Njerëzit e Kombeve të para duhet të vaksinohen, por nuk po këshillohen për strategjinë

vaksinë

Këtë vit, thjesht 5 raste të COVID-19 janë regjistruar në të vërtetë në mesin e njerëzve Aboriginal dhe gjithashtu Islander Strait Island në Australi. Ky rezultat i shkëlqyeshëm planifikon si veprime thelbësore të ndihmës së qeverisë federale, ashtu edhe veprimtari në kohë dhe gjithashtu efikase nga udhëheqësit Aboriginal dhe gjithashtu nga Torres Strait Islander dhe gjithashtu kompanitë.

Ndërsa alternativa jashtëzakonisht e transmetueshme Delta përhapet në Australi, puna për të garantuar që të gjithë Australianët të vaksinohen përfundon se është shumë më e menjëhershme. Por për shkak se injeksioni filloi në fund të shkurtit, rreth 9% e australianëve janë vaksinuar plotësisht.

Variacioni Delta është një çështje specifike për popullatat me rrezik më të lartë, e përbërë nga Vaksinimet e Ishujve Aborigjenë dhe të Torres Strait të Njerëzve të Parë duhet të kryhen më shpejt.

Dhe duke marrë parasysh shkollën elitare të pavarur të Sidneit në mënyrë të gabuar duke siguruar të gjitha injeksionet e nxënësve të Vitit 12 që ishin menduar vetëm për nxënësit e Kombeve të Parë, ka gjithashtu një nevojë për standarde më të rrepta dhe mbikëqyrje shumë më të mirë.

Kur u ekzaminua në lidhje me gabimin sot, Ministri i Shëndetësisë i NSW Brad Hazzard kërkoi që kritikët e filmit "të vazhdojnë" Por autoritetet nuk duhet të shpërfillin çështjen publike që injeksionet nuk po shpërndahen tek ata që kanë më shumë nevojë për ta.

Për të garantuar këtë, kërkesat për njerëzit e Kombeve të Parë për të përfshirë inokulimin për të përfshirë kompanitë e Wellness të kontrolluara nga komuniteti Aboriginal në përgatitjen dhe gjithashtu aplikimin. Ne aktualisht kemi parë që kur kompanitë e kontrolluara nga komuniteti marrin kontrollin, dërgesa me injeksion arrin sukses dhe gjithashtu zonat ndihen vërtet më të sigurta.

Si janë vaksinuar disa njerëz të Kombeve të Parë

Furnizimi me vaksina është një problem në të gjithë vendin, por shqetësimi është më i menjëhershëm në Uellsin e Ri Jugor, ku jeton një e treta e të gjithë njerëzve Aborigjenë dhe gjithashtu Islander të Ngushticës së Torres, dhe gjithashtu ku numrat e shembujve po zgjerohen.

Australia aktualisht varet kryesisht nga 300,000 deri në 350,000 injeksione Pfizer që hyjnë në vend çdo javë. Fatmirësisht, ky numër planifikon të rritet ndjeshëm në muajt e ardhshëm.

Në mars, një aplikim për vaksinim i përgatitur për individët Aboriginal dhe gjithashtu Torres Strait Islander u lëshua nga departamenti i qeverisë për shëndetin. Revista përsëriti nevojën e menjëhershme që Aboriginal dhe gjithashtu njerëzit e ishullit Torres Strait të ishin një shqetësim i madh në përhapjen.

Njerëzit e Kombeve të para mbi moshën 55 kanë qenë në të vërtetë në gjendje të vaksinohen sepse Marsi Ka qenë gjithashtu pak më shumë se një muaj sepse njerëzit Aboriginal dhe gjithashtu Torres Strait Island të moshës ndërmjet 16 deri në 49 vjeç kanë qenë në të vërtetë të kualifikuar për injeksione COVID-19.

Sidoqoftë, aktualisht ka informacion të kufizuar, të hapur, të disponueshëm, thjesht mbi numrin e injeksioneve që janë shpërndarë me të vërtetë tek Aboriginalët dhe njerëzit e ishullit të Stresit të Torres deri më tani.

Australia Perëndimore në të vërtetë kishte vaksinuar totalisht thjesht mbi 2% të popullsisë së saj Aborigjene dhe gjithashtu Torres Strait Islander që nga 21 qershori.

Në Queensland, në lidhje me 5,277 injeksione të plota janë shpërndarë në ngushticën e Torres dhe gjithashtu në Kepin e Jorkut, ku thjesht nën dy të tretat e popullsisë është Aboriginal dhe / ose ishulli i ngushticës Torres

Në territorin verior, 17% e popullsisë së plotë ishte vaksinuar plotësisht që nga 7 korriku. Në vende të largëta, 26% e pronarëve të shtëpive kishin marrë dozën e tyre të parë në fillim të muajit.

Ky është një informacion i shkëlqyeshëm për Aboriginalët dhe gjithashtu njerëzit e ishullit të ngushticës Torres në rajon, që përbëjnë thjesht nën një të tretën e popullsisë së plotë.

Kompanitë e rregulluara nga komuniteti që zgjidhin hezitimin e injeksionit

Ndërsa media në të vërtetë ka raportuar për hezitimin e injeksionit në Aboriginal dhe gjithashtu zonat e ishullit Torres Strait, ka prova joshkencore që hezitimi po zvogëlon vërtet objektet e zonës së largët që po imunizojnë disa njerëz të Kombeve të Parë.

Kjo përbëhet nga qendra Mala'la në Maningrida në Arnhem Land, ku të dhënat e medias thonë se 50 njerëz u vaksinuan gjatë 3 ditëve në korrik. Qendra u drejtua nga komuniteti në mars të këtij viti pas 45 vjet mbikëqyrje të qeverisë federale.

Ky sukses nënvizon rëndësinë e shoqërive Aboriginal dhe gjithashtu Torres Strait Islander të shoqëruara me shpërndarjen. Kjo përfshin të pranosh që vetëbesimi, përveç që informacioni i Wellness-it sigurohet në gjuhët amtare, çon në rritjen e marrjes së zgjidhjeve dhe gjithashtu rezultate shumë më të mira përfundimtare të Wellness-it.

Për shembull, në Pitjantjatjara, punonjësi i zonës Frank Dixon u dha djemve të zonës së tij informacion në lidhje me injeksionin dhe gjithashtu i shoqëroi ata në inokulimet e tyre. Kryetari i Shërbimit Shëndetësor Mala'la, Charlie Gunabarra, në të vërtetë ka dhënë informata shtesë në lidhje me injeksionin në zonën e tij dhe gjithashtu ishte i pari midis tyre që u vaksinua.

Përkundër kësaj, ka prova se njerëzit e Kombeve të Parë nuk janë konsistuar plotësisht në përgatitjen dhe gjithashtu zbatimin e shtrirjes.

Për shembull, një konferencë e forcës mbarëkombëtare të injeksionit COVID kohët e fundit la mënjanë Organizatën Shëndetësore të Kontrolluar nga Komuniteti Aborigjen Kombëtar Grupi Këshillëdhënës Aboriginal dhe gjithashtu Torres Strait Islander mbi COVID-19 gjithashtu u la jashtë bisedës.

Pat Turner, kreu i Organizatës Kombëtare të Shëndetit të Kontrolluar nga Komuniteti Aborigjen, pretendoi se mungesa e përfshirjes së Kombeve të Parë ishte "thellësisht shqetësuese".

Përhapja e injektimit duhet të trajtohet në mënyrë që njerëzit e Kombeve të Parë dhe gjithashtu ekipe të ndryshme të ndjeshme të përqendrohen. Kjo nënkupton ruajtjen e produkteve shumë më të mira të injeksionit dhe gjithashtu vendosjen e njerëzve Aboriginal dhe gjithashtu Islander të Stresit të Torres në zemër të vendimmarrjes.