nxitja nga një dëshirë, hapi kryesor nga ekstensioni hipnotik i padenjësisë është thjesht të identifikojmë se jemi mbërthyer, duke iu nënshtruar ideve, ndjenjave dhe përvojave fizike ashpërsisht të shtrënguara. Indikacionet e zakonshme të ekstazës hipnotike konsistojnë në një udhëzues thelbësor të brendshëm, ndjesi të ngushtimit ose shqetësimit, kapjes së stresit dhe ankthit ose peshës së ankthit në trup.

A – Lejimi: Marrja e një pauze jetëdhënëse

Lejimi sugjeron lejimin e ideve, ndjenjave, ndjesive ose përvojave që në të vërtetë kemi pranuar se ekzistojnë. Zakonisht, kur kemi një përvojë të padëshirueshme, ne përgjigjemi në mes të 3 mjeteve: duke e tepruar me gjykimin; duke mpirë veten në ndjesitë tona; ose duke përqendruar fokusin tonë në vende të tjera.

Ne e lejojmë thjesht duke u ndalur me qëllimin për të lëshuar rezistencën tonë dhe gjithashtu lejojmë që përvoja të jetë njësoj si është. Lejimi i ideve, ndjenjave ose përvojave tona fizike thjesht për të qenë nuk tregon se pajtohemi me fjalinë tonë se nuk jemi të denjë. 

I – Hetimi me Mirësi

Hetimi sugjeron të kontaktojmë kureshtjen tonë natyrale - nevojën për të kuptuar faktin - dhe gjithashtu të drejtojmë një përqendrim më të përqendruar në përvojën tonë ekzistuese. Thjesht ndalimi për të pyetur, çfarë po ndodh brenda meje?, Mund të nisë njohjen, megjithatë ekzaminimi përfshin një lloj pyetjesh më energjike dhe gjithashtu të mprehta. Ju mund të pyesni vetë: Çfarë përqendrojnë shumica e dëshirave? Si po e përjetoj këtë në trupin tim? Cfare jam duke menduar Çfarë dëshiron kjo ndjesi nga unë? 

N – Ndërgjegjësimi për Dashurinë Natyrore

Kuptimi i kujdesit natyror bëhet kur njohja me veten lirohet. Kjo metodë e mënyrave të mos-identifikimit që ndjenja jonë për atë që jemi nuk është e bashkuar me asnjë lloj kufizimi të ndjenjave, përvojave ose përrallave. 

Megjithëse 3 veprimet e para të RAIN-it kanë nevojë për një detyrë të qëllimshme, N është çmimi: Një kthim kthyes çlirues në natyrën tonë reale. Nuk ka absolutisht asgjë për të siguruar këtë fund bisht të shiut; ne thjesht relaksohemi në kuptimin e natyrshëm.

Shiu i Vetë-dhembshurisë nuk është një reflektim i vetëm, as kuptimi i kuptimit tonë natyror gjithnjë i plotë, i qëndrueshëm ose i qëndrueshëm. Përkundrazi, ndërsa ushtroni, mund të përjetoni një ndjenjë nxehtësie dhe gjithashtu dukshmëri, një ndryshim në këndvështrim. Ju mund t’i besoni kësaj! RAINFALL është një teknikë përgjithmonë - duke përmbushur pyetjet tona dhe gjithashtu ankthet me një shikim të rimëkëmbjes. Sa herë që pranoni të zvogëloheni dhe gjithashtu të identifikoni, oh, ky është ekstazë hipnotike i padenjësisë… kjo është shqetësimi… kjo dëmtohet… ky është gjykimi…, ju jeni të pozicionuar të de-kushtëzoni rutinat e vjetra dhe gjithashtu të kufizoni vetëbesimet që burgos zemrën tënde. Gradualisht, ju do të përjetoni mirëkuptim tërësisht natyror të kujdesit si fakti i asaj që jeni, më e madhe se çdo lloj përralle që keni informuar ndonjëherë më parë vetë në lidhje me të qenit "jo mjaft i mirë" ose "në thelb me të meta".

