Spitalet u bëjnë presion punëtorëve që të vaksinohen ndërsa përhapen variantet COVID-19

Mandatet e vaksinave COVID-19 kanë hasur në rezistencë, përfshirë veprimet ligjore

By Melanie Evans | Wall Street Journal

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Spitali i Teksasit përballet me një proces gjyqësor mbi mandatin e vaksinës Video

Spitali i Teksasit përballet me një proces gjyqësor mbi mandatin e vaksinës

Infermierja Jennifer Bridges dhe avokati Jared Woodfill V bashkohen në 'Fox News Primetime' për të diskutuar.

Disa spitale kanë filluar të mandatojnë që punonjësit të marrin vaksinat COVID-19 si flamur i ri i imunizimeve dhe variante të virusit të përhapura në të gjithë vendin, duke nxitur tërheqjen nga punonjësit.

Më shumë se një duzinë sistemesh spitalore kanë njoftuar muajt e fundit se do të kërkojnë të shtëna, duke përfshirë sistemet kryesore spitalore në Misuri dhe Michigan, shtetet ku më pak se gjysma e popullsisë totale është vaksinuar plotësisht. SSM Health me bazë në St. Louis tha se fuqia e saj punëtore duhet të ketë të paktën një dozë deri në 1 Shtator, me një afat më të hershëm për udhëheqjen. Dy sisteme të tjerë spitalorë të zonës St. Louis vendosën afatet për shtator dhe gusht. Sistemi Shëndetësor Henry Ford me bazë në Detroit u dha punonjësve deri në fillim të Shtatorit që të respektojnë.

Disa drejtues të spitalit thonë se mandatet sinjalizojnë besim tek vaksinat dhe mbrojnë fuqinë e tyre të punës ndërsa variante të reja shtojnë shtrimet në spital, me punëdhënësit në disa raste të gatshëm të pushojnë nga puna ata që nuk i përmbahen.

Megjithatë, sektori, i cili punëson më shumë se 5 milion, është i ndarë për mandatet mes një bumi të punësimit në industri të nxitura nga reagimi ekonomik.

Mandatet mund të tjetërsojnë punëtorët, tha Dr. David Priest, një ekzekutiv me Novant Health, ku zyrtarët po debatojnë kur të veprojnë. "Vetëm se punoni në kujdesin shëndetësor nuk do të thotë se jeni imun ndaj ndikimit kulturor dhe politik të komunitetit ku jetoni", tha ai.

Punësimi në spital ende nuk është rikthyer në nivelin e tij të lartë para-pandemik në Shkurt 2020. Por kujdesi urgjent dhe punësimi i qendrave të tjera ambulatore - duke përfshirë vendet në pronësi të spitaleve - ka kapërcyer kulmin, sipas analizës së të dhënave federale nga politika shëndetësore dhe konsultimit të Altarum me organizata jofitimprurëse. .

I tillë ishte rasti në Houston Methodist, ku më shumë se 100 punonjës paditën sistemin spitalor për mandatin e vaksinës COVID-19. Një gjykatës federal mori anën e Houston Methodist, i cili përfundoi disa punonjës që refuzuan vaksinën. Të tjerët dhanë dorëheqjen.

Mijëra punëtorë në disa spitale mbetën të pavaksinuar që nga 25 qershori, sipas të dhënave më të fundit federale nga spitalet amerikane që raportojnë vullnetarisht shifrat.

Disa punëtorë thonë se nuk i besojnë informacionit publik për vaksinat. Të tjerët thonë se ata vaksinohen vullnetarisht, por kundërshtojnë një mandat nga një punëdhënës.

Klikoni këtu për të lexuar artikullin e plotë në WSJ.com.