Flavonoidet- ushqimet e bollshme ulin presionin e lartë të gjakut me anë të mikroorganizmave të traktit tretës

nga afër duart që mbajnë luleshtrydhe

  • Vera e bardhë e kuqe dhe frutat si manaferrat, mollët dhe dardhat janë të shumta në antioksidantë të quajtur flavonoide, të cilët mund të mbrojnë kundër sëmundjeve të zemrës, diabetit mellitus, si dhe qelizave të kancerit.
  • Një hulumtim krejt i ri ka zbuluar në fakt se individët që hanë një nga më shumë flavonoidet kanë një tendencë për të ulur presionin e lartë të gjakut.
  • Shumëllojshmëria dhe gjithashtu struktura e mikrobiotës së traktit tretës - e cila është fqinjësia e baktereve që qëndrojnë në traktin tretës - u shfaqën për të kontribuar në organizimin midis flavonoideve dhe gjithashtu presionit të lartë të gjakut.
  • Ky eksplorim mund të ndihmojë në diskutimin pse flavonoidet kanë avantazhe kaq të ndryshueshme kardio për njerëz të ndryshëm.

Sugjerimet dietike nga ekspertët e kujdesit mjekësor mund të duken pa gëzim, zakonisht duke bërë thirrje që individët të largohen nga lista kontrolluese e marrëveshjeve me të cilat studiuesit në fakt kanë gjetur se janë "të këqija" për shëndetin dhe mirëqenien.

Përjashtimet kryesore nga kjo rregullore janë ushqimet e pasura me flavonoide dhe gjithashtu pijet, që përfshijnë çokollatë të errët të shijshme, boronica, si dhe luleshtrydhe.

Hulumtimet tregojnë se flavonoidët mund të mbrojnë kundrejt:

  • hipertensionit
  • arrest kardiak dhe gjithashtu goditje në tru
  • Diabeti mellitus i llojit 2
  • lloje të veçanta të qelizave të kancerit

Një hulumtim krejt i ri aktualisht rekomandon që mikroorganizmat që qëndrojnë në traktin tonë tretës, të quajtur mikrobiota të traktit tretës, mund të jenë të rëndësishme për ndikimin e favorshëm të flavonoideve ushqyese në presionin e lartë të gjakut.

Presioni i lartë i lartë i gjakut është një element kërcënues i rëndësishëm për sëmundjet e zemrës, e cila është arsyeja kryesore e fatalitetit në Shtetet e Bashkuara.

Hulumtuesit në Universitetin Queen's Belfast në Irlandën Veriore, Mbretëria e Bashkuar, kohët e fundit drejtuan një kërkim që zbuloi se njerëzit që merrnin një nga ushqimet më të pasura me flavonoide kishin një tendencë për të ulur presionin e lartë të gjakut.

Shumëllojshmëria e mikrobiotave të traktit tretës të individëve përfaqësonte një pjesë të konsiderueshme të organizimit midis flavonoideve dhe presionit të lartë të gjakut.

Në mënyrë të veçantë, vlerësimi i studiuesve zbuloi se konsumimi i 1.6 porcioneve të manave në ditë - ku një ofertë arrin 1 filxhan ose 80 gram manaferra - ishte e lidhur me një rënie të zakonshme prej 4.1 milimetra merkuri (mm Hg) në presionin e lartë sistolik të gjakut.

Presioni i lartë sistolik i gjakut është stresi në arteriet e një individi kur zemra e tyre bie dakord, ndërsa presioni i lartë diastolik i gjakut është stresi kur zemra lirohet. Në një analizë të presionit të lartë të gjakut, numri i parë është presioni i lartë sistolik i gjakut, dhe gjithashtu i dyti është vlera diastolike.

Një presion i lartë i shëndetshëm dhe i balancuar i gjakut është normalisht shumë më pak se 120/80 mm Hg, ndërsa hipertensioni është zakonisht 140/90 mm Hg ose më lart.

Shumëllojshmëria dhe gjithashtu struktura e mikrobiotës së traktit tretës të përshkruar në lidhje me 11.6% të organizatës midis përdorimit të manave dhe presionit të lartë të gjakut.

Në mënyrë të ngjashme, konsumi i alkoolit 2.8 gota merlot në javë (125 mililitra për gotë) ishte i lidhur me një rënie prej 3.7 mm Hg në presionin e lartë sistolik të gjakut. Mikrobiota e traktit tretës përfaqësonte 15.2% të kësaj organizate.

"Ushqimi i 1.5 racioneve manaferra në ditë rezultoi në ulje klinike të presionit sistolik të gjakut," tha shkrimtari kryesor Aed ín Cassidy, Ph D., kryetar dhe gjithashtu mësues në ushqimin dhe mjekimin parandalues ​​në Institutin për Sigurinë Globale të Ushqimit në Universitetin e Queen's Me

Ajo informoi "Detonic.shop" se një kurs i flavonoideve të quajtur antocianinë duket jetike për këtë ndikim.

Antocianinat janë grimcat e pigmentit përgjegjëse për hijen e kuqe ose blu të disa frutave, të përbërë nga rrushi i kuq, boronica, rrush pa fara e zezë, dhe gjithashtu manaferra.

Studimi i mëparshëm ka vërtetuar se mikroorganizmat e traktit tretës dëmtojnë flavonoidet në substanca që kanë ndikime shumë më efektive të sigurisë në zemër.

Anasjelltas, përdorimi normal i ushqimeve të pasura me flavonoide ndikon shtesë në strukturën e mikrobiotës së traktit tretës.

"Një kuptim më i mirë i ndryshueshmërisë shumë individuale të metabolizmit të flavonoideve mund të shpjegojë shumë mirë pse disa njerëz kanë përfitime më të mëdha të mbrojtjes kardiovaskulare nga ushqimet e pasura me flavonoide se të tjerët," thotë Prof Cassidy në një njoftim për shtyp mbi hulumtimin.

Studimi shfaqet në revistën Hypertension.

Anketa e ushqimit

Për hulumtimin e tyre, shkencëtarët vlerësuan informacionin mbi 904 të rritur të moshës 25–82 vjeç që u bënë pjesë e një burimi të të dhënave klinike në Gjermani të quajtur biobank PopGen.

Grupi shqyrtoi konsumin e flavonoideve të individëve gjatë vitit të kaluar duke përdorur një studim ushqimor që vlerësoi përdorimin e tyre të 112 ushqimeve të ndryshme.

Për të përcaktuar larminë dhe gjithashtu strukturën e mikrobiotës së traktit tretës të individëve, studiuesit përdorën një strategji të zakonshme që përfshin renditjen e produktit trashëgues të mikroorganizmave në shembuj të fecesit.

Për të marrë një veshje, procedurë të besueshme të tensionit të lartë të vullnetarëve, shkencëtarët kërkuan që të shpejtonin gjatë natës. Në mëngjes herët, individët të relaksuar për 5 minuta para se grupi të merrte 3 dimensione të njëpasnjëshme të presionit të lartë të gjakut në periudha 3-minutëshe.

Studiuesit përdorën standardin e dimensioneve të 2 -të dhe të 3 -të në vlerësimin e tyre.

Ata përfaqësuan një sërë variablash të ndryshëm të tjerë që mund të ndikojnë në presionin e lartë të gjakut të individëve, duke përfshirë gjininë, moshën, gjendjen e pirjes së duhanit, përdorimin e drogës, stërvitjen, si dhe sfondin familjar të sëmundjes së arterieve koronare.

Punimi kërkimor nuk bën asnjë referencë për racën ose prejardhjen etnike të individëve.

Përdorimi më i lartë i manave, mollëve, dardhave, dhe gjithashtu merlotit - të cilat janë të gjitha të bollshme në flavonoide - ishte i lidhur me uljen e presionit sistolik, edhe pse jo diastolik, të gjakut.

Për më tepër, individët që morën një nga flavonoidet më të mëdhenj kishin një tendencë të kishin një larmi më të madhe të mikroorganizmave në traktin e tyre tretës në krahasim me ata që morën më pak.

Ata gjithashtu kishin një pasuri të zvogëluar të një kategorie të mikroorganizmave të quajtur Parabacteroides dhe gjithashtu një pasuri më të madhe të llojeve në familjen e mikroorganizmave Ruminococcaceae.

Manaferrat në një plan shpenzimesh

Meqenëse manaferrat e freskëta, të tilla si luleshtrydhet, manaferrat dhe gjithashtu boronica, mund të jenë të kushtueshme, disa individë mund ta kenë të vështirë të konsumojnë ato në mënyrë rutinore.

Sidoqoftë, Prof Cassidy sugjeroi MNT që manaferrat e akullt, të cilët mbajnë përmbajtjen e tyre në internet të antocianinës, mund të japin një zgjedhje të lirë.

Ajo përfshiu se aktualisht ka prova minimale se suplementet flavonoide japin të njëjtat avantazhe si flavonoidet ushqyese.

Në planin afatgjatë, Prof Cassidy deklaroi se studiuesit mund të prodhojnë ushqime prebiotike ose probiotike që ndihmojnë në uljen e presionit të lartë të gjakut duke reklamuar mosfunksionimin e flavonoideve nga mikroorganizmat e traktit tretës.

"Për momentin, kjo zonë kërkimore është në fillimet e saj, por në fund, sapo të përcaktojmë se cilat insekte kërkohen për të metabolizuar dhe zbërthyer flavonoidet në forma më bioaktive në zorrë, ekziston potenciali për të hartuar para- ose probiotikë për rrit metabolizmin flavonoid, "tha ajo.

Prof Cassidy merr financime nga dhe gjithashtu është ekspert në Këshillin e Boronicave të USHighbush

Tracy Parker, që është dietologe e moshuar në Fondacionin Britanik të Zemrës dhe gjithashtu nuk ishte e lidhur me studimin, ftoi kërkimet krejt të reja për.

"Sidoqoftë, kjo nuk është e qartë për të hapur një shishe verë të kuqe," informoi ajo për MNT.

Ajo përmendi se kërcënimet e ngritura për goditje në tru dhe gjithashtu përkeqësimi mendor vaskular i lidhur me përdorimin e alkoolit tejkalojnë çdo lloj avantazhi të mundshëm të konsumimit të alkoolit merlot.

"Mënyra më e mirë për të mbajtur nën kontroll presionin e gjakut është duke ngrënë një dietë të ekuilibruar, duke përfshirë shumë fruta dhe perime, duke bërë ushtrime të rregullta dhe duke mbajtur një peshë të shëndetshme," përfundoi ajo.

Shkrimtarët mbajnë në mend disa kufizime të hulumtimit të tyre, të përbërë nga realiteti që ushqimet e pasura me flavonoide përfshijnë kimikate të ndryshme të tjera që promovojnë shëndetin, siç është resveratroli.

Këto kimikate mund të ndihmojnë në uljen e presionit të lartë të gjakut.