Theksimi i efektivitetit të vaksinave COVID-19 mund të shndërrojë dyshuesit

vaksinë

Informimi i individëve në lidhje me atë se sa mirë puna e re e vaksinave COVID-19 mund të rrisë tërheqjen në mes të dyshuesve në mënyrë të konsiderueshme, sipas një studimi të ri.

Hulumtimi, i udhëhequr nga Universiteti i Bristol dhe gjithashtu lëshuar në Gazeta Britanike e Psikologjisë Shëndetësore, zbulon vlerën e njohjes në rritje të efektivitetit të vaksinimit, posaçërisht nëse bie në të vërtetë pozitivisht me një vaksinim më me reputacion.

Studimi u përqendrua tek të rriturit që ishin të pasigurt për t'u imunizuar kundrejt COVID-19 Ata që u dhanë detaje në lidhje me efektivitetin e vaksinimit u rritën 20 për qind më të larta në një procedurë të gatishmërisë për t'u imunizuar, në krahasim me ata që nuk morën detaje. Ky kuptim i shtuar i nxitur nga pjesëmarrja e studimit për sa kohë që ishte e dyfishtë, të cilët gjithashtu siguruan detaje se si ekzekutohen vaksinat COVID-19 në krahasim me vaksinimin vjetor të gripit.

Shkrimtari kryesor Profesor Colin Davis, Kryetar i Psikologjisë Kognitive në Shkollën e Shkencave Psikologjike të kolegjit, pohoi: “Efekti i përgjithshëm pozitiv i sigurimit të informacionit kryesor nuk është për t'u habitur, pasi ne e dinim tashmë që perceptimi i njerëzve për efektivitetin e një vaksine është një faktor i rëndësishëm në qëllimet e tyre të vaksinimit. Por përfitimi shtesë i sigurimit të informacionit krahasues është një zbulim i ri që nënvizon rolin jetësor të komunikimit në përmirësimin e marrjes së vaksinës. "

Kërkimet për origjinën nga 2 studime të të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar, të moshës ndërmjet 18 dhe gjithashtu 85 vjeç, dhjetorin e kaluar Studimi fillestar i 2,400 individëve të ekspozuar se 65 përqind e pajtuar ose shumë e pajtuar ata me siguri do të kishin vaksinimin COVID-19, i cili në atë kohë nuk kishte janë ofruar zakonisht. Një tjetër 12 përqind ishin po aq të sigurt se ata me siguri nuk do të bënin vaksinimin. Sidoqoftë, në varietetin e qendrës ishin rreth një e katërta (23 përqind) e pjesëmarrësve që zbuluan emërimet dhe gjithashtu paparashikueshmërinë në lidhje me sigurinë e imunizimit.

Një studim i dytë i 2 prej atyre që ndjekin gardhin janë respektuar, i cili synonte të zbulonte nëse sigurimi i detajeve specifike të përshtatshme mund t'i shtynte ata të pushtonin hezitimin e tyre dhe gjithashtu kishte shumë më shumë gjasa të imunizohej.

Kur nuk u dha asnjë detaj, pjesa më e madhe e individëve ishin të pasigurt në lidhje me vaksinimin. Shkallët e besimit u zgjeruan me rreth 20 përqind kur u informuan për efektivitetin zhgënjyes të vaksinave Pfizer dhe gjithashtu Moderna, 95 përqind dhe gjithashtu 94 përqind specifikisht në atë kohë. Mundësia e tyre për t’u imunizuar u zgjerua edhe një herë me një diferencë të krahasueshme, kur detajet në lidhje me vaksinimin COVID-19 specifikuan gjithashtu efektivitetin e vaksinimit të gripit gjatë 15 viteve të mëparshme, sipas Qendrave të Shteteve të Bashkuara për Kontrollin e Sëmundjeve, e cila qëndron në disa 40 përqind.

“Gjetjet tregojnë potencialin pozitiv të efektit të kontrastit. Theksimi i krahasimeve faktike mund të jetë i dobishëm kur merrni një vendim, veçanërisht për diçka të re. Njerëzit vlerësojnë informacionin e bazuar në prova dhe kjo mund të sigurojë pohim dhe siguri për grupet e kujdesshme, ”pohoi profesori Davis.

“Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet informacioni që kemi dhënë në lidhje me efektivitetin më të ulët të gripit nuk ka ndryshuar qëllimin e njerëzve për të bërë vaksinën e gripit. Perceptimi i vaksinës së gripit përfiton nga familjariteti i tij dhe një ndjenjë e vendosur e sigurisë dhe efiçencës. Duke e lidhur pozitivisht vaksinën COVID-19 me goditjen e njohur të gripit, njerëzit kujtohen se vaksinat funksionojnë dhe ato janë të sigurta. ”

Shifrat më të fundit tregojnë se marrja e vaksinimit po ngadalësohet. Gjatë 2 muajve të fundit, numri i zakonshëm i dozave të vaksinimit që ofrohen çdo ditë ka rënë nga mbi gjysmë milioni doza në ditë në thjesht nën një të tretën e një milion. Kjo pasqyron një çmim shumë të reduktuar të marrjes në mesin e ekipeve më të reja. Në Angli ndërsa një minimum prej 3 përqind e 95 deri në 55 vjeç kanë pasur dozën e tyre fillestare dhe gjithashtu një minimum prej 79 përqind të atyre të moshës 80 vjeç dhe gjithashtu më lart, numri zbret në rreth 35 përqind midis 76 deri në 30- vjeçarë, 35 përqind për 65 deri në 25 vjeç, dhe gjithashtu thjesht 29 përqind e 57 deri në 18 vjeç, sipas informacionit më të fundit të NHS England.

Profesori Davis pohoi: “Njerëzit e rinj ndoshta e perceptojnë veten të jenë më pak të prekshëm nga virusi COVID-19. Ndërsa normat e vdekshmërisë janë për fat të mirë shumë më të ulëta në këtë grupmoshë, ekspozimi ndaj virusit mbart rrezikun e COVID-it të gjatë te njerëzit e të gjitha moshave. Duke u vaksinuar, të rinjtë mund të mbrojnë veten dhe gjithashtu të ulin nivelet e transmetimit në popullatë në tërësi. Fushata e vaksinimit nuk ka përfunduar aspak dhe ky studim tregon rëndësinë e komunikimit të informuar dhe të synuar. ”.