Pesë aplikacione falas për mendje, të vlefshme për vëmendjen tuaj

Aplikacionet e ndërgjegjësimit po trendojnë në një mënyrë të madhe. Këtu janë pesë jemi të lumtur që kemi shkarkuar.

Nuk ka mungesë të aplikacioneve të vëmendjes dhe meditimit këto ditë, duke premtuar se do t'ju ndihmojnë të luftoni ankthin, të flini më mirë, të përmirësoni fokusin tuaj dhe më shumë. Në fakt, Wall Street Journal raporton se më shumë se 2,000 aplikacione të reja meditimi të nisura midis 2015 dhe 2018 dhe ofertat janë rritur vetëm si rezultat i kërkesës më të lartë gjatë pandemisë - sipas New York Times, aplikacionet e ndërgjegjësimit u rritën në vitin 2020. Ne mori mundimin për të gjetur aplikacionet më të vlefshme dhe të lehta për t'u përdorur për ndërgjegjësimin që janë në dispozicion falas dhe e ngushtoi atë në këto pesë aplikacione.

1) Kohëmatësi i depërtimit

29105fa29271f892637fbb66183da625 - 9 dhjetor 2021

Në dispozicion për iOS, Android dhe ueb

Çmimi i hyrjes: Free

Insight Timer ka një bibliotekë të madhe me përmbajtje: mbi 80,000 meditime të drejtuara falas nga mbi 10,000 mësues për tema si stresi, marrëdhëniet, shërimi, gjumi, krijimtaria dhe më shumë.

Që nga fillimi, aplikacioni ndihet si një komunitet global - harta e botës në ekranin kryesor tregon një kolektiv prej 18 milion medituesish dhe njofton, "741k sot, 7k tani". Pasi të keni mbaruar një meditim, ju do të mësoni saktësisht se sa njerëz po meditonin "me ju" gjatë asaj kohe - dhe duke vendosur vendndodhjen tuaj, ju mund të shihni edhe medituesit në afërsi dhe se cilat pjesë po dëgjojnë.

Pasi të gjeni një mësues që ju pëlqen - si Jack Kornfield, Tara Brach, Sharon Salzberg ose Rhonda Magee - mund t'i ndiqni ata për t'u siguruar që të mos harroni asnjë përmbajtje të re. Ju gjithashtu mund të akordoheni në biseda falas për këshilla dhe frymëzim për jetën. Për ata që dëshirojnë ndërveprime në kohë reale, Insight Timer ofron ngjarje të drejtpërdrejta çdo orë të ditës për t'u bashkuar me një dëshirë ose planifikuar në orarin tuaj. 

Mund të regjistroheni edhe te Circle for Skuadrat, një nga ofertat e tyre më të reja, e cila ju lejon të krijoni qarqe (lexo: grupe) për të medituar në kohë reale me miqtë ose kolegët.

Nëse preferoni një meditim më të qetë, sidoqoftë, thjesht mund të vendosni një orë me zile dhe të meditoni në këmbanat me ndërprerje, qetësimin e zhurmës së ambientit ose muzikë qetësuese.

Në varësi të preferencave tuaja, koleksioni i gjerë i Insight Timer mund të jetë ose një bekim ose një mallkim - një listë e pafund e zgjedhjeve që ju lënë të mbingarkoni ose një tufë me opsione joshëse për të zhytur dhëmbët tuaj.

Opsioni i paguar: Për 60 dollarë në vit (me një provë falas 30 ditore), ju mund të merrni qasje në kurse me mësues të njohur, aftësinë për të shkarkuar meditime dhe për të dëgjuar jashtë linje, dhe funksione të përparuara të lojtarit si modaliteti i përsëritjes dhe shpejt përpara dhe prapa.

2) Mendje e buzëqeshur

Foto e ekranit të aplikacionit Mind Smiling

Në dispozicion për iOS, Android dhe ueb

Çmimi i hyrjes: Free

Buzëqeshja e Mendjes godet pikën e ëmbël për një aplikacion falas të ndërgjegjësimit në shumë mënyra. 

