Inokulimet e para hoqën dorë nga Haiti për shkak të fillimit të pandemisë

pandemike

Punonjësit e trajtimit shëndetësor dhe gjithashtu njerëzit e moshuar ishin individët fillestarë të imunizuar të Premten në Haiti si përbërës i një prove provë pasi kombi sapo mori 500,000 doza nga Kombet e Bashkuara

Inokulimet u siguruan më shumë se 30 individëve në Universitetin Spitalor të Paqes në financimin e Port-au-Prince nën drejtimin e Ministrisë së Shëndetësisë të Haitit, informoi Organizata Shëndetësore Panamerikane për Associated Press.

Të mërkurën, Haiti mori dozat fillestare të vaksinimit sepse pandemia filloi si përbërës i një kontributi të SH.B.A.-së në programin e Kombeve të Bashkuara COVAX për kombet me të ardhura të ulëta. Një zëdhënës i PAHO më parë informoi AP se ata janë të gjithë injeksione Moderna.

Vaksinimet me siguri do të vazhdojnë përmes pushimit të fundjavës, deklaroi PAHO.

Haiti në të vërtetë ka raportuar më shumë se 19,300 raste të vërtetuara të koronavirusit dhe gjithashtu më shumë se 480 viktima mes valës më të madhe të rasteve COVID-19 sepse filloi pandemia. Ekspertët mendojnë se këta numra nuk raportohen gjerësisht sepse ka pak kontroll në Haiti, i cili ka më shumë se 11 milion individë.

PAHO deklaroi sot se ishte e shqetësuar për Haitians të panumërt që kanë hedhur banesat e tyre në mes të një rritje të tanishme të dhunës fizike të bandës dhe gjithashtu janë aktualisht të mbushura në shenjtëroret e mbingarkuara që tha se mund të bëhen "pika të nxehta aktive" për transmetimin COVID-19 .

Po ashtu, Haiti aktualisht po përballet me pasojat e vrasjes së Presidentit Jovenel Moïse më 7 korrik.

Inokulimet filluan pothuajse 2 muaj pasi qeveria federale zbuloi një situatë emergjente shëndetësore dhe shëndetësore dhe gjithashtu zbatoi një afat kohor dhe gjithashtu paraprak. Maskat e fytyrës janë të nevojshme për të hyrë në disa organizata, megjithatë disa Haitians po i përmbahen hapave pavarësisht nga autobusët e mbingarkuar dhe gjithashtu tregjet.

Si përmirësim, profesionistët e shëndetit dhe shëndetit në të vërtetë kanë paralajmëruar që autoritetet kërkojnë të përmbushin projekte akademike mes çudishmërisë së gjerë për vaksinimin dhe gjithashtu të autoriteteve të qeverisë federale.