Rreziqet e dështimit të zemrës fillojnë të rinj

hipertensionit

Variablat e rrezikut si presioni i lartë i gjakut, çështjet diabetike dhe pirja e duhanit të cigareve dhanë rrezik më të lartë të dështimit të zemrës tek të rinjtë dhe njerëzit e moshës qendrore, në krahasim me njerëzit e moshuar, sipas një studimi të lëshuar në BMJ

Këto kërkime për të theksuar kërkesën për sjellje efikase dhe gjithashtu trajtime farmaceutike që mund të zbehin këto variabla rreziku për të ndaluar dështimin e zemrës poshtë vijës, sipas Sanjiv Shah, '00 MD, Neil J. Stone, MD, Profesor, mbikëqyrës i Qendrës për fenotipizim të thellë dhe gjithashtu terapi precize në Institutin për Inteligjencën e Shtuar në Mjekësi dhe gjithashtu bashkë-shkrimtar i studimit kërkimor.

"Nëse përqendrohemi te këta individë të moshës së mesme dhe më të vogël dhe zvogëlojmë mbipeshën, hipertensionin, diabetin dhe pirjen e duhanit, mund të jemi në gjendje të bëjmë një ndryshim të madh", pohoi Shah, gjithashtu një mësues i Mjekësisë në Divizionin e Cardiologje

Insuficienca e zemrës është arsyeja kryesore për një qëndrim në spital për individët mbi moshën 65 vjeç, përbërësi i asaj pse zakonisht merret në konsideratë një gjendje e lidhur me plakjen nga profesionistët mjekësorë, pretendoi Shah. Sidoqoftë, vitet e mëparshme në të vërtetë kanë parë një larmi të ngritjes së shembujve në individë më rinorë dhe gjithashtu të moshës së mesme, duke kërkuar një provim më të hollësishëm të rrezikut duke konsideruar këtë popull.

Në studimin kërkimor, Shah dhe partnerët e tij ekzaminuan 3 shokë të mëdhenj epidemiologjikë; studimi Framingham Heart Study (FHS), Parandalimi i Veshkave dhe gjithashtu Vaskulare Fund-Faza e Sëmundjeve (PREVEND) studimi kërkimor, dhe gjithashtu Studimi Multi-Etnik i Aterosklerozës (MESA) - nga të cilat Northwestern është në mesin e 6 faqeve të studimit kërkimor. Popullata e analizuar në studimin e tanishëm kërkimor përfundoi pothuajse 25,000 individë.

Gjatë një ndjekje mesatare prej 12.7 vjetësh, në lidhje me një përqind të individëve nën 55 vjeç, 10 përqind të individëve të moshës 55 deri 64 dhe gjithashtu 18 përqind të individëve 65 dhe gjithashtu të moshuar të krijuar zemër sfondi i pirjes së duhanit dhe gjithashtu infarkti i mëparshëm koronar i dha një personi më të lartë të rrezikut më të ri në krahasim me individët e moshuar.

Për shembull, presioni i lartë i gjakut ishte i lidhur me një rritje të trefishtë në rrezik të dështimit të zemrës në të ardhmen tek individët e rinj, krahasuar me një rrezik 1.4-fish në individët e moshuar.

Ka kufizime për të analizuar këto rezultate, alarmoi Shah. Efekti i variablave të rrezikut mund të jetë fshehur te njerëzit e moshuar pasi presioni i lartë i gjakut dhe çështjet diabetike janë shumë më të zakonshme në mesin e popullatës së moshuar. Sidoqoftë, këto kërkime për të nxjerrë në pah rëndësinë e trajtimeve - të tilla si një ilaç i ri anti-mbipeshe i ekzaminuar në Northwestern - që mund të ndihmojë në uljen e këtyre rrezikut konsideroni individë të rinj dhe gjithashtu të moshës së mesme, sipas Shah.

"Me individë më të rinj, ne kemi një mundësi më të madhe për të ndërhyrë dhe për të parandaluar dështimin e zemrës", pohoi Shah. "Ne duhet të edukojmë pacientët që ata jo vetëm që mund të zhvillojnë mbipesha ose diabet, por insuficiencë kardiake - e cila është duke ndryshuar jetën."