Maskat e fytyrës mund t'i ekspozojnë fëmijët në nivele më të larta të dioksidit të karbonit

Maskat e fytyrës mund t'i ekspozojnë fëmijët në nivele më të larta të dioksidit të karbonit

(HealthDay) –Nivelet e dioksidit të karbonit në mesin e fëmijëve që përdorin maska ​​për fytyrën mund të tejkalojnë kufizimet e shëndetshme dhe të ekuilibruar, sipas një letre studimi të lëshuar në internet më 30 qershor në JAMAPediatria

Harald Walach, Ph D., nga Universiteti i Poznan i Shkencave Mjekësore në Poloni, si dhe bashkëpunëtorët ekzaminuan nëse trajtimet e hundës dhe gojës rritin dioksidin e karbonit në frymëmarrjen në ajër. Vlerësimi përbëhej nga 45 fëmijë (nënkuptohet mosha, 10.7 vjeç) që ekzaminuan 2 lloje të hundës, si dhe trajtime të gojës (një maskë mjekësore si dhe një maskë facepiece 2 të sistemit të filtrimit) në një strukturë të ngjashme me laboratorin.

Shkencëtarët zbuluan se nivelet ishin të krahasueshme midis maskave, me mënyra që varionin nga 13,120 në 13,910 ppm dioksid karboni. Vetëm mosha lidhej me përmbajtjen e rrjetit të dioksidit të karbonit në ajër. Fëmijët më të vegjël kishin vlerat më të mëdha të dioksidit të karbonit, me shkallën e dioksidit të karbonit të vlerësuar deri në 25,000 ppm. Kufizimi prej 0.2 përqind nga sasia (2,000 ppm) u tejkalua me më shumë se trefish në mesin e fëmijëve me nivelet më të përballueshme të dioksidit të karbonit.

"Ne sugjerojmë që vendimmarrësit të peshojnë provat e forta të prodhuara nga këto matje eksperimentale në përputhje me rrethanat, të cilat sugjerojnë që fëmijët nuk duhet të detyrohen të mbajnë maska ​​fytyre," krijojnë shkrimtarët.