Trajtimi eksperimental riparon, rigjeneron qelizat pas sulmit në zemër

4f26b1f48e9ee8600696affaf58ba0dc - February 2, 2023Shkruar nga Annie Lennon më 24 qershor 2022- Fakti i ekzaminuar nga Alexandra Sanfins, PhDNjë imazh abstrakt i një zemre njerëzore në të kuqe

  • Studiuesit krijuan një trajtim eksperimental që mund të rregullojë, si dhe rigjenerojë qelizat e indit muskulor të zemrës që përputhet me sulmin në zemër.
  • Pas një muaji trajtim, versionet e miut kompjuterik të një ataku kardiak iu kthyen funksionit normal të zemrës.
  • Shkencëtarët synojnë të ekzaminojnë teknologjinë moderne në versione të ndryshme të kafshëve shtëpiake përpara se të hