Katër në pesë Zelanda të Re planifikojnë të vaksinohen, por shumë njerëz duan më shumë informacion në lidhje me sigurinë e vaksinave

Katër në pesë Zelanda të Re planifikojnë të vaksinohen, por shumë njerëz duan më shumë informacion në lidhje me sigurinë e vaksinave

Qëllimi i banorëve të Zelandës së Re për të marrë një vaksinë COVID-19 shkon në nivelin më të lartë të mundshëm sepse në 2015, në 81% të popullsisë së rritur, sipas studimit tonë më aktual të hulumtimit.

Studimet e Ministrisë së Shëndetësisë, të cilat në të vërtetë kanë ndjekur miratimin publik të injeksioneve COVID-19 sepse në vitin 2015, po ashtu vleftohet marrja e mundshme është rritur në të vërtetë 80% në maj, nga 77% në prill si dhe 69% në mars të këtij viti .

Studimi ynë gjatësor, i kryer në mes të marsit dhe majit, zbulon një rritje me 6 përqind të faktorëve midis atyre që sigurisht që "patjetër" do të marrin vaksinën për të mbrojtur veten e tyre dhe lagjet e tyre, në 67% në maj në krahasim me 61% në mars

Rritja shfaqet gjatë gjithë seksit, moshës, arsimit dhe mësimit, si dhe kulturës etnike. Midis Maori, ne shohim një rritje prej 10% në mesin e atyre që “padyshim” dëshirojnë të vaksinohen, nga 44% në Mars në 54% në Maj

Sidoqoftë, shumëllojshmëria e njerëzve që pretendojnë "definitivisht jo" për inokulim qëndron në mënyrë të arsyeshme konsistente, duke zbritur vetëm pak në 8% në maj, nga 9% në mars

Ngritja në qëllimet e inokulimit është një informacion i shkëlqyeshëm, por modelimi aktual rekomandon që sigurisht që do të kërkojmë të arrijmë në çmime shumë më të mëdha të inokulimit për të mbrojtur popullatën nga stresi Delta më i transmetueshëm.

Nga pjesëmarrësit e studimit, më pak se një i tretë (3%) kanë dëgjuar ose rishikuar zakonisht ose me të vërtetë zakonisht ose rishikojnë projektin e ndërveprimit të inokulimit të qeverisë federale COVID-27 në radio, në gazeta ose në rrjetet sociale në muajin e fundit. Rreth katër në 19 persona (10%) zakonisht ose vërtet kanë dëgjuar rreth projektit në TV.

Kjo mungesë e ekspozimit të drejtpërdrejtë është shqetësuese. Kur pyetëm njerëzit që hezitojnë ose nuk janë të bindur në lidhje me inokulimin se çfarë informacioni sigurisht do të kërkonin për të transformuar mendjen e tyre, 30% thanë se sigurisht do të donin më shumë informacion nga qeveria federale. Kjo është një rritje e konsiderueshme nga 18% në Mars si dhe rekomandon një arritje të zvogëluar të projektit.

Kërkesa për informacion e përmendur më shpesh ishte për më shumë informacion mbi sigurinë e vaksinave. Kjo qëndroi në 30% në mes të marsit si dhe maj Në krahasim, kishte një rënie të mprehtë të kërkesës për të parë njerëz të ndryshëm të tjerë të vaksinojnë fillimisht, nga 21% në mars në 8% në maj.

Bie në zakonet e sigurisë COVID-19

Ne gjithashtu i kemi kontrolluar individët në lidhje me veprimet që ata bëjnë për të mbrojtur veten e tyre. Ulja më e madhe që kemi vërejtur ishte përdorimi i maskave, nga 64% në mars që vazhdimisht, zakonisht ose në disa raste vendosnin një maskë në publik në 50% në maj

Më shumë se 3 në katër pjesëmarrës vazhdojnë të përdorin kontaktin me aplikacionin e hartës, pak më pak nga 78% në mars në 76% në maj, por motivimi i të tjerëve për të përdorur aplikacionin në të vërtetë ka rënë nga 73% në 66 %

Organizata Botërore e Shëndetësisë sugjeron gjithashtu që njerëzit plotësisht të vaksinuar duhet të vazhdojnë t'i përmbahen zakoneve të sigurisë COVID-19, të tilla si përdorimi i maskave në vende publike.