Secili prej nesh ka kushte për të jetuar për periudha të gjata kohore të dërguara në burg nga një ndjenjë e mungesës, e larguar nga të kuptuarit e njohurive tona të qenësishme, gjallërisë dhe gjithashtu dashurisë. Bekimi më i madh i vërtetë që mund t'i sigurojmë vetes është të identifikojmë siklet nga ky ekstazë hipnotike dhe gjithashtu të sigurojmë në mënyrë rutinë një reshje pastrimi të vetë-dhembshurie për zemrat tona që ngacmojnë.

 1. Mbajeni të shkurtër. Përdorimi i më pak fjalëve normalisht çon në më shumë cilësi dhe gjithashtu ndikim më të lartë. Mesazhi juaj mund të lehtësohet, në mënyrë që ta ruani atë drejtpërdrejt.
 2. Pyesni vetë - a duhet ta them këtë ballë për ballë? Disa mesazhe janë po aq të ndjeshme, të nuancuara ose lehtësi për tu trajtuar përmes postës elektronike. Ju mund të duhet të jepni mesazhin në një telefonatë, ku mund të rishikoni sugjerimet dhe gjithashtu të keni një shkëmbim. Pastaj, mund t'i përmbaheni një mesazhi që shpreh çfarëdo që të shfaqet nga diskutimi.
 3. Vini re tonin tuaj. Nëse ka përmbajtje psikologjike në internet, kushtojini vëmendje mënyrës se si formësimi i fjalëve mund të krijojë një ton. Nëse keni këputje fjalish të shkurtra, si një shembull, mund të duket sikur po tregoheni të vrazhdë dhe gjithashtu të mërzitur.
 4. Merrni parasysh funksionin tuaj. Nëse ekziston një dinamikë fuqie (si shembull, ju po i krijoni dikujt që ju ndihmon ose ju raporton), duhet të mendoni se si ndikon kjo në mesazh. Një rekomandim që buron nga një artikull i shquar në një e-mail mund të duket si një porosi.

Ne fillojmë të ushtrojmë ndërveprim të ndërgjegjshëm duke marrë parasysh se si hapemi kur ndihemi vërtet pa rrezik mendor, dhe gjithashtu se si u mbyllëm kur ndihemi vërtet të frikësuar. Thjesht duke parë këto modele pa i vlerësuar ato fillon të rritet vëmendja në ndërveprimet tona. Vëzhgimi se si hapemi dhe gjithashtu mbyllemi na vendos në një kontroll më të lartë të diskutimeve tona.

Praktikimi i ndërveprimit të ndërgjegjshëm zakonisht na bën të përballemi me ankthin tonë në lidhje me partneritetet. Këto shqetësime janë të rrënjosura në ankthe shumë më të thella, thelbësore në lidhje me veten tonë, në lidhje me vlerën tonë si njerëz. Nëse jemi dakord të lidhemi me këto ankthe thelbësore, secili nga partneritetet tona mund të ndryshohet drejt në një kurs të vetë-zbulimit. Thjesht duke pasur parasysh modelet tona të hapura dhe gjithashtu të mbyllura të diskutimit sigurisht që do të rrisin të kuptuarit dhe të kuptuarit tonë. Ne fillojmë të shohim ndikimin që projekti ynë i ndërveprimit mbart individë të tjerë. Ne fillojmë të shohim që perspektiva jonë ndaj një individi mund të na verbojë nga sa është në të vërtetë individi.

Lëvizja e trupit "e dhembshur" përbëhet nga:

 • Duke u kthyer drejt altoparlantit audio, jo thjesht me kokën tuaj, por duke vendosur tërë trupin tuaj për tu marrë me altoparlantin audio.
 • Lëvizja e trupit të hapur, të tilla si gjymtyrët që nuk kaluan (dhe padyshim asnjë shqetësim, si një celular, në duart tuaja!).
 • Sinjalet "qasje", të tilla si zbulimi i drejtimit, jo mbështetja pas nga altoparlanti audio. Kjo i kundërvihet reagimit tonë normal për të "shmangur" ose për të hequr nga vuajtjet, gjithashtu në shkallën e rafinuar të lëvizjes së trupit.

