Grenlanda lëshon kufizime të reja mbi grupin e viruseve

Covid

Qeveria federale e Grenlandës paraqiti estetikën e re të virusit të Martën pasi u raportua një grup situatash COVID-19 në ishullin masiv të Arktikut, i cili deri më tani ka provuar disa situata në të gjithë pandeminë.

Duke filluar nga e marta në 4 pasdite me kohën rajonale (1800 GMT), vendasit e zonës vetëqeverisëse Daneze sigurisht që do të jenë të nevojshëm për të vendosur maska ​​për fytyrën në vende publike, dyqane, taksi si dhe në transportin publik, Kryeministri i Grenlandës Mute Egede informoi një intervistë

Zhvendosja pasoi 13 situata të raportuara kohët e fundit në Grenlandë.

“Situata është kritike. Ne kemi filluar testimin e atyre që kanë qenë në kontakt me të infektuarit dhe personave që shfaqin simptoma. Prandaj mund të presim më shumë të infektuar, ”u vlerësua Egede nga informacioni i internetit priza elektrikeSermitsiaq AG.

Për më tepër, mysafirët me siguri nuk do të lejohen në autobusë që nuk kanë vende plotësisht të lira, si dhe kufizime u paraqitën gjithashtu për shumëllojshmërinë e individëve në institucionet e ngrënies, si dhe në dyqane.

Fillimisht, kufizimet e reja thjesht do të qëndrojnë në sipërfaqe deri të Premten, megjithatë Egede paralajmëroi se ato mund të zgjerohen.

Një numër i përgjithshëm prej 64 situatash koronavirusesh janë regjistruar në të vërtetë në Grenlandë, e cila ka rreth 56,000 banorë, për shkak të fillimit të pandemisë.

Disa nga situatat e tanishme në të vërtetë janë shënuar në të njëjtin udhëtim, i cili erdhi këtu nga toka Danimarkë të martën kohët e fundit.

Si rezultat, autoritetet shëndetësore morën kontakte me të gjithë mysafirët nga ai udhëtim për të vetë-izoluar si dhe për t'u ekzaminuar.