Versioni i shëndetshëm për zemrën e ushqimit kinez mund të ulë presionin e gjakut

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit Pinterest

Email Kopjoni URL -në e faqes në kujtesën tuaj të fragmenteve  LauriPatterson/E+ nëpërmjet Getty Images

Ngrënia e një versioni të ndryshuar të ushqimit konvencional kinez, duke përfshirë gjysmën e sasisë së kripës, mund të ulë ndjeshëm presionin e gjakut për të rriturit kinezë në vetëm disa javë, programe studimi krejt të reja.

Botuar të hënën në revistën "Circulation" të Shoqatës Amerikane të Zemrës, studimi hulumtues zbuloi se ndryshimi i ushqimit konvencional kinez për të ulur gjithashtu konsumin e yndyrës, fibrat ushqyese të dyfishta dhe gjithashtu për të rritur proteinat e shëndetshme, karbohidratet dhe gjithashtu individët me ndihmën e kaliumit me presion të lartë të gjakut reduktojnë të dyja sistolikat. numri) dhe gjithashtu gradë diastolike (numri i ulët i të gjitha kohërave) gjatë një kohëzgjatjeje prej katër javësh.

Regjimi i ndryshuar i dietës ushqimore kineze u imitua me regjimin e dietës "Përqasje dietike të shëndetshme për zemrën për të ndaluar hipertensionin" (DASH). Ngrënia e një regjimi ushqimor të dëmshëm, veçanërisht i një diete të lartë me kripë, merret në konsideratë si një aspekt fleksibël kërcënues për presionin e lartë të gjakut, i quajtur gjithashtu presioni i lartë i gjakut. Presioni i lartë i gjakut është një aspekt i rëndësishëm kërcënues për sëmundjet e zemrës, e cila në fakt është rritur me shpejtësi në Kinë në vitet e tanishme për shkak të një komponenti të madh të modifikimeve të padëshirueshme ushqyese, të tilla si konsumimi i më pak drithërave, perimeve dhe gjithashtu perimeve dhe gjithashtu mishit shtesë, vezëve dhe gjithashtu. vajra.

"Kinezët që jetojnë në SHBA dhe gjetkë shpesh mbajnë një dietë tradicionale kineze, e cila është shumë e ndryshme nga një dietë perëndimore," pohoi në një deklaratë për shtyp bashkëkryetari i grupit të studimit të kërkimit, Dr Yangfeng Wu. Wu është mësuese në Institutin e Kërkimeve Klinike të Universitetit të Pekinit në Pekin “Dietat e shëndetshme perëndimore si DASH dhe mesdhetare janë zhvilluar dhe provuar se ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut. Megjithatë, deri më tani, nuk ka pasur një dietë të dëshmuar të shëndetshme për zemrën e zhvilluar për t'u përshtatur me kuzhinën tradicionale kineze.

Më shumë se një e pesta e popullsisë së globit konsumon shpesh ushqim kinez. Kërkimet për rekomandojnë që nëse regjimi i dietës më të shëndetshme të zemrës do të vuante, ai mund të zvogëlonte sëmundjet e konsiderueshme të zemrës me 20%, arrestin kardiak me 28% dhe gjithashtu fatalitetin nga çdo lloj shkaktari me 13%.

Në studimin hulumtues, 265 të rritur kinezë me presion të lartë të gjakut u caktuan arbitrarisht për të konsumuar një plan diete që përputhej me modelin e tyre normal të ngrënies ose një version të ndryshuar, të shëndetshëm për zemrën e ushqimit të tyre konvencional kantonez, Szechuan, Shandong ose Huaiyang për 28 ditë.

Ngrënia e regjimeve të dietës së shëndetshme për zemrën zvogëloi kaloritë e individëve nga yndyra me 11%, rriti konsumin e kalorive nga karbohidratet me 8% dhe gjithashtu rriti kaloritë nga proteinat e shëndetshme me 4%. Konsumi i fibrave, kaliumit, magnezit dhe gjithashtu kalciumit u rrit në ekipin që konsumonte ushqimet e ndryshuara, ndërsa kripa u ul me pesëdhjetë përqind – nga pothuajse 6,000 miligramë çdo ditë në rreth 3,000.