Aplikacioni jo-fitimprurës përmban qindra meditime, të mjaftueshme për t'ju mbajtur të angazhuar pa ju mbingarkuar me zgjedhje. Ato janë të organizuara në programe të strukturuara si Fondacionet Mindful (35 seanca), Gjumi (6 seanca), Digital Detox (8 seanca) dhe Menaxhimi i Stresit (10 seanca), por ju keni fleksibilitetin për të zgjedhur se ku të filloni dhe të hidheni lehtësisht midis programeve. Shumica e meditimeve janë në intervalin pesë deri në pesëmbëdhjetë minuta, me disa praktika deri në 45 minuta për medituesit e përparuar. Smiling Mind gjithashtu ofron meditime me madhësi të kafshimit midis 2 deri në 5 minuta për momentet kur keni nevojë për një pauzë të shpejtë dhe të vëmendshme gjatë ditës.

Shkarkuar nga mbi 5.5 milion njerëz, aplikacioni gjithashtu ka një larmi programesh të specializuara për familje, fëmijë dhe adoleshentë të moshave të ndryshme, punonjës të kujdesit shëndetësor dhe edukatorë (përfshirë programet mësimore që ata mund të përdorin në klasë); të gjitha të zhvilluara me ndihmën e psikologëve dhe profesionistëve të shëndetit.

Ndërsa mund të përdorni një aplikacion meditimi si një pushim të përkohshëm nga jeta juaj e vrullshme, Smiling Mind dëshiron që ju të hiqni praktikën tuaj të ndërgjegjësimit nga jastëku dhe në pjesën tjetër të ditës tuaj. Ndërhyrë me disa nga programet e meditimit janë udhëzime për "aktivitete" si Ushtrimi i Gazetarisë, Shkoni Jashtë linje, Nga erdhi ushqimi im dhe llogaritni ndjenjat tuaja. Në veprimtarinë Numëroni shqisat tuaja, për shembull, audio ju bën që të tërheqni vëmendjen tuaj në shqisat tuaja duke numëruar gjëra që mund të shihen, ndjehen, dëgjohen, nuhasin dhe shijohen. 

Smiling Mind u krijua fillimisht për fëmijët, kështu që ata ofrojnë një përzgjedhje të fuqishme të seancave të ndërgjegjësimit të përshtatshme për fëmijë dhe të rinj. 

Krijuar nga një organizatë jofitimprurëse me të njëjtin emër, Smiling Mind është plotësisht falas - kështu që nuk keni shpërqendrimin e përmbajtjes së paguar që është e paarritshme për ju si një përdorues falas. Aplikacioni dëshiron të vendosë një "buzëqeshje në mendjen tënde" - dhe thjesht mund të ketë sukses. 

Opsioni i paguar: Asnje

3) Meditimi MyLife

Pamja e ekranit të aplikacionit MyLife Meditation

Në dispozicion për iOS dhe Android

Çmimi i hyrjes: Falas Nëse eksploroni "Të gjitha aktivitetet", mund të përdorni meditimet falas, të gjitha në një vend dhe gjithashtu të shikoni se çfarë ofron plani premium.

Nëse aplikacionet e tjera presin që ju të zhyteni menjëherë, MyLife (i titulluar më parë Stop, Mendo dhe Frymë) dëshiron të krijojë një përvojë më të qëllimshme, të qëllimshme. Një seksion i quajtur Mësoni të Meditoni shpjegon se çfarë është ndërgjegjësimi dhe pse është i dobishëm, duke përfshirë disa nga neuroshkenca dhe fiziologjia pas saj. Çdo ditë kur hapni aplikacionin, ju kërkohet "Merrni Frymë" dhe ftoheni të kontrolloni me veten tuaj - për të vlerësuar mendjen dhe trupin tuaj në një shkallë të "përafërt" në "të shkëlqyeshme", dhe shënoni deri në pesë emocione po ndiheni nga listat e tyre të fjalëve. Pastaj, MyLife rekomandon sesione të drejtuara si Fryma Themelore, Ecja Mindful dhe Duaj Trupin Tuaj të përshtatur për atë se si ndiheni. 

Një faqe progresi mban shënim se si mendja dhe trupi juaj janë ndjerë me kalimin e kohës, dhe emocionet tuaja më të zakonshme (para dhe pas meditimit, kur aplikacioni ju fton të kontrolloni përsëri). MyLife është e dobishme nëse doni të jeni më të vetëdijshëm për mirëqenien tuaj të përditshme dhe të shihni se si ju ndihmon meditimi.

Opsioni i paguar: Për 74.99 dollarë në vit (opsionet e tjera përfshijnë 12.99 dollarë në muaj, ose 334.99 dollarë për aksesin gjatë gjithë jetës), ju merrni versione më të gjata të meditimeve ekzistuese (deri në 32 minuta), mbi 100 meditime premium, zëra të rinj, seanca video si joga dhe akupresura, dhe Kohë matës të personalizueshëm dhe të frymëmarrjes. Përmirësimet e abonimit premium përfshijnë një provë falas 7 ditore.

