Sa duhet të kemi frikë nga variantet e COVID?

Sa duhet të kemi frikë nga variantet?

Më shumë se 4 milion. Kjo është sasia e individëve që janë eliminuar nga COVID -19 në të gjithë botën, të enjten. Të paktën, ky është numri i raportuar zyrtarisht. Ndërsa SARS-CoV-2, koronavirusi që krijon COVID -19, mbetet të përhapet, ai po ndryshon. Janë ato streset krejt të reja të infeksionit që po nxisin shumë ngritjet aktuale në popullatat e pavaksinuara në të gjithë botën.

Ndërsa variantet e rrezikshme të infeksionit lindin, autoritetet e shëndetit dhe shëndetit publik shqetësohen ndjeshëm në lidhje me aftësinë e infeksionit për të ndryshuar drejt në variacione nga të cilat individët plotësisht të imunizuar nuk mund të mbrohen. Vaksinat janë ende duke siguruar shkallë të lartë të mbrojtjes kundrejt varianteve të kuptuara, dhe gjithashtu janë posaçërisht të aftë për të ndaluar sëmundjen serioze në individë plotësisht të imunizuar - pajisja bllokuese e infeksioneve të injeksioneve ka vazhduar të jetë e besueshme, ndërkohë.

"Skenari më i keq është që një variant të zhvillohet që mund t'i shpëtojë mbrojtjes nga vaksina," pretendon Brandon Dionne, ndihmës mësues shkencor i dyqanit të ilaçeve dhe gjithashtu sisteme shëndetësore dhe shëndetësore kërkime shkencore në Verilindje "Kjo është ajo për të cilën ne me të vërtetë jemi të shqetësuar."

Kjo aktualisht po zhvillohet disi - edhe pse jo në një shkallë shqetësuese akoma, pretendon Dionne. Në të vërtetë ka pasur edhe më shumë raste të avancimit të COVID -19 të raportuara në individë plotësisht të imunizuar, sepse versioni Delta në të vërtetë ka rrjedhur sesa kur variantet e mëparshme të infeksionit po çonin.

Akoma, pretendon Dionne, kërcënimi i varianteve kontribuon në ndjenjën e seriozitetit rreth iniciativave të inokulimit, veçanërisht në zona dhe gjithashtu kombe ku çmimet e inokulimit ulen.

Një shkallë më e lartë e çmimeve të inokulimit mund të ndikojë në shfaqjen e varianteve që nga problemet që një infeksion kërkon të lulëzojë dhe gjithashtu të ndryshojë, diskuton kolegji Mansoor Amiji mësues i njohur i kërkimeve shkencore farmaceutike dhe gjithashtu i dizajnit kimik në Verilindje Një infeksion e bën atë duke riprodhuar vetë, dhe gjithashtu një "virus në vetvete nuk është në gjendje të replikohet", pretendon ai. “I duhet një qelizë pritëse për t’u kopjuar. Dhe nëse i jepni një qelizë këtij virusi, ajo do të gjejë një mënyrë për të bërë kopje të vetvetes ". Dhe ndërsa bën dublikata, mund të bëjë gabime. Disa nga ato modifikime mund të gjenerojnë variante shumë më të rrezikshme të infeksionit.

Nëse një individ i kontaminuar kufizohet nga individë që janë imunë, pas kësaj infeksioni nuk mund të zbulojë edhe më shumë strehues për të vazhduar atë procedurë, pretendon Dionne. "Sa më i madh të jetë numri i njerëzve që mund të infektohen, aq më shumë ka të ngjarë të shohim mutacione dhe më pas të shohim të zhvillohen variante të reja", pohon ai. Përkundrazi, zakonisht nuk zhvillohet brenda natës. Amiji, "Dhe, në një farë mënyre, ky është një lajm i mirë për ne."

