FDA jep terapi të qelizave kanceroze të limfomës tek kafshët shtëpiake autorizim të plotë


Limfoma vjen nga zhvillimi i parregullt i leukociteve, si dhe arsyeja tek kafshët shtëpiake është e paidentifikuar, sipas FDA

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë më poshtë. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Ushqimi si dhe Administrata e Barnave (FDA) prezantuan autorizimin e plotë për terapinë e limfomës tek kafshët shtëpiake të Enjten, duke synuar të përfitojnë nga stili i jetës si dhe t'u mundësojnë kafshëve si dhe pronarëve të tyre edhe më shumë kohë me njëri-tjetrin.

Shkrepja, e quajtur Tanovea, hoqi vështirësitë qeverisëse pasi fillimisht mori autorizimin me kusht në 2016 përmes FDA-së Përdorimi i vogël, si dhe speciet e vogla (MUMS) programi, "i krijuar për të ndihmuar kompanitë farmaceutike të kapërcejnë bllokimet financiare me të cilat përballen në sigurimin e barnave të kafshëve me kërkesë të kufizuar", për një lançim të fortë. Studime shtesë kërkimore, duke pasur parasysh se autorizimi i kushtëzuar plotësoi provën e kërkuar për autorizimin e plotë, të dhënë VetDC Inc.

Limfoma vjen nga zhvillimi i parregullt i leukociteve, thuhet se ndikon në çdo lloj organi të trupit, por zakonisht fillon në nyjet limfatike, shpretkë, si dhe palcën e kockave. Shenjat e sëmundjes tek kafshët shtëpiake mund të ndryshojnë, si dhe arsyeja e saj tek kafshët shtëpiake është e paidentifikuar, sipas FDA.

Një hulumtim që përfshin 158 kafshë shtëpiake "të diagnostikuar me limfomë multicentrike me të paktën një nyje limfatike periferike të zgjeruar", e përbërë nga të paktën 120 të trajtuar me Tanovea, pa një mbijetesë të përfshirë 61 ditë në përgjithësi. Rezultate të tjera rekomanduan që mjekimi të siguronte 168 ditë shtesë për t'u marrë me sëmundjen pa përparuar në masë.

Punët e rekomanduara të ilaçeve duke eleminuar qelizat kancerogjene në zgjerim me një përbërës energjik të quajtur rabacfosadine. Providedshtë siguruar 5 herë, me secilën shkrepje të ndarë 3 javë larg. Ndikimet anësore konsistojnë në "diarre, ulje të oreksit, të vjella, letargji, humbje peshe dhe neutropeni", ndërsa rastet kryesore mund të përbëhen nga "fibroza pulmonare dhe çështjet e lëkurës, duke përfshirë infeksionin, ulçerimin dhe lëkurën e lëkurës në disa raste".

"Për herë të parë, pronarët e qenve kanë sigurinë e një trajtimi që i ka përmbushur plotësisht standardet e FDA për efektivitetin e qenve", deklaroi Solomon.