Fitnesi nuk e mbajti atë nga problemet e zemrës ose COVID-19, por e ndihmoi atë të shërohet

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit

Email Kopjoni URL -në e faqes në kujtesën tuaj të fragmenteve  LeCount Holmes kapërceu fibrilacionin atrial dhe COVID-19. (Foto me mirësjellje të Dianne Holmes)

Rreth një muaj në pandeminë COVID-19, LeCount Holmes pa në televizion se Guvernatori i Maryland Larry Hogan ishte brenda një milje nga shtëpia e tij për një njoftim të madh.

Për shkak se Qarku i Princit George ishte një nga zonat më të goditura nga koronavirusi, një ish spital rajonal po rihapej më herët nga sa ishte planifikuar për të siguruar trajtim për 135 pacientë të tjerë.

Holmes hipi në biçikletën e tij, duke shpresuar të shihte guvernatorin. Deri në mbërritjen e tij, vetëm kamionët e lajmeve kishin mbetur, por të paktën ai ishte stërvitur.

Edhe pse ai ishte 70 vjeç, qëndrimi i Holmes ndaj virusit ishte, "Duke qenë në një gjendje kaq të mirë, nuk do të më marrë."

Holmes ishte 4 vjeç kur babai i tij e mësoi atë si të ngiste një biçikletë. Ai ishte aktiv që atëherë.

Duke u rritur në Uashington, DC, në vitet 1950 dhe '60, ai e donte notin dhe vallëzimin me dorë, një formë kërcimi me ritëm të edukuar nga DC, e ushqyer nga tingujt e Motown. Kur ishte 15 vjeç, trajneri i tij i palestrës i detyroi djemtë të bënin pushups. I gjatë, i dobët dhe i dobët, Holmes ishte aq i turpëruar që nuk ishte në gjendje të bënte asgjë saqë u zotua të bënte diçka për këtë.

"Gjyshja më mori pesha," tha ai. "Nëna ime tha që duhej t'i përdorja në oborr sepse ishin shumë të zhurmshëm brenda."

Brenda një viti, ai mund të ngrinte 110 kilogramë me një krah.

Gjatë dekadave që pasuan, Holmes jetoi një jetë plot ngjyra.

Ai e konsideroi të bëhej musliman; tani ai është një budist praktikues. Ai ka kryer punë me zë në radio. Për më shumë se 25 vjet, ai portretizoi Frederick Douglass për audiencën e shkollës së mesme dhe kolegjit në të gjithë vendin.

LeCount Holmes portretizon Frederick Douglass për auditorët në të gjithë vendin. (Foto me mirësjellje nga LeCount Holmes)

Ai ka qenë gjithashtu një folës motivues dhe një instruktor fitnesi. Në 2004, në moshën 55 vjeç, ai fitoi medalje bronzi për not dhe pistë në Olimpiadën e Lartë në Atlanta.

Dy vjet më parë, Holmes po jepte një klasë të gjimnastikës në ujë përmes Departamentit të Rekreacionit të Qarkut të Princit George. Një ditë, ndërsa qëndronte në anë të pishinës, ai humbi jetën.

Holmes u diagnostikua me fibrilacion atrial, një rrahje zemre të parregullt. Për dikë gjithmonë të aftë dhe aktiv, kjo furçë me vdekshmëri e frikësoi atë.

"Ishte e frikshme sepse kam shkuar në shumë funerale për njerëzit me të cilët jam rritur," tha ai.

Por ai besoi në shëndetin e tij të shkëlqyeshëm të përgjithshëm dhe në pohimin e tij gjatë gjithë jetës: "Emri i lojës së jetës nuk është të heqësh dorë".

Kur goditi pandemia COVID-19, klasat e fitnesit të Holmes u zhvendosën në internet.

Qarku e ftoi që t'i vazhdonte ato përmes Zoom, por ai nuk pranoi. Teknologjia e frikësoi atë.

"Pastaj dëgjova fjalët," Mos u dorëzo, LeCount. "

Shtatorin e kaluar, ai mësoi të përdorte Zoom dhe menjëherë rifilloi mësimin.

Në dhjetor, Holmes u zgjua me ethe. Ai ishte duke vjellë dhe frymëmarrja e tij ishte e rënduar. Ai shkoi në dhomën e urgjencës në spital që kishte ecur me biçikletë ditën kur guvernatori njoftoi se ishte rihapur.

Ai rezultoi pozitiv me COVID-19 dhe u dërgua në shtëpi për t’u shëruar. Tre ditë më vonë, ai u ndje edhe më keq. Një gjurmues i kontaktit COVID në spital u thirr për ta kontrolluar atë.

"Ajo dëgjoi se sa e sëmurë isha dhe se si mezi merrja frymë dhe thirri një ambulancë," tha ai.

Gjatë dy javëve të ardhshme, Holmes humbi 15 kilogramë. Ai u infektua me pneumoni, presioni i gjakut u rrit, ai kishte nevojë për oksigjen dhe plazmë, dhe ai zhvilloi një aneurizëm të dhimbshme të aortës.

Megjithatë ai këmbënguli duke u përqëndruar në mosdorëzimin. Ai praktikonte joga dhe shpesh këndonte lutjen budiste "Nam ‐ myoho-renge ‐ kyo", një shprehje e vendosmërisë dhe mbizotërimit mbi vuajtjet.

"Lagjja ime e vjetër, miqtë e mi në komunitetin e krishterë dhe komuniteti im budist, ata të gjithë u lutën për mua," tha ai.

Mjeku i tij i tha se nëse nuk do të kishte qenë aq mirë me një mushkëri kaq të fortë, ai mund të mos kishte mbijetuar.

Kur Holmes u largua nga spitali, ai nuk mund të bënte më një shtytje të vetme. Duke rifilluar regjimin e tij të fitnesit, ai tani po arrin deri në 80 në ditë.

LeCount Holmes rifilloi regjimin e tij të fitnesit dhe jep mësime në internet. (Foto me mirësjellje të Dianne Holmes)

Në shkurt, ai filloi klasën e tij të fitnesit dy herë në javë. Ai gjithashtu ka një gazetë motivuese mujore në internet.

"Motivimi im kryesor është t'u tregoj të moshuarve se jeta nuk ka përfunduar dhe se plakja është vetëm një kapitull tjetër në jetën tuaj," tha ai.

Ai është veçanërisht i interesuar në promovimin e fitnesit në komunitetin e Zi, ku obeziteti, diabeti dhe hipertensioni janë më të përhapura.

Një nga pjesëmarrësit e tij të rregullt është Lorraine "Bernie" Poindexter, një shoqe klase gjatë fëmijërisë, me të cilën ai u njoh përsëri disa vjet më parë kur ata u ndeshën me njëri -tjetrin në një dyqan syze.

"Shpina ime u kthye nga ai, por unë e njoha zërin e tij menjëherë," tha ajo.

Ajo nuk u befasua kur pa se ai kishte qëndruar në formë dhe se ai po drejtonte kurse fitnesi.

"Ai ka qenë gjithmonë një person shumë dalës dhe klasat e tij janë vërtet argëtuese dhe energjike," tha Poindexter. “Ai na mëson gjëra të reja gjatë gjithë kohës. Ai thjesht na urdhëroi të porosisim hula hoops. "

Holmes, i cili shpreson të kthehet në skenë këtë vit, ka një qëllim të ri - të shkruajë një libër me poezi.

"Unë do të vazhdoj të rizbuloj veten derisa të humbas frymën," tha ai. "Mosha është me të vërtetë vetëm një numër."

Tregime nga zemra kronikojnë udhëtimet frymëzuese të të mbijetuarve, kujdestarëve dhe avokatëve të sëmundjeve të zemrës dhe goditjeve në tru.

Nëse keni pyetje ose komente në lidhje me këtë histori, ju lutemi dërgoni me email editor@heart.org.

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës mbulojnë sëmundjet e zemrës, goditjen në tru dhe çështjet e lidhura me shëndetin. Jo të gjitha pikëpamjet e shprehura në lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës pasqyrojnë pozicionin zyrtar të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Të drejtat e autorit janë në pronësi ose mbahen nga Shoqata Amerikane e Zemrës, Inc. dhe të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Leja jepet, pa ndonjë kosto dhe pa nevojë për kërkesë të mëtejshme, për individë, media dhe përpjekje edukimi dhe ndërgjegjësimi jotregtar për t'u lidhur, cituar, fragmentuar ose ribotuar nga këto histori në ndonjë medium, për sa kohë që asnjë tekst nuk ndryshohet dhe atribuimi i duhur i është bërë Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Përdorime të tjera, përfshirë produktet arsimore ose shërbimet e shitura për fitim, duhet të jenë në përputhje me Udhëzimet e Lejes së të Drejtës së Autorit të Shoqatës Amerikane të Zemrës. Shihni kushtet e plota të përdorimit. Këto histori nuk mund të përdoren për të promovuar ose miratuar një produkt ose shërbim tregtar.

Deklarata e kujdesit shëndetësor: Kjo faqe dhe shërbimet e saj nuk përbëjnë praktikën e këshillimit mjekësor, diagnostikimit ose trajtimit. Gjithmonë flisni me siguruesin e kujdesit shëndetësor për diagnostikimin dhe trajtimin, duke përfshirë nevojat tuaja specifike mjekësore. Nëse keni ose dyshoni se keni një problem apo gjendje mjekësore, ju lutemi kontaktoni menjëherë një profesionist të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Nëse jeni në Shtetet e Bashkuara dhe po përjetoni një urgjencë mjekësore, telefononi në 911 ose telefononi menjëherë ndihmë mjekësore urgjente.