Informacioni i gabuar vazhdon të ndikojë në zgjedhjet e njerëzve, por projektet që drejtohen nga ato tregojnë se kanë një ndikim.

Nga njerëzit që panë një videoklip të rremë të modifikimit të informacionit, duke përfshirë Mjekun e Përgjithshëm të Auckland si dhe mbështetësin e shëndetit Māori Rawiri Jansen, 66% thanë se do të merrnin vaksinën, në krahasim me 62% që shikonin një videoklip informacioni të rremë të preferuar midis dyshuesit e vaksinave në rrjetet e rrjeteve sociale. Rendi i shikimit të informacionit të rremë, si dhe modifikimi nuk duket të jetë i rëndësishëm.

Rezultati i shikimit të një videoklipi të modifikimit të rremë të informacionit (thjesht sa më shpejt) shfaqet shumë i vogël, por thekson kërkesën për projekte në vazhdim të ndërveprimit për të adresuar informacione të rreme në lidhje me sigurinë, efektivitetin, si dhe qeverisjen e autorizimit të injeksioneve COVID-19.

Sfidat për programin e inokulimit

Në një numër vendesh, çmimet e inokulimit në të vërtetë janë vonuar pas një rritje paraprake.

Në Mbretërinë e Bashkuar, çmimet e inokulimit kanë rënë me 50% vetëm kohët e fundit, kryesisht për shkak të mungesës së eksitimit tek të rinjtë. Në Shtetet e Bashkuara, çmimet e inokulimit ranë thjesht me përjashtim të synimit të Presidentit Biden për të arritur të paktën 70% të popullsisë së rritur pjesërisht të vaksinuar para Ditës së Pavarësisë më 4 korrik.

Shqetësuese, çmimet e inokulimit janë të parregullta midis shteteve të SHBA, si dhe pothuajse të gjithë amerikanët që vdesin nga COVID-19 janë të pavaksinuar.

Kjo në të vërtetë e ka çuar Presidentin Biden të nisë një "përpjekje të kohës së luftës" për të imunizuar kombin, i përbërë nga dalja derë më derë, qendrat e inokulimit në zyra, si dhe duke këshilluar kompanitë të sigurojnë një pauzë të paguar.

Disa shtete amerikane kanë furnizuar në të vërtetë bursa studimi, bileta loje miliona dollarëshe, birra pa kosto, si dhe armë gjahu si shpërblime për të rritur çmimin e inokulimit.

Zelanda e Re ka shumë të ngjarë të përballet me vështirësi të krahasueshme. Ndërsa mund të jetë më e thjeshtë të frymëzosh disa njerëz ngurrues duke rritur aksesin e vaksinave, si dhe duke dhënë zgjidhje të tilla si pushimet me pagesë, sigurisht që do të jetë e vështirë të gjesh ata me shumë çudi në qeverinë federale si dhe profesionistë të shëndetit.

Komunitetet që janë injoruar në të vërtetë në diskutimet rreth planeve të Wellness mund ta shohin iniciativën e inokulimit më shumë si një avantazh për qeverinë federale në vend të një shqetësimi për vetë ata si dhe për shëndetin e zonës së tyre. Vendosja e projekteve të inokulimit me pjesëmarrësit e zonës sigurisht që do të ndihmojë, siç kemi parë në të vërtetë kur më shumë se një mijë njerëz të Paqësorit u paraqitën për t'u vaksinuar kur objekti ishte rregulluar me ndihma nga zona e tyre si dhe u mbajt në kishën e tyre.