Presioni i gjakut u mat para dhe gjithashtu pas kohëzgjatjes së studimit kërkimor dhe gjithashtu sa më shpejt që një javë ndërsa individët konsumonin regjimet e caktuara dietike. Megjithëse presioni i gjakut u ul në të dy ekipet, individët që konsumuan variacione të shëndetshme për zemrën e regjimeve të tyre konvencionale të dietës panë ulje shumë më të mëdha. Presioni i tyre sistolik i gjakut ra me 10 mmHg shtesë zakonisht në krahasim me ekipin e kontrollit; Presioni diastolik i gjakut ra pothuajse 4 mmHg shtesë. Rezultatet ishin ekuivalente përgjatë 4 modeleve lokale të ushqimit.

Shpenzimet e përgatitjes së versionit të ndryshuar të regjimeve dietike arrinin 60 cent në ditë në dollarë amerikanë, të cilat shkencëtarët pretenduan se u konsideruan ekonomike. Ata gjithashtu raportuan se shija dhe gjithashtu preferenca në regjimin e ndryshuar të dietës iu afruan pjatave konvencionale të cilat individët konsumonin sasi të krahasueshme ushqimi.

"Profesionistët e shëndetit duhet të rekomandojnë një dietë të shëndetshme për zemrën me natrium të ulët dhe kalium të lartë, fibra, perime dhe fruta si trajtimi i linjës së parë për pacientët e tyre me presion të lartë të gjakut," pohoi Wu. "Për shkak se kultura tradicionale kineze dietike dhe metodat e gatimit përdoren shpesh kudo ku jetojnë kinezët, besoj se një dietë kineze e shëndetshme për zemrën dhe parimet që kemi përdorur për zhvillimin e dietës do të ishin të dobishme edhe për kinezët amerikanë."

Nëse keni pyetje ose vërejtje në lidhje me këtë përrallë të Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës, ju lutemi dërgoni e-mail editor@heart.org.

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës mbulojnë problemet e zemrës, goditjen në tru dhe gjithashtu shqetësimet e lidhura me shëndetin dhe mirëqenien. Jo të gjitha pamjet e zbuluara në lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës pasqyrojnë mjedisin kryesor të Shoqatës Amerikane të Zemrës. Deklaratat, mendimet përfundimtare, saktësia dhe gjithashtu besueshmëria e studimeve kërkimore të publikuara në revistat klinike të Shoqatës Amerikane të Zemrës ose të ofruara në konferencat klinike të Shoqatës Amerikane të Zemrës janë tërësisht ato të autorëve të studimit të kërkimit dhe gjithashtu nuk pasqyrojnë gjithmonë mbështetjen, planet ose planet kryesore të Shoqatës Amerikane të Zemrës. vendosjet.

E drejta e autorit zotërohet ose mbahet nga Shoqata Amerikane e Zemrës, Inc., dhe gjithashtu janë planifikuar të gjitha të drejtat ligjore. Leja jepet, pa pagesë dhe gjithashtu pa kërkesë për më shumë kërkesa, për njerëzit, mediat elektrike, si dhe edukimin dhe mësimin jokomercial, si dhe iniciativat e njohjes për t'u lidhur, cituar, fragmentuar ose ribotuar nga këto përralla në çdo lloj mjet për sa kohë që asnjë mesazh nuk është transformuar dhe po ashtu është bërë një njohje e saktë në Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Përdorimet e tjera, që përbëhen nga të ardhura nga kostot e shërbimeve akademike ose të produkteve, duhet të ndjekin Udhëzimet e lejeve të autorit të Shoqatës Amerikane të Zemrës Shih kushtet e plota të përdorimit. Këto tregime nuk mund të përdoren për të reklamuar ose rekomanduar një produkt dhe shërbim biznesi.

KUJDESI SHËNDETËSOR: Kjo faqe interneti dhe zgjidhjet e saj nuk përfshijnë teknikën e udhëzimit klinik, diagnozën mjekësore ose terapinë. Flisni gjithmonë me kompaninë tuaj të kujdesit shëndetësor për diagnozën mjekësore dhe gjithashtu terapinë, duke përfshirë kërkesat tuaja klinike për detajet. Nëse keni ose supozoni se keni një problem ose problem klinik, ju lutemi kontaktoni shpejt me një specialist profesionist të kujdesit shëndetësor. Nëse qëndroni në Shtetet e Bashkuara dhe gjithashtu po përjetoni një situatë urgjente klinike, telefononi 911 ose kërkoni ndihmë klinike për situatën emergjente shpejt.

Ne dëshirojmë t'ju informojmë për një tjetër projekt shumë interesant që ndihmon për të fituar para në botën moderne: sinjalet tregtare për pompa e ardhshme e kriptomonedhës në Binance shkëmbim nga kanali i fshehtë Telegram i investitorëve.Shikoni në YouTube rreth sinjalet e kriptopompës dhe tregtarët VIP club.