Shkaku i gripit mbron nga disa efekte të rënda COVID-19, pretendon studimi


Studiuesit nuk kishin parasysh asnjë ulje të kërcënimit të fatalitetit midis klientëve COVID-19 që kishin marrë në të vërtetë një vaksinim gripi

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll CDC thotë se studentët e pavaksinuar ende kanë nevojë të mbajnë maska ​​në vjeshtë Video

CDC thotë se nxënësit e pavaksinuar ende kërkojnë të përdorin maska ​​në vjeshtë

Faktori klinik i Fox News Dr. Marc Siegel, i nënshkruar nga babai nga Florida Michael Provenzano si dhe djali i tij, John, kalon këshillën e re të CDC për fëmijët që vendosin maska ​​në institucione.

Studimi i ri rekomandon që klientët që kanë marrë vaksinimin vjetor të gripit para se të marrin koronavirusin mund të kenë një nivel sigurie kundër efekteve të rënda që lidhen me COVID-19, të tilla si goditje në tru, helmim gjaku si dhe apopleksia e enëve të gjakut të thellë (DVT). 

Të dhënat e grumbulluara nga klientët anembanë globit si dhe të ofruara në Kongresin Evropian të Mikrobiologjisë Klinike dhe Sëmundjeve Infektive (ECCMID) rekomandojnë që ata që kishin marrë një vaksinim gripi para COVID-19 ishin të dy shumë më pak të ngjarë të shkonin në urgjencë ndarja e situatës, si dhe shumë më pak të ngjarë të rrëfehen në njësinë e kujdesit kritik (ICU). 

Studiuesit nga Universiteti i Miami Miller School of Medicine prodhuan 2 ekipe me 37,377 klientë që kishin variabla të veçantë kërcënimi për efektet e rënda COVID-19 të tilla si mosha, problemet e peshës, sëmundjet e mushkërive, pirja e duhanit si dhe probleme të tjera të shëndetit dhe shëndetit. Ekipi fillestar në të vërtetë kishte marrë vaksinimin e gripit në mes të 2 javëve si dhe 6 muaj para se të kishte COVID-19, ndërsa pjesëmarrësit e ekipit të 2-të në të vërtetë kishin marrë gjithashtu COVID-19 megjithatë nuk morën një vaksinë të mëparshme të gripit. 

Grupi pas kësaj kontrastoi çmimin e shfaqjes së 15 rezultateve të pafavorshme përfundimtare që konsistojnë në goditje në tru, helmim gjaku si dhe DVT siç u theksua, përveç mpiksjes së gjakut të mushkërive, frymëmarrjes së rëndë që dështon, çrregullimit të rëndë të shqetësimit të frymëmarrjes, shqetësimit të përbashkët, dështimit të veshkave anoreksi nervore, arrest kardiak, pneumoni, ndarje e situatës emergjente, pranime të qendrave shëndetësore, pranim i ICU si dhe fatalitet brenda 120 ditësh nga depistimi i favorshëm ndërmjet të dy ekipeve. 

Midis ekipit COVID-19 që nuk bëri një vaksinim të gripit, shkencëtarët mbajtën në mendje një probabilitet të rritur 20% të rrëfimit në ICU, një 45% të rritur probabilitetin e krijimit të helmimit të gjakut, një 58% të rritur probabilitetin e një goditje në tru gjithashtu si 58% e rritur probabilitetin për të kontrolluar klinikën e urgjencës. 

Shkencëtarët mbajtën në mendje kërcënimi i fatalitetit nuk u zvogëlua. 

"Vaksinimi i gripit mund të përfitojë edhe nga individët që hezitojnë të marrin një vaksinë COVID-19 për shkak të reja të teknologjisë", deklaroi Susan Taghioff, një ndihmëse e studimit me Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Miami Miller. “Përkundër kësaj, vaksina e gripit nuk është aspak një zëvendësim i vaksinës COVID-19, dhe ne avokojmë që të gjithë të marrin vaksinën e tyre COVID-19 nëse munden. Promovimi i vazhdueshëm i vaksinës së gripit gjithashtu ka potencialin për të ndihmuar popullsinë globale të shmangë një 'twindemic' të mundshme - një shpërthim të njëkohshëm të gripit dhe koronavirusit. " 

Taghioff deklaroi pa marrë parasysh nivelin e sigurisë së paguar nga goditja, "thjesht të jesh në gjendje të ruash burimet globale të kujdesit shëndetësor duke mbajtur nën kontroll numrin e rasteve të gripit është arsye e mjaftueshme për të përkrahur përpjekjet e vazhdueshme për të promovuar vaksinimin e gripit". 

Disa studime të vazhdueshme kërkimore ose studimi i synuar po kontrollon një vaksinim të përzier që sigurisht do të synonte gripin, COVID-19 si dhe probleme të ndryshme të shëndetit të frymëmarrjes në të njëjtën kohë saktësisht. Moderna, e cila aktualisht po shqyrton një vaksinim të gripit mARN në individë të testit profesional, është ndër firmat që në të vërtetë kanë futur strategji të ardhshme për të zhvilluar një vaksinim të përzier.