Si ngarkesa stimulon formimin e kockave përmes shprehjes së osteokrinës

kockë

Kur pikat tejkalohen, ne zakonisht rekomandohemi të 'heqim ngarkesën', por kur bëhet fjalë për mirëmbajtjen e kockave, të bësh anasjelltas mund të jetë një ide e mirë. Studiuesit nga Japonia në të vërtetë kanë gjetur disa pajisje thelbësore se si ngarkesa fizike stimulon zhvillimin e kockave.

Në një hulumtim të lëshuar më 13 korrik në Raportet e qelizave, shkencëtarët nga Instituti i Kërkimit i Qendrës Kombëtare Cerebrale dhe gjithashtu Kardiovaskulare kanë zbuluar në të vërtetë se shprehja e osteokrinës peptide (OSTN) ndikohet nga zvogëlimi i ngarkesës kur minimizohet ngarkesa, dhe gjithashtu rritet kur përfshihet.

Kockat dhe gjithashtu masa e muskujve të skeletit përforcohen nga ngarkesa e lidhur me stërvitjen, duke ndaluar kockën dhe gjithashtu degjenerimin e masës muskulore, dhe gjithashtu mbajtja e qëndrueshmërisë së kockave dhe masës muskulore është e nevojshme për mbajtjen e stërvitjes. Zhvillimi i kockave të gjata, të tilla si kofsha dhe gjithashtu shin, është një procedurë vërtet e ndërlikuar e rregulluar nga variablat trashëgues dhe gjithashtu ekologjikë, siç janë stërvitja dhe gjithashtu graviteti.

"Nuk dihet shumë se si forca mekanike fillon sinjale biokimike për të kontrolluar rritjen e kockave", pohon shkrimtari kryesor i studimit kërkimor Haruko Watanabe-Takano. "Ne kemi hetuar se si ngarkesa është e lidhur me rregullimin e ekuilibrit metabolik të mirëmbajtjes së kockave."

Kocka mbahet nga detyrat e ekuilibruara mirë të 2 llojeve të qelizave - osteoblastet, që bëjnë kockë, dhe gjithashtu osteoklaste, të cilat dëmtojnë kockat - dhe gjithashtu besohet se bëhen në veprim për të ngarkuar nevojën. Konkretisht, grupi eksploroi shprehjen e OSTN, një peptid i gjeneruar nga osteoblastet, tek minjtë e kompjuterit. OSTN është thelbësore për politikën e zhvillimit të kockave, së bashku me qëndrueshmërinë fizike.

Shkencëtarët zbuluan se OSTN ishte vërtet shumë e zbuluar në kocka të tilla si shin, span, dhe gjithashtu ulna, dhe gjithashtu në zonën ku u përdor ngarkesa. Për më tepër, ata zbuluan se OSTN ishte prodhuar nga osteoblastet periosteale në këto kocka. Periosteumi është një shtresë membranore e vendosur në sipërfaqen e jashtme të kockave, përveç në nyjet e kockave të gjata, dhe gjithashtu shoqërohet me formimin e kockave dhe gjithashtu prodhimin, posaçërisht gjatë zhvillimit.

"Ne gjithashtu zbuluam se shprehja OSTN ulej kur ngarkesa zvogëlohej dhe u rrit nga stimulimi i ngarkesës", pohon Watanabe-Takano. “Për më tepër, kur ne i krijuam minjtë që kanë mungesë OSTN, ne zbuluam se ata kishin zvogëluar masën kockore krahasuar me minjtë normalë dhe kishin mungesë të rikuperimit të ngarkuar nga ngarkesa e masës kockore pas zvogëlimit të ngarkesës së zgjatur. Kështu, kemi arritur në përfundimin se OSTN bën kockë në përgjigje të stimulimit nga ngarkesa, duke nxitur formimin e kockave. "

Kur ata shqyrtuan se si OSTN mund ta arrijë këtë rezultat, grupi zbuloi se rrit shkallët e një peptidi shtesë, të quajtur peptid natriuretik C, i cili më pas i shtyn osteoblastet që krijojnë kocka, të rriten, të rriten plotësisht dhe gjithashtu të përfundojnë të jenë praktike.

Rezultatet e këtij studimi kërkimor sigurisht që do të shërbejnë për promovimin e mirëmbajtjes së kockave në klientët e shtrirë në shtrat, pasi që formimi i kockave kuptohet që parandalohet nga pjesa e mbetur e shtratit, dhe gjithashtu për shmangien dhe gjithashtu terapinë e çrregullimit të dobësisë. Studimet e ardhshme kërkimore me siguri do të përmirësojnë këto rezultate për të zbuluar më shumë pajisje, të tilla si mënyra se si qelizat periosteale dallojnë eksitimin e ngarkesës.