'Budalla' për të mos vaksinuar fëmijët e vegjël nëse goditjet COVID-19 gjenden të sigurta, efektive, thotë eksperti

Një ekspert tha se fëmijët e vegjël 'meritojnë mbrojtje' ndaj COVID-19 po aq sa njerëzit e moshuar

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll CDC nuk po këshillon shkollat ​​që të kërkojnë vaksina COVID për studentët Video

CDC nuk po këshillon shkollat ​​që të kërkojnë vaksina COVID për studentët

Kontribuesi mjekësor i Fox News, Dr. Marty Makary diskuton se si mund të duken masat e koronavirusit kur shkollat ​​rihapen në vjeshtë

Nëse përfundojnë provat dhe rregullatorët në vazhdim Vaksinat COVID-19 në fëmijët më të vegjël të moshës 6 deri 11 vjeç janë të sigurta dhe efektive, një ekspert i Shoqatës së Sëmundjeve Infektive të Amerikës (IDSA) tha se "do të ishim budallenj të mos vaksinonim" fëmijë.

Komentet nga Dr. Andrew Pavia, shefi i Divizionit të Sëmundjeve Infektive Pediatrike në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Utah, profesor ndihmës i mjekësisë së brendshme, profesor i pediatrisë në Universitetin e Utah dhe shok i IDSA, vijnë kur debati mbi rihapjen e shkollës intensifikohet.

"Si dikush që kujdeset për fëmijë shumë të sëmurë, kjo më çmend duke dëgjuar pa pushim se virusi nuk është serioz për fëmijët," i tha Pavia një deklarate virtuale IDSA, CDC të martën. "Nuk është gati aq serioze sa është për të rriturit dhe veçanërisht për të moshuarit, por nga çdo masë, ndikimi është më i madh se ndikimi i gripit."

Ndërsa fëmijët përballen me një rrezik të ulët të sëmundjes së rëndë pas infeksionit, ndodhin rezultate të dobëta që përfshijnë shtrime në spital, vdekje dhe një sëmundje të rrallë inflamatore (MIS-C). Pavia shpjegoi që ofruesit administrojnë vaksinat e gripit tek fëmijët për t'i mbrojtur ato dhe për të zvogëluar transmetimin në komunitet.

“Nëse vaksinat provohen të sigurta dhe efektive për fëmijët nga 6 deri në 11 vjeç dhe për fëmijët më të vegjël, unë mendoj se do të ishim budallenj të mos i vaksinonim ato. Ne duhet të presim derisa të dimë se ata janë të sigurt dhe efektivë në atë grupmoshë, por ata meritojnë mbrojtje po aq sa njerëzit e moshuar, "vazhdoi ai. 

La Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) tha të Premten se kthimi në mësimin personal në shkolla këtë vjeshtë është një përparësi dhe se maskat duhet të mbahen në ambiente të mbyllura nga të gjithë individët e moshës 2 vjeç e lart që nuk janë vaksinuar plotësisht kundër koronavirusit.

Disa që kundërshtojnë përdorimin e vaksinave COVID-19 tek fëmijët shqetësohen se potenciali për efekte anësore të rralla serioze nga vaksinimi do të përbëjë një kërcënim më të madh për fëmijët sesa vetë COVID-19. Për të gjitha grupmoshat e pranueshme deri më tani, zyrtarët e shëndetit publik dhe agjencitë rregullatore kanë theksuar se përfitimet e vaksinimit tejkalojnë shumë rrezikun e efekteve anësore.

Disa prindër që avokojnë për një kthim në klasat personalisht përballen me vështirësi financiare të shtuara duke lënë punë për t'u kujdesur për fëmijët në mes të klasave në distancë. Nga ana tjetër, disa sindikata të mësuesve kanë diskutuan që shkollat ​​nuk do të ishin të përgatitura të rihapen plotësisht derisa të vaksinohen të gjithë anëtarët e personelit të shkollës. Disa mësues kanë frikë nga kthimi në klasë në komunitete me shkallë të ulët të vaksinimit, ndërsa të tjerët janë shqetësuar për ekspozimin dhe përhapjen e infeksioneve tek anëtarët e familjes gjatë vitit të kaluar.

Shumë studime kanë sugjeruar mbyllje të lidhura me pandeminë dhe izolimi përkeqësoi shëndetin mendor të të rinjve. Një studim i fundit pa një rritje në shtrimet në spital në lidhje me çrregullimin e të ngrënit tek adoleshentët, ndërsa një tjetër pa pranimet psikiatrike që rriteshin. Disa fëmijë dëshirojnë të rikthehen në klasat personale dhe jashtëshkollore për t'u shoqëruar me miqtë.

"Nëse fëmija juaj është ai që përfundon në ICU për një javë ose nëse fëmija juaj zhvillon COVID të gjatë dhe largohet nga një semestër i shkollës dhe nuk shkon në kolegj ose humbet bursën e tyre atletike, nuk ka asgjë të lehtë për këtë, ”Tha Pavia.

Alexandria Hein e Fox News kontribuoi në këtë raport.