“Mendoni se si infekton virusi. Koronavirusi hyn përmes hundës dhe pastaj ai në thelb përpiqet të gjejë receptorin e tij në sipërfaqe të ndryshme të qelizave që janë pjesë e traktit tonë të sipërm respirator. Virusi lidhet me atë receptor përmes pjesës proteinë spike të virusit. Kjo është mënyra e të cilit virusi mund të hyjë në qelizë, ”pohon Amiji, këto anomali janë përgjithësisht jashtëzakonisht të vogla. “Almostshtë pothuajse si një mekanizëm kyçës. Virusi gjen atë bllokim të veçantë dhe ka atë çelës në proteina spike, dhe është në gjendje të angazhohet. ”

Pretendimet e vaksinave. Stërvitni sistemin imunitar të trupit për të njohur virusin e koronavirusit të shëndoshë dhe gjithashtu bllokon zhvillimin e kostumit të kyçjes. i sistemit imunitar të trupit plotësisht të imunizuar mund të prodhojë antitrupa që lidhen me proteinë të shëndetshme të mprehtë dhe infeksionin dhe gjithashtu e kundërveprojnë atë për të shmangur hyrjen në qelizë. Amiji, "Tani, nëse virusi ndryshon tërësinë e kësaj proteine, atëherë këto vaksina nuk do të jenë më efektive", pretendon, kodi i injeksioneve për të gjithë proteinën e shëndetshme, kështu që kur disa aminoacide në modifikimin e proteinave të shëndetshme kur infeksioni riprodhohet dhe gjithashtu ndryshon, antitrupat janë ende në gjendje të identifikojnë dhe godasin gjithashtu infeksionin. "Por kjo nuk ka ndodhur ende."

Kështu që ai pohon. ne pse, pas kësaj, jemi variante që shohin edhe më shumë shembuj avancimi me Delta krejt të re (si

Këto) megjithatë autoritetet e shëndetit dhe shëndetit publik pohojnë se injeksionet janë ende mjaft të besueshme? Anomalitë e vogla Amiji mund të lejojnë që disa copa virale të zvarriten antitrupat e paparë, pretendon So. e problemit është se si një numër në rritje i

Këto janë anomalitë e ndërtuara në proteina të shëndetshme, antitrupat me siguri do të kenë një kohë më të vështirë dhe gjithashtu më sfiduese për t'i njohur ato. Por çfarë krijon raste të avancimit në njerëz plotësisht të imunizuar. Delta ato raste të avancimit kanë një tendencë të jenë shumë më pak serioze, pavarësisht se kanë alternativën Neil Maniar, dhe gjithashtu individë normalisht të imunizuar plotësisht që e fitojnë atë janë asimptomatike ose në thelb kanë një të ftohtë, pretendimet e mësuesit të shëndetit publik dhe metodës së shëndetit dhe gjithashtu kryetar i asociuar Departamenti i Shkencave të Shëndetit dhe gjithashtu mbikëqyrës Master i Shëndetit Publik të programit Verilindor në "Unë mendoj se është mjaft efektive."

Por ne nuk jemi një faktor për t'u çlodhur në dafinat tona nëse Maniari imunizohet, "Varianti Delta ka treguar se çfarë mund të bëjë ky virus. Dhe viruset do të vazhdojnë të shndërrohen. Dhe ata do të shndërrohen në avantazhin e tyre, jo në avantazhin tonë. ”

Delta pretendon. i versionit përveç kësaj duket të jetë ndryshimi më i transmetueshëm dhe gjithashtu ngjitës

Ndërsa SARS-CoV-2 të përhapet në të gjithë globin. "Viruset, si koronavirusi, nuk kërkojnë pasaportë ose vizë për të shkuar në pjesë të ndryshme të botës," Amiji aktualisht përfaqëson shumicën "Kur ky infeksion mbetet në ndonjë pjesë të botës, askush nuk do të jetë kurrë 100 vjeç për qind e sigurt në çdo pjesë të botës. ”

Akoma të gjitha infeksionet krejt të reja në SHBA, përndryshe edhe më shumë, dhe gjithashtu është presioni kryesor në të gjithë botën. “Nuk ka të bëjë me frikën. Por është akoma me ne dhe ne duhet të jemi vigjilentë. ” koronavirusi në të vërtetë ka zbuluar pa pushim, sëmundjen dhe gjithashtu variantet e saj të përhapura në të gjithë botën menjëherë. (*) pretendimet, kështu që iniciativat e inokulimit duhet të marrin një strategji ndërkombëtare. (*), pretendon ai, (*).