Barrierat financiare ranë për disa të mbijetuar nga kanceri pas Aktit të Kujdesit të Përballueshëm

kancer

Të mbijetuarit e kancerit nga mosha 18 deri në 64 vjeç hasën më pak pengesa financiare në kujdesin shëndetësor pasi u zbatua Ligji i Kujdesit të Përballueshëm sesa ata para se të funksiononte rregullimi i njollave, zbuluan shkencëtarët e Universitetit të Miçiganit.

Në realitet, ata mendojnë se ACA ndihmoi shqetësimin financiar (çështje që lidhen me çmimin e kujdesit shëndetësor) për më shumë të mbijetuar të kancerit të rinj, deri në gradat më të lira të përafruara në 20 vjet.

"Beenshtë folur shumë për ACA që prek njerëzit që nuk kanë rrjetin e sigurisë Medicare", deklaroi Christopher Su, MD, një mjek tjetër në departamentin e hematologjisë, si dhe onkologjisë në Michigan Medicine, si dhe vetë shkrimtari i parë i punimit. "Ne ishim në gjendje ta shqyrtojmë atë dhe të tregojmë se kjo bëri një ndryshim për të mbijetuarit e rinj të kancerit."

Su si dhe grupi i tij ekzaminuan informacione nga më shumë se 20,000 amerikanë që iu përgjigjën Sondazhit Kombëtar të Shëndetit Intervistë, një koleksion i gjatë i takimeve të kryera nga një komponent i Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve si dhe Parandalimin që grumbullon informacione për çdo pak gjë nga problemet e vazhdueshme te inokulimet.

Ata zbuluan se më shumë të mbijetuar të rinj nga kanceri kishin më pak të ngjarë të shtyjnë terapinë si rezultat i çmimit, si dhe me të vërtetë nuk kishin aq shumë probleme për të paguar për ilaçe ose kujdes oral nga 2014 në 2018. Kjo ishte kohëzgjatja pesë-vjeçare pas një numri i funksioneve vitale të AKK-së - i përbërë nga Tregu i Sigurimeve Shëndetësore, ku njerëzit, familjet, si dhe biznesi lokal mund të kontrastojnë, si dhe të blejnë strategji të sigurimeve mjekësore - të hyra në rezultat.

Në krahasim, të mbijetuarit e kancerit 65 si dhe të moshuarit me të vërtetë nuk kanë përjetuar shumë modifikime në aftësinë e tyre për të menaxhuar kujdesin shëndetësor pas ACA, ka shumë të ngjarë për shkak të faktit se shumë prej tyre kanë marrë Medicare.

"Kur dispozitat kryesore të Aktit të Kujdesit të Përballueshëm hynë në lojë, të gjitha masat e përballueshmërisë ranë për të mbijetuarit e rinj," deklaroi Su, "por ato në fakt qëndruan të njëjtat për popullatën e Medicare."

Kur shkencëtarët hartuan këto hapa mbrapa gjatë 20 viteve të mëparshme, ata panë që, midis 2015 dhe 2017, të gjithë kishin zbritur në katet e tyre duke pasur parasysh që 1999 për të mbijetuarit e rritur të kancerit më të rinj se 65. Në thelb, më shumë të mbijetuarit e kancerit rinor kishin më shumë gjasa të ishin në gjendje të menaxhonin kujdesin e tyre shëndetësor sesa në çdo lloj kohe të ndryshme, duke pasur parasysh që filloi shekulli i 21-të.

"Në fund të ditës, ACA përfiton vërtet nga njerëzit që janë të pambrojtur," deklaroi Su, "që janë në rrezik të lartë, të cilët, për çfarëdo arsye, duhet të vijnë për të marrë shumë kujdes mjekësor dhe kujdesin mjekësor që ata marrin është e shtrenjtë Mendoj se mund të themi që pacientët me kancer përshtaten me këtë përkufizim. ”

Për më tepër, shumëllojshmëria e të mbijetuarve më të rinj nga kanceri pa sigurim mjekësor u ul, si dhe regjistrimi i Medicaid për këtë ekip u rrit pasi ACA përfundoi të ishte rregullore.

Duke pasur parasysh rritjen e kualifikimit të ACA për Medicaid - programi i politikës publike të sigurimit shëndetësor të Shteteve të Bashkuara për ata me të ardhura të reduktuara ose me nevoja të veçanta dhe / ose që janë të moshuar - si dhe nevojën e tij që shumica e amerikanëve të marrin sigurim mjekësor ose të paguajnë një akuzo, këto kërkime për të nuk janë tronditëse, deklaroi Su. (Duke filluar nga viti 2019, individët nuk gjobiten më nëse nuk blejnë sigurim mjekësor, megjithatë ai modifikim ndodhi pas kohëzgjatjes kur shkencëtarët ekzaminuan informacionin.)

Megjithatë, rezultatet tregojnë një mënyrë shtesë në të cilën ACA ka ndihmuar në të vërtetë të mbijetuarit më të rinj të kancerit, veçanërisht që mbështeten në detyrat e tyre për sigurimin mjekësor, si dhe mund të merren me zgjedhje të vështira kur nuk janë në gjendje të funksionojnë si rezultat i sëmundjes si dhe terapi afatgjate.

"Popullsia e re që punon nuk ka pensione," deklaroi Su. “Shumica nuk kanë një fond dite me shi të ruajtur për ta nëse sëmuren nga kanceri. Ata janë ende duke u përpjekur të punojnë, ende përpiqen të vendosin bukë në tryezë. Por ACA e bëri më të lehtë regjistrimin në Medicaid, për të regjistruar një plan sigurimi shëndetësor që është i përballueshëm për ta, dhe tani ata kanë një çadër më të mirë për t'u mbështetur në shpenzimet e tyre të kujdesit shëndetësor pa rrezikuar financat e tyre tashmë të pasigurta sepse kanceri vendos ata pa punë ose ulën kohën që mund të punonin. ”

"Unë mendoj se bëri një ndryshim të jashtëzakonshëm," përfshiu ai.

Shkalla e regjistrimit të Medicaid për më shumë të rinj të mbijetuar nga kanceri gjithashtu motivoi Su-në dhe grupin e tij të pyesnin nëse rritja e Medicaid po ngiste uljen e barrierave financiare për këtë popullatë.

Në mënyrë ideale, ata me siguri do të kishin aftësinë për të krahasuar më shumë të mbijetuar nga kanceri rinor në shtetet që në të vërtetë kishin rritur Medicaid kundrejt atyre që nuk kishin. Megjithëse Anketa Kombëtare e Intervistës së Shëndetit nuk e dëmton informacionin e saj nga shteti, shkencëtarët kishin aftësinë të bënin përdorimin e zonave ku shumica e shteteve kishin rritur me të vërtetë Medicaid, të përbërë nga Perëndimi si dhe Verilindja, si dhe ato që kishin në të vërtetë qenë tepër imun ndaj rritjes së Medicaid, si Jug, si përfaqësues.

Vlerësimi me të vërtetë nuk tregoi disa dallime, duke udhëhequr Su et al. në përfundim se elementët e ACA në të vërtetë kishin luajtur po aq funksion në uljen e barrierave financiare për më shumë të rinj të mbijetuar nga kanceri sesa rritja e Medicaid.

"Ne zbuluam se brenda rajoneve gjeografike, numrat janë të ngjashëm, gjë që argumenton më fort që AKK të ketë një ndikim shumë gjithëpërfshirës", deklaroi Su. "Gjëra të tilla si mandati i punëdhënësit [i cili kërkonte që të gjitha kompanitë e një madhësie të caktuar të siguronin sigurim shëndetësor për punonjësit e tyre] dhe krijimin e shkëmbimeve të kujdesit shëndetësor që ua bën më të lehtë njerëzve për të marrë sigurim - të gjitha këto gjëra luajtën një ndryshim në shëndetësi kujdesi për të mbijetuarit e kancerit. ”.