Nga 'shqetësimi' tek 'i padëmtuari' - shëndeti mendor i studentëve të UW gjatë pranverës 2020

Studentët

Në fillim të Marsit 2020, Universiteti i Uashingtonit përfundoi duke qenë kolegji i parë katër-vjeçar amerikan që kaloi në kurse vetëm në internet për shkak të pandemisë COVID-19.

Shumë shkencëtarë parashikuan efektet ekstreme të këtyre procedurave të distancimit fizik. Për të kuptuar se si ky modifikim ndikoi në shëndetin psikologjik të studentëve të universitetit, shkencëtarët e UW vlerësuan 147 studentë të UW gjatë tremujorit pranveror të vitit 2020, i cili filloi shpejt pasi kolegji kaloi në kurse vetëm në internet. Grupi i kontrastoi reagimet e studentëve me një studim të mëparshëm të 253 studentëve në tremujorin e pranverës 2019.

Shkencëtarët me të vërtetë nuk panë shumë modifikime në shkallët e zakonshme të shenjave dhe simptomave depresive të studentëve, stresit dhe ankthit, tensionit ose izolimit midis 2019 dhe gjithashtu 2020 ose në mes të fillimit dhe gjithashtu përfundimit të tremujorit të pranverës2020 Por këto vlera të zakonshme po fshiheshin shumë dallimet në përvojat specifike pandemike të studentëve. Në baza, studentët që përdorën lloje akoma më të fokusuara të problemeve të përballimit - strategji zhvillimi, duke u përqëndruar në elemente të favorshme, dhe kështu me radhë - të aftë për shenja dhe simptoma më pak të shëndetit psikologjik sesa ato që shkëputën ose neglizhuan një rrethanë që i shqetësonte.

Shkencëtarët lëshuan këto kërkime për 28 qershor në PLoS ONE.

"Gjatë pandemisë, sfidat e të mësuarit në internet u ndërthurën me izolimin shoqëror, kërkesat e familjes dhe presionet socio-ekonomike," deklaroi shkrimtarja kryesore Margaret Morris, një mësuese e asociuar në Shkollën e Informacionit të UW "Nuk ka një përgjigje të thjeshtë në pyetjen se si ishin studentët prekur: Disa përjetuan shqetësime të forta ndërsa të tjerët ishin të padëmtuar. "

Për 4 vitet e mëparshme, ky grup ka investuar në të vërtetë tremujorin e pranverës duke ekzaminuar se çfarë ndryshore shtojnë në shëndetin e përgjithshëm psikologjik të nëngradëve dhe gjithashtu mirëqenien. Studentët janë të mirëpritur të vazhdojnë të bashkohen me çdo studim kërkimor të tremujorit të pranverës, dhe gjithashtu shkencëtarët punësojnë gjithashtu studentë të rinj çdo herë. Në një letër të mëparshme, shkencëtarët zbuluan se përjetimi i rasteve të diskriminimit shndërroi veprimet e stazhierëve, të tilla si sasia e pushimit ose puna për një nxënës të marrë duke iu përmbajtur rastit.

Për shokun e vitit 2020, grupi përdori 3 mënyra të ndryshme studimi për të shfaqur shëndetin e praktikës Së pari, ata dërguan studime të mëdha në fillim dhe gjithashtu në fund të tremujorit të pranverës. Pastaj individët morën 2 studime shumë më të shkurtra çdo javë që kërkuan të vlerësonin se si ndiheshin me të vërtetë - përsa i përket tensionit, izolimit, shenjave dhe simptomave depresive - në minutë.

Në baza, studentët që raportuan shumë më shumë shenja dhe simptoma të shëndetit psikologjik në fillim të pandemisë që vazhdojnë të përjetojnë shenja dhe simptoma të ngritura gjatë pandemisë.

"Përballja me fokus problemin i mbronte studentët nga efektet e dëmshme të stresit (ankthi dhe depresioni, për shembull), edhe pse studentët që përdorën më shumë strategji të fokusuara në problem raportuan më shumë stres", deklaroi bashkautor Kevin Kuehn, një praktikant doktorature i UW në profesion psikologji

“Ajo që sugjerojnë këto zbulime është se studentët të cilët u përballën duke u ballafaquar në mënyrë aktive me sfidat e tyre, në vend që t’i shmangnin ato, ende përjetuan ngjarje shumë stresuese gjatë rrjedhës së pandemisë. Sidoqoftë, ata ishin të mbrojtur nga pasojat e shëndetit mendor, ”deklaroi Kuehn. "Nuk mund të ndihet gjithmonë e këndshme ose e lehtë të përballesh me sfidat e jetës së përditshme, veçanërisht gjatë një pandemie, por duke e bërë këtë ka të ngjarë të jetë shumë e dobishme në drejtim të zvogëlimit të ankthit dhe simptomave depresive."

Më në fund, në fund të tremujorit të pranverës, grupi zhvilloi takime gjithëpërfshirëse 90-minutëshe mbi Zmadhimin me një pjesë të individëve për të kuptuar më thellë përvojat e tyre.

Studentët shpjeguan një larmi testesh që penguan të zbulonin:? Zvogëlimi i komunikimit me profesorët dhe gjithashtu kolegët - studentët theksuan se të paturit më pak mundësi për të komunikuar me profesorët dhe gjithashtu kolegët i la ata të ndiheshin vërtet më pak të përfshirë. Disa studentë deklaruan se ata dukeshin si studentë me kohë të pjesshme, edhe kur kishin program të plotë? Asnjë mjedis i përbashkët zbulimi - studentët flisnin me dëshirë për një tryezë në një konvikt ose një zonë në koleksion ku ata përdorën për të mbledhur me shokët e shkollës për të pashkruar sesione studimore kërkimore? Familja kërkon - kërkesat e anëtarit të familjes ose tingulli i prishur tipik i ekzaminimit dhe gjithashtu edhe marrja e testeve. Familja kërkon, të tilla si kujdestaria, ishin një vështirësi e caktuar për tu zbuluar për studentët e universitetit të gjeneratës së parë? Liria e ndërprerë - disa studentë u ndien vërtet "të bllokuar" përsëri në shtëpinë tuaj dhe gjithashtu shpjeguan "dinamikën e fuqisë" sfiduese me nënat dhe baballarët e tyre? duke qenë dhe gjithashtu shëndet psikologjik - shumë studentë shpjeguan se ndërhynë në pushim, ulën frymëzimin dhe gjithashtu deklaruan se ata me të vërtetë ndiheshin të depresionuar ose të dëshpëruar klinikisht për kohë të gjatë. Ndjesitë e studentëve të shkëputjes nga institucioni në disa raste i shtohen depresionit klinik. Në mënyrë të ngjashme, shqetësimi për cilësitë në disa raste zhytej drejt në stres dhe ankth dhe gjithashtu probleme me gjumin që, për pasojë, e bën më të vështirë theksimin

Studentët gjithashtu krijuan metoda për të luftuar këto pengesa, të përbërë nga:? Vetë-zbulimi - studentët përdorën një studim të pavarur on-line për të përcaktuar zgjidhjet e shqetësimeve të tyre dhe gjithashtu përbënin eksperimentet e tyre vetanake për të zbuluar atë që ata po zbulonin gjatë kursit? Regjimet e strukturimit dhe gjithashtu cilësimet - studentë të shumtë zhvilluan trajtimin e orareve për shqyrtimin ose përdorimin e orareve fizikë për të shënuar afatet kohore dhe gjithashtu projektet? Të mësuarit me kolegët – studentët zhvilluan sallë studimi të largët dhe gjithashtu mbajtën seanca të rastësishme të bashkëpunimit në distancë që përfshinin kërkime me diskutime individuale, Cila i ndihmoi në mirëmbajtjen e tyre në punë? Pjesëmarrja shumë më tepër në zonat on-line - studentë të shumtë zbuluan se ishte shumë më pak e vështirë për të kërkuar shqetësime në kurse on-line sesa në salla të mëdha leksionesh, të tjerët zbuluan se ishte më e thjeshtë për t'u bashkuar me oraret në vendin e punës dhe gjithashtu konferenca me konsulentë? Përdorimi i sistemeve të ndërveprimit për mirëqenien psikologjike - disa studentë përdorën teleealthose aplikacione për reflektim, megjithatë gati të gjithë përdorën ndërveprimin me videoklip për t'u identifikuar me miqtë e tyre të mirë. Studentët theksuan se këto lidhje ishin të rëndësishme për shëndetin e tyre psikologjik

"Në një shënim optimist, studentët po shfaqen me aftësi kritike për të mësuar dhe mbajtur lidhje me moshatarët në distancë," deklaroi Morris. "Këto aftësi aktive të përballimit, të cilat përfshijnë gjëra të tilla si inicimi i seancave virtuale të bashkëpunimit, shfrytëzimi i funksioneve në internet për të marrë pjesë në klasë dhe kontrolli i miqve në një mënyrë të ndjeshme emocionale, do të kenë vlerë të vazhdueshme ndërsa ne rifillojmë modele personale dhe hibride të edukimi. ”

Strategjitë e grupit për t'iu përmbajtur studentëve përmes të 4 viteve të kohës së tyre në UU. Mati i parë i studimit kërkimor përfundoi këtë vit, dhe gjithashtu shoku i dytë do të përfundojë me siguri në pranverën e vitit 2.