Macron i Francës urdhëron të gjithë punonjësit shëndetësorë të vaksinohen

Macron i Francës urdhëron të gjithë punonjësit shëndetësorë të vaksinohen

Presidenti francez Emmanuel Macron të hënën bleu të gjithë punonjësit francezë të trajtimit shëndetësor për të marrë fotografi me injeksion të infeksionit nga 15 shtatori si dhe këshilloi të gjithë bashkatdhetarët e tij që të vaksinohen menjëherë, për të luftuar infeksionet e rigjallëruara që po frikësojnë shërimin financiar të kombit.

Në një adresë të transmetuar, Macron gjithashtu mandatoi COVID-19 të maskuar cilindo që dëshiron të shkojë në një institucion ngrënieje, qendër tregtare ose në një institucion të kujdesit shëndetësor ose të hipë në një tren ose avion. Për të marrë një leje, individët duhet të kenë prova se janë vaksinuar plotësisht, ose sapo janë rikuperuar nga infeksioni, ose në fakt kanë marrë një ekzaminim të ri të infeksionit të pafavorshëm.

Versioni delta po çon përsëri në infeksionet e infeksioneve të Francës, njësoj pasi kombi filloi periudhën e largimit të sezonit veror pas një rifillimi të shumëpritur. Rreth 40% e popullsisë së Francës është plotësisht e inokuluar.

"Bëni vaksinim!" ishte mesazhi i përgjithshëm i kreut të shtetit. Ai gjithashtu shkroi në Twitter një GIF të tij duke kopjuar shprehjen.

"Vendi po përballet me një rifillim të fortë të epidemisë që prek të gjithë territorin tonë," pretendoi Macron, duke kundërshtuar sfondin e Paralajmërimit të Kullës Eifel për një epokë të re të qëndrimit të ardhshëm në spital në gusht, ai pretendoi, "Ekuacioni është i thjeshtë. Sa më shumë që vaksinojmë, aq më pak hapësirë ​​i lëmë këtij virusi për të qarkulluar ”.

Por ai ndërpreu çdo lloj të procedurave të reja të mbylljes, duke pretenduar "Ne duhet të mësojmë të jetojmë me virusin".

Macron i Francës urdhëron të gjithë punonjësit shëndetësorë të vaksinohen

Macron pretendoi se qeveria federale me siguri do të shpallte një gjendje klinike të situatës emergjente edhe një herë duke filluar të Martën, e cila u lejon autoriteteve fleksibilitet shtesë për të zbatuar kufizimet e infeksionit.

Shumica e qeverive federale evropiane në të vërtetë kanë shmangur mandatimin e inokulimeve. Por pasi dhjetëra e qindra individë me infeksion ndërruan jetë në ndihmën e jetesës franceze, Macron pretendoi se inokulimi është jetik për të gjithë punëtorët në qendrat e trajtimit shëndetësor ose në shtëpinë e asistuar për të jetuar, si dhe të gjithë punëtorët ose vullnetarët që kujdesen për të moshuarit ose shqetësues ne shtepi. Ata që nuk do të vaksinohen nga 10 shtatori sigurisht që do të hasin miratime ose ndëshkime të mundshme, pretendoi ai.

Greqia zbuloi të hënën se punonjësit e trajtimit shëndetësor me siguri do të vihen në pritje nëse refuzojnë të vaksinohen Italia bëri inokulimin e koronavirusit të nevojshëm për punonjësit e trajtimit shëndetësor si dhe farmakologët, si dhe ata që tërheqin pezullimin e kërcënimit nga detyrat e tyre ose një ulje të pagave.

Në Danimarkë, institucionet e ngrënies, si dhe rastet publike kërkojnë një leje elektronike që tregon se jeni vaksinuar plotësisht ose keni një ekzaminim të tanishëm të kundërt. Disa shtete gjermane bëjnë thirrje për të njëjtën gjë për institucionet e ngrënies, megjithëse rekomandimet për të bërë të nevojshme vaksinat kanë shkaktuar shqetësime të mëdha.

Në Francë, vaksinimet janë gjerësisht të disponueshme për cilindo 12 vjeç e lart. Por pasioni në të vërtetë ka rënë në javët e tanishme për shkak të hezitimit të injeksionit, një ndjenjë që infeksioni nuk është më një rrezik, si dhe për shkak të faktit se disa individë shmangën goditjet e tyre deri pas largimit të sezonit të verës. Kërkesa filloi të ngjitej edhe një herë gjatë pushimit të fundjavës ndërsa individët mbështesnin lajmet e Macron.

Macron gjithashtu deklaroi të hënën se Franca me siguri do të fillojë faturimin e parave të gatshme për disa ekzaminime të infeksionit, të cilat deri më tani të gjitha kanë qenë plotësisht falas për këdo në rajonin francez.

Macron i Francës urdhëron të gjithë punonjësit shëndetësorë të vaksinohen

Ndërkohë, institucionet franceze të ngrënies, si dhe baret po lulëzojnë edhe një herë, gara e biçikletave Tour de France po tërheq grupe të ngarkuara fort në të gjithë vendin, si dhe të famshëm të Hollivudit po qëndrojnë krah për krah si dhe pa maska ​​në të kuqen qilima në Festivalin e Filmit në Kannes Puthjet me faqe po ngrihen.

Pasi qëndruan të mbyllur për 9 muaj duke pasur parasysh se filloi pandemia, pronarët e institucioneve të ngrënies në Paris u shqetësuan me pengesat e aplikimit të nevojave të reja.

“Detyra jonë dikur ishte të siguroheshim që mysafirët tanë do të kalonin shumë mirë ndërsa ishin me ne. Tani, ne e kalojmë kohën duke i qortuar ata. Ne nuk ishim të trajnuar për këtë, "pohoi mbikëqyrësi i institucionit parizian të ngrënies Bancs Public, Louis leMahieu Ai pretendoi se ai me siguri do të respektonte çdo lloj rregulloreje të re shëndetësore, megjithatë këshilloi që procedurat e reja do të mbanin të reja çmimet si dhe kthimet e reduktuara.

Për Gauthier Max, lokali i të cilit Mama Kin u ndëshkua me një mbyllje nëntë ditore për prishjen e procedurave COVID-19, institucionet e ngrënies, si dhe baret nuk janë më vende të rekreacionit akoma janë bërë dhoma kufizimesh si dhe kufizimesh.

"Ne jemi bërë efektivë policë," informoi ai Associated Press.

Infeksionet e infeksioneve në Francë filluan të ngjiteshin edhe një herë 2 javë më parë. Shumëllojshmëria e individëve në objektet e kujdesit shëndetësor francez si dhe në njësinë e kujdesit kritik në të vërtetë ka ardhur duke u zvogëluar për javë të tëra, megjithatë mjekët parashikojnë që gjithashtu sigurisht që do të rritet kur rritja e infeksioneve alternative delta godet popullatën e ndjeshme, siç ka ndodhur në Britani dhe Spanjë .

Ndërkohë, Macron gjithashtu u këshillua me numrat e tregut të automjeteve të hënën ndërsa ai u përpoq të përfshinte paralajmërimet e tij të infeksionit me një mesazh dëshire për klimat më të rëndësishme ekonomike të globit. Infeksionet e reja po frikësojnë tregun shumë të rëndësishëm turistik të Francës, si dhe strategjinë entuziaste të shërimit financiar të Macron - thjesht 9 muaj para zgjedhjeve politike qeveritare të mëposhtme, në të cilat pritet të kandidojë.