Fauci fajëson 'ngurtësinë ideologjike' për ndarjen politike në debatin e vaksinimit: 'Thjesht nuk e kuptoj'


Fauci gjithashtu klasifikoi skenat nga CPAC si 'të tmerrshme'

By Peter Aitken |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 11 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 11 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Dr Anthony Fauci në fakt ka dënuar "ngurtësinë ideologjike" si një parandalues ​​për iniciativat e vaksinimit përballë rrezikut në rritje të variacioneve edhe më toksike të COVID-19. 

Vetëm nën pesëdhjetë përqind e të gjithë amerikanëve të kualifikuar në të vërtetë kanë marrë inokulime të plota kundrejt koronavirusit, megjithatë variacionet Delta si dhe Lambda e frikësojnë këtë zhvillim. Menaxhmenti i Biden-it ka mbetur në të vërtetë për të nxitur Amerikanët të marrin të shtënat sa më shpejt, megjithatë në disa shtete nevoja për vaksinime ka rënë në të vërtetë, megjithë materialet e mjaftueshme që ofrohen aktualisht. 

Fauci në të vërtetë ka dënuar politikën kombëtare për dekurajimin e një iniciative vaksinimi ose përndryshe efektive, me shumicën e shteteve të SH.B.A.-së, si dhe zonat që kanë dhënë në të vërtetë ose mbi 75% të dozave të tyre fillestare të vaksinimit, sipas CDC. 

"Dua të them, është ngurtësi ideologjike," deklaroi Fauci në "Shteti i Bashkimit" të CNN. “Mendoj se nuk ka asnjë arsye për të mos vaksinuar. Pse kemi shtetet dhe vendet e kuqe në Jug që janë shumë ideologjike në një mënyrë, duke mos dashur të bëjmë vaksinime - vaksinimet nuk kanë asnjë lidhje me politikën. ” 

Po ashtu, Fauci klasifikoi skena nga Konferenca Konservatore e Veprimit Politik (CPAC) e kësaj fundjave kur "tmerrshme" individët duartrokitën duke respektuar një vërejtje se qeveria federale nuk ishte në gjendje të merrte 90% inokulime.

"Horshtë e tmerrshme", deklaroi Fauci. "Dua të them, ata po brohorisin për dikë që thotë se është gjë e mirë që njerëzit të mos përpiqen dhe të shpëtojnë jetën e tyre." 

Fauci aktualisht funksionon si mbikëqyrës i Institutit Kombëtar të Alergjisë, si dhe Sëmundjeve Infektive, si dhe këshilltar kryesor klinik i Biden. Ai në të vërtetë ka treguar vazhdimisht shqetësime politike gjatë vitit të kaluar si probleme për të luftuar infeksionin, si dhe paraqitur inokulimet. 

Votimi i fundit nga Gallup në të vërtetë ka zbuluar se një person në 5 amerikanë nuk ka asnjë strategji për t'u imunizuar në të gjitha. 

Një pjesë e çështjes midis autoriteteve të Wellness është virulenca e rritur e variacioneve krejt të reja: Variacioni Delta është përafruar të jetë rreth 40-60% edhe më toksik - megjithëse vaksinat ruajnë efikasitetin mbi 90% kundrejt problemit të rëndë shëndetësor si dhe fatalitetin - ndërsa variacioni Lambda në të vërtetë ka përfunduar duke qenë variacioni kryesor në Peru në një kohë vërtet të shkurtër, megjithatë, autoritetet ende nuk e kanë klasifikuar atë një version të botimit. 

"Nëse nuk jeni vaksinuar, duhet të shqetësoheni," deklaroi Fauci në ABC's "Kjo Javë". "Ne e dimë nga përvoja e gjerë, jo vetëm në vendin tonë, këtu në Shtetet e Bashkuara, por në vendet e tjera, që vaksinat që po përdorim funksionojnë jashtëzakonisht mirë kundër variantit Delta, veçanërisht në parandalimin e sëmundjes së përparuar që do të çonte në spital dhe vdekja e mundshme në disa rrethana. ”

KLIKONI KERETU T G MERRNI APLIKIMIN  

"Kjo është arsyeja pse ne jemi shumë të shqetësuar, është se ne kemi një lloj skizme midis disa shteteve dhe disa zonave që kanë një nivel shumë të ulët të vaksinimit, e cila është me të vërtetë për të ardhur keq sepse ne duam të sigurohemi që ata njerëz janë të mbrojtur për sigurinë e tyre dhe jetën e tyre, por atë të familjes së tyre në komunitetin e tyre, "përfshiu ai.