Në studimet e mëparshme, individët që ndien vërtet shkallë të larta dhembshurie lëviznin automatikisht në këtë pozicion. Thjesht duke menduar këtë lëvizje të trupit mund ta bëjë më pak të komplikuar të bësh një lidhje të zhytur në mendime me dikë.

2. Veprimi i mëposhtëm quhet "kontakt i butë me sy". Kur bëhet fjalë për t'i kushtuar vëmendje, kontakti me syrin normalisht është shumë më i mirë sesa parandalimi i kontaktit me syrin. Por një prej syve më të dobishëm dhe gjithashtu të qetë të kontaktit nuk është të shikosh thellë në sytë e një individi, ose t'i vështrosh poshtë pa u ndalur në sy. Në vend të kësaj, është një koncentrat i butë në trekëndëshin e zhvilluar nga sytë e një individi dhe gjithashtu nga goja. Kjo ju lejon të thithni fytyrat e plota të altoparlantit audio. Po kështu, konsiston në pushime periodike të kontaktit me sytë për të minimizuar atë që mund të jetë një forcë e vështirë.

3. Veprimi i fundit është të merresh me "gjeste lidhëse". Këto lëvizje i lejojnë një individi të kuptojë që vërtet ndiheni të lidhur me atë që po pretendojnë. Lëvizjet më ideale të lidhjes janë buzëqeshjet dhe gjithashtu përgjigjet me kokë, pa prishur altoparlantin audio. Mocionet lidhëse e nxisin një altoparlant audio të vazhdojë, dhe gjithashtu zakonisht ndihen vërtet më të dobishëm sesa kur audienca hyn me zë për të bërë vërejtje. Kur është ideal, prekja është një lëvizje shumë më efektive që lidh. Studimi i mëparshëm i hulumtimit ka zbuluar se individët mund të identifikojnë më lehtë dhembshurinë me prekje - siç është dora qetësuese mbi supe - sesa me zërin ose fytyrat.

1. Hiqni dorë nga arsyetimi bardh e zi.

Përqafoni të vërtetën se konsumimi i shëndetshëm dhe i ekuilibruar është i gjithanshëm dhe gjithashtu mund të përbëhet nga një gamë e gjerë ushqimesh, disa prej të cilave janë më të pasura se të tjerët, të tilla si një pizza. Dhe herë pas here zgjedhja shumë më e shëndetshme mund të jetë zgjedhja më e pasur.

Për shembull, cila sigurisht do të ishte një përzgjedhje shumë më e shëndetshme në një ngjarje: Pica apo sallatë? Sallata është thjesht më e shëndetshme nëse në të vërtetë dëshironi. Përndryshe, ju mund të ndjeheni vërtet të mohuar dhe gjithashtu të përfundoni me ngrënien e tepërt më vonë. Gëzimi i picës me mendje si përbërës i një feste lejon disa funksione që luan ushqimi në jetën tonë. Zakonisht mund të përfundojmë ndjesi të kënaqur me shumë më pak kur ndodh.

2. Bëhuni të ditur se si bisedoni vetë kur konsumoni.

A fillon një kasetë në kokën tuaj që ju këshillon të mos konsumoni tepër ose përndryshe të konsumoni lloje specifike të ushqimeve? Apo se jeni dështues nëse e bëni? Shkruani atë për të cilën ju tregoni vetë.

3. Shkruani përgjigje të këndshme për dyshuesin tuaj të brendshëm.

Keni ofruar komente të përshtatshme që mund t'i "ndizni" kur të dëgjoni vetë fillimin e uljes së rrugës së njohur të vetë-bisedës së pafavorshme.

4. Praktikoni ato reagime të tipit vetë.

Sa herë që dëgjoni të flisni vetë duke folur negativisht në lidhje me konsumimin tuaj, merrni një minutë që të tregoni dashamirësi më vete. Provoni të sillni një bllok shënimesh të vogla me mesazhet tuaja të reja për t'iu kujtuar, hera e parë që bëni diçka në një mënyrë tjetër është më e vështira. Sa herë që e bëni më pas, ajo bëhet më pak e komplikuar.