Shkencëtarët francezë paralajmërojnë shkallë të lartë të vaksinave të nevojshme për të ndaluar Delta

Pfizer

Një panel shkencëtarësh që inkurajojnë qeverinë federale franceze për shëndetin paralajmëruan të Premten se deri në 95 përqind të individëve mund të kërkojnë të imunizohen për të bllokuar përhapjen e versionit Delta të COVID-19.

Me ngjitjen e situatave, "një valë e katërt e lidhur me variantin Delta mund të goditet shpejt, me pasoja për sistemin shëndetësor pavarësisht niveleve të larta të vaksinimit", pretendoi Këshilli Shkencor.

"Ne nuk mund ta marrim nën kontroll epideminë nëse 90 deri 95 përqind e njerëzve nuk janë vaksinuar ose infektuar," përfshinin ata.

Thuajse gjysma e individëve francezë në fakt kanë marrë një dozë të parë dhe gjithashtu 40 përqind 2 të shtëna, me qeverinë federale që synon të marrë dy të tretat - 35 milion - të mbrojtura plotësisht deri në fund të gushtit.

"Nëse njerëzit presin deri pas pushimeve të verës për t'u vaksinuar, do të jetë tepër vonë", informoi epidemiologu dhe gjithashtu pjesëmarrësi i Këshillit Shkencor Arnaud Fontanet transmetuesin RTL, duke kujtuar se shkrepjet janë "shumë efektive dhe falas".

Me numrat e shembujve që ngjiten pas një koleksioni të veprimeve të rinisura, Presidenti Emmanuel Macron pritet të përmbledhë pas zhvendosjen duke u kujdesur për pandeminë në një adresë të TELEVIZIONIT të së hënës.

Në program në një konferencë të këshillit mbështetës të Francës të hënën më herët është nëse do të bëhet e detyrueshme inokulimi për punonjësit e shëndetit, midis referimeve thelbësore nga shkencëtarët.

Ministrat mund të vendosin mbi një projekt-legjislacion sa më shpejt të martën përpara se ta dërgojnë atë në parlament.

Këshilli Shkencor nxiti gjithashtu përmirësimin e gjurmës së kombit dhe gjithashtu programin e gjurmimit dhe gjithashtu theksoi ngjitjen e varieteteve të shtrimeve në spital për shkak të versionit Delta - shumë i parë i zbuluar në Indi - në Angli, Skoci, Irlandë dhe gjithashtu Portugali.

Stresi aktualisht përfaqëson pesëdhjetë përqind të infeksioneve të reja në Francë dhe gjithashtu mendohet të jetë rreth 60 përqind shumë më ngjitës.

"Pa masa të kontrollit të infeksionit, mund të ketë një kulm të ngjashëm në shtrimet në spital me atë në vjeshtën e vitit 2020", paralajmëroi organizata studimore e Institutit Pasteur, duke përfshirë që të pavaksinuarit mbi 60 vjeç qëndruan veçanërisht në rrezik.

Rekomandime të tjera klinike konsistonin në uljen e shumëllojshmërisë së individëve të lejuar për të shkuar në raste, kufizime të lokalizuara dhe gjithashtu uljen e kohës ndërmjet dozave të para dhe gjithashtu të dyta të vaksinave të ARN-së si Pfizer / BioNTech dhe gjithashtu Moderna nga 2 në 6 ose 3 javë .