Franca do të bëjë thirrje për ekzaminim të pafavorshëm 24-orësh të COVID për disa arritje evropiane

Testi COVID

Franca pretendoi të Shtunën se sigurisht do të bënte thirrje për individë jo plotësisht të imunizuar dhe gjithashtu të paraqitur nga disa kombe evropiane për të zbuluar një ekzaminim të pafavorshëm COVID të marrë brenda 24 orëve të mëparshme.

Mbërritjet nga Mbretëria e Bashkuar, Spanja, Portugalia, Qiproja, Greqia dhe gjithashtu Hollanda sigurisht do të kalojnë përmes rregullores së re, e cila hyn në ndikim në orën dymbëdhjetë të natës të Shtunën nga e diela, pretendoi Kryeministri Jean Castex në një deklaratë .

Sot, individët që paraqiten nga Mbretëria e Bashkuar janë të nevojshëm për të zbuluar një ekzaminim të pafavorshëm të marrë brenda 48 orëve të mëparshme.

Mbërritjet nga Spanja, Portugalia, Qiproja, Hollanda dhe gjithashtu Greqia në të vërtetë kanë nevojë për të zbuluar provimet e bëra brenda 72 orësh.

Por Castex pohoi se individët që janë plotësisht të imunizuar me një goditje të thikë të identifikuar nga Agjencia Evropiane e Barnave – Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca ose Johnson & Johnson– sigurisht që nuk do të jenë të nevojshëm për të zbuluar një ekzaminim.

Deklarata pohoi se përjashtimi mbeti në fushë pasi "vaksinat janë efektive kundër virusit, dhe veçanërisht variantin e tij Delta".

Franca sigurisht do të mendojë për individë të imunizuar plotësisht një javë pasi ata morën dozën e 2-të të Pfizer / BioNTech, Moderna dhe gjithashtu AstraZeneca, në krahasim me 14 ditë më parë, dhe gjithashtu 28 ditë pas thikës së tyre Johnson & Johnson, pretendoi Castex.

Franca sigurisht që aktualisht do të aprovojë inokulimin nga Covishield, një dublikatë e vaksinimit AstraZeneca të bërë nga Instituti Serum i Indisë, për kalimin e saj të shëndetit.

Qeveria federale po ashtu pretendoi se Tunizia, Mozambiku, Kuba dhe gjithashtu Indonezia do të përfshihen me siguri në listën e kuqe të supozuar të Francës.

Udhëtimi nga kombet e listës së kuqe është i lejuar vetëm në nxitjen e lokaleve dhe gjithashtu pas kësaj turistët e imunizuar duhet të vetë-izolohen për 7 ditë.

Rritje 'eksponenciale' në situata

Veprimet krejt të reja vijnë ndërsa një numër vendesh evropiane luftojnë ngarkesat e ngarkuara, të kritikuara pjesërisht për variacionin shumë të transmetueshëm Delta i cili aktualisht është mbajtur në kontinent.

Infeksionet e reja në të vërtetë janë shënuar në Francë në javët e tanishme, duke goditur pothuajse 11,000 të Premten, gjithashtu ndërsa qeveria federale garon për të imunizuar popullatën.

Presidenti Emmanuel Macron pohoi sot se pasazhet e vaksinimit për shëndetësi do të ishin të nevojshme sigurisht për hyrjen në shumicën e vendeve publike për të cilat të gjithë punonjësit e kujdesit mjekësor duhet të inokulohen plotësisht, duke stimuluar një tronditje të publikimit të konsultave për thikën.

Rreth 35.5 milion individë - thjesht mbi pesëdhjetë përqind e popullsisë së Francës - në të vërtetë kanë marrë një minimum prej një dozë vaksinimi deri më tani.

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve (ECDC) pretendoi sot se parashikon një rritje të mprehtë në situatat e koronavirusit në kontinent, me pothuajse 5 herë më shumë infeksione të reja deri në 1 Gusht.

Në një iniciativë për të rregulluar numrat e ngjitjes, zona e Francës e Pyrenees-Orientales me siguri do të kërkojë baret, institucionet e ngrënies, vendet e bregdetit dhe gjithashtu dyqanet e ushqimit për t'u mbyllur në 11:00 pasdite nga e Shtuna deri në 2 Gusht, prefektura zbuloi të Shtunën

Aksioni ndoqi situatat në zonë u rritën brenda një jave të vetmuar nga 41.5 për 100,000 individë në 258.8 për 100,000 individë.

"Ky progresion eksponencial ka filluar të përkthehet në një numër po aq në rritje të shtrimeve në spital," këshilloi prefektura në deklaratën e saj duke zbuluar veprimet.

Zona që mbante të Premten bëri që maskat të ishin të nevojshme në të gjitha dhomat publike, me përjashtim të vijave bregdetare dhe gjithashtu dhomave të mëdha të natyrës dhe gjithashtu ndaloi përdorimin e alkoolit në dhomat publike përtej bareve dhe institucioneve të ngrënies.