FDA paralajmëron lidhje të mundshme të vaksinës Johnson & Johnson COVID-19 me çrregullime të rralla


Kujdesi ndjek 100 rekorde fillestare të Guillain-Barre të zhvilluara përkundrejt një sfondi prej rreth 12.5 milion marrës të vaksinës Johnson & & Johnson

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 12 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 12 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë më poshtë. Shikoni se çfarë klikon në com.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) prezantoi një kujdes krejt të ri për Johnson & & Johnson COVID-19 vaksinë dhe gjithashtu një lidhje e mundshme me Guillain-Barr é, një çrregullim i rrallë nervor autoimun. Kompania modifikoi vaksinën së bashku me fletët e së vërtetës për të treguar një rrezik të rritur të çrregullimit që përputhet me inokulimin.

Kujdesi vijon në lidhje me 100 regjistrime fillestare të situatave Guillain-Barr përkundrejt një sfondi prej rreth 12.5 milion doza të Johnson & & (*) të kryera, Johnson deklaroi në një deklaratë FDA të hënën shumën totale, 95 situata ishin të mëdha dhe gjithashtu angazhoi një spital qëndroni, me një fatalitet të raportuar. Sidoqoftë, ndërprerja e lidhjes shkakësore midis FDA dhe gjithashtu vaksinës. Çrregullimi i rrallë deklaron se deklarata kontrollon, më vonë duke përfshirë,

"Megjithëse provat e disponueshme sugjerojnë një lidhje midis vaksinës Janssen dhe rritjes së rrezikut të GBS, është e pamjaftueshme për të krijuar një marrëdhënie shkakësore", kujdesi i azhurnuar sugjeron të kërkosh fokus të menjëhershëm klinik mbi shenjat dhe simptomat pas vaksinimit si "E rëndësishmja, FDA ka vlerësoi informacionin e disponueshëm për Vaksinën Janssen COVID-19 dhe vazhdon të gjejë përfitimet e njohura dhe të mundshme qartë se i tejkalojnë rreziqet e njohura dhe të mundshme. "

& & (*) Ka qëndruar në të vërtetë në bisedime me "dobësinë ose ndjesi shpimi gjilpërash (veçanërisht në këmbë ose duar) përkeqësimin ose përhapjen në pjesë të tjera të trupit, vështirësi në këmbë, vështirësi në lëvizjet e fytyrës duke përfshirë të folurit, përtypjen ose gëlltitjen, shikim i dyfishtë ose paaftësi për të lëvizur sytë, ose vështirësi në kontrollin e fshikëzës ose funksionimin e zorrëve. ”

Johnson dhe gjithashtu autoritete të ndryshme rregullatore mbi situatat në Johnson, deklaroi firma FDA në një deklaratë të paditur kontrollon deklaratën nga të hënën & &

"Shansi për të ndodhur kjo është shumë i ulët, dhe shkalla e rasteve të raportuara tejkalon shkallën e sfondit për një shkallë të vogël", e cila gjithashtu këshilloi të kuptuarit mbi simptomat dhe shenjat e rasteve të dëmshme të Johnson për njohje të përpiktë dhe gjithashtu terapi. Johnson, Wellness ekspert ndërveprimi dhe gjithashtu ndihmës unik i rrallë mbikëqyrësi i ndërveprimeve në CDC,

"Raportet e GBS pas marrjes së Vaksinës J & J / Janssen COVID-19 në Sistemin e Raportimit të Ngjarjeve të Vaksinave (VAERS) janë të rralla, por ka të ngjarë të tregojnë një rrezik të vogël të mundshëm të këtij efekti anësor pas kësaj vaksine", krijoi Kristen Nordlund në një email. dhe gjithashtu informacioni i ofruar i deklaruar nuk zbulon një model të krahasueshëm me injeksione të ARN-së. ”Këto raste janë raportuar kryesisht rreth dy javë pas vaksinimit dhe kryesisht tek meshkujt, shumë të moshës 50 vjeç e më shumë. “

Nordlund (FDA- BioNTech dhe gjithashtu ), pasi mbi 321 milion doza u kryen në ekipin e pavarur të profesionistëvePfizer Moderna duke inkurajuar strategjinë CDC Shtetet e Bashkuara të rishikojnë shqetësimin në një konferencë të ardhshme, deklaroi ajo, megjithëse nuk është menjëherë e qartë se kur do të mbahet me siguri konferenca. në CDC

Sipas, - é ndodh kur sistemi imunitar i trupit të një individi dëmton nervat, duke stimuluar indin muskulor të dobët dhe gjithashtu në shumë raste, paralizën. Guillain mund të zgjasë për disa javë me vite Barr, dhe gjithashtu ndërsa shumica e simptomave do të tërhiqen plotësisht, disa u janë besuar dëmtimeve nervore të pakthyeshme. për çrregullimin on përbëhet nga frymëmarrja aktuale ose infeksioni i zorrëve javë para shenjave dhe simptomave, ose infeksioneve të ndryshme të tjera virale si gripi dhe gjithashtu infeksioni Triggers. Çrregullimi Zika është i përafruar

"Shumë rrallë, njerëzit kanë zhvilluar GBS në ditë ose javë pas marrjes së vaksinave të caktuara", ndikimi në lidhje me 1 në 100,000 individë, dhe gjithashtu në SH.B.A. është shumë më e zakonshme midis djemve dhe gjithashtu personave mbi moshën 50 vjeç. Megjithatë, nuk transmetohet episodet e baktereve të lidhura me GBS mund të shkaktojnë mbledhje. Përbëhet nga shkëmbimi plazmatik dhe gjithashtu përzierjet e antitrupave. Ndaj trajtimeve dhe gjithashtu

Fox News shtoi këtë rekord Alexandria Hein. Andrew Murray