4) UCLA Mindful

Pamja e ekranit të aplikacionit UCLA Mindful

Në dispozicion për iOS dhe Android

Çmimi i hyrjes: Free

Nëse i gjithë kërkimi mbi vetëdijen ju ka bindur se duhet të meditoni, aplikacioni UCLA Mindful mund të jetë një vend i mirë për të filluar. 

Zhvilluar nga Qendra e Kërkimit të Ndërgjegjësimit Mindful në Universitetin e Kalifornisë, Los Angeles (UCLA), aplikacioni përmban rreth një duzinë meditimesh të llojeve të ndryshme në anglisht dhe spanjisht. Ju mund të mësoni të përqendroheni në frymën tuaj, trupin tuaj ose tinguj; punë me emocione të vështira; dhe kultivoni dashamirësi në seanca që variojnë nga 3 deri në 19 minuta të gjata.

Nëse jeni i ri për vetëdijen, mund të zgjidhni të përfitoni nga seksioni i tyre Fillimi, i cili ofron informacion mbi atë që është vetëdijës, si të zgjidhni një meditim, cili qëndrim është më i mirë për praktikën tuaj dhe cilat përfitime të mbështetura nga kërkimi mund të keni prisni prej saj.

Si një bonus, aplikacioni gjithashtu ofron meditime më të gjata që i quan "podcast". Këto janë regjistrime audio gjysmë ore të meditimeve që përfshijnë biseda, zakonisht nga Drejtoresha e UCLA e Edukimit për Mindfulness Diana Winston, para dhe pas meditimit, si dhe shumë kohë të heshtur të praktikës. 

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion që është thellësisht i mbështetur në shkencën e vetëdijes, ju mund të vendosni besimin tuaj te UCLA Mindful.

Opsioni i paguar: Asnje

5) Programi i Mendjeve të Shëndetshme

Në dispozicion për iOS dhe Android

Çmimi i hyrjes: Free

7e66b94661e74bffa65058a0c2684c08 - December 9, 2021

Aplikacioni Healthy Minds Program dëshiron t'ju ndihmojë të zhvilloni aftësitë për një mendje të shëndetshme - duke forcuar fokusin mendor, duke ulur stresin dhe duke rritur rezistencën, dhembshurinë dhe shëndetin më të mirë të imunitetit.

I themeluar nga neuroshkencëtari Dr. Richard Davidson (i cili gjithashtu themeloi institutin kërkimor Qendra për Mendje të Shëndetshme në Universitetin e Wisconsin-Madison), aplikacioni integron neuroshkencën dhe teknikat e bazuara në kërkime me trajnimin e meditimit për të rritur mirëqenien e përgjithshme.

Korniza e trajnimit të ndërgjegjësimit dhe mirëqenies së aplikacionit është e organizuar në katër shtylla: Ndërgjegjësimi, Lidhja, Insajtja dhe Qëllimi. Secila shtyllë përbëhet nga tre deri në pesë pjesë, dhe secila pjesë përmban tre seri dhe seanca të shumta brenda. Për shtyllën e Lidhjes, për shembull, seria e Vetë-Vlerë e Lindur përfshin pesë seanca të paketuara për të nxitur vetëvlerësimin (mendoni seanca si Praktikoni Shikimin e Të Mirit Në Vetë, dhe Mësoni Paragjykimin e Negativitetit). Ju keni një zgjedhje të një praktike të Ulur ose Aktive - praktikat "aktive" përfshijnë udhëzime për të qenë të vëmendshëm gjatë stërvitjes ose gjatë udhëtimit tuaj - dhe mund të personalizoni kohëzgjatjen e kohës (pesë minuta deri në 30 minuta).

Aplikacioni ofron një koleksion prej 27 meditimesh jashtë kornizës së tyre të shëndetit me katër shtylla, duke përfshirë Praktikat Mikro një minutëshe kur keni nevojë për një pushim të shkurtër. 

Disa herë, aplikacioni në stilin podcast mund të inkurajojë më shumë të menduarit krahasuar me meditimet tipike të drejtuara, por për dëgjuesin që kërkon meditime të drejtuara me qëllimin më të madh për të rritur ndërgjegjësimin, njohjen dhe mirëqenien, aplikacioni Programi i Mendjeve të Shëndetshme mund të jetë vetëm bileta .

Opsioni i paguar: Asnje