Implanti i parë artificial i zemrës me bazë në SHBA për firmën franceze

zemër

Kompania franceze Carmat njoftoi implantimin e saj të parë të zemrës artificiale njerëzore në Shtetet e Bashkuara të Enjten, si pjesë e një studimi klinik.

Zemra totale artificiale, e quajtur Aeson, është tashmë në dispozicion në Evropë, sipas faqes së internetit të kompanisë.

Ky "studim i parë klinik me bazë në Sh.B.A do të jetë vendimtar për zhvillimin tonë në tregun më të madh në botë për pajisjet mjekësore", tha në një deklaratë Stephane Piat, drejtori i përgjithshëm i Carmat.

Procedura u zhvillua në Spitalin Universitar Duke në Durham, Karolina e Veriut, tha Carmat.

Tri qendra të tjera për studimin në Shtetet e Bashkuara janë ngritur dhe janë në proces të përzgjedhjes së kandidatëve për gjykim.

Dhjetë pacientë të kualifikuar duhet të rekrutohen për studimin e aprovuar nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave.

Pajisja Carmat është menduar për njerëzit me insuficiencë të zemrës në fazën përfundimtare, e cila zakonisht mund të trajtohet vetëm me një transplant të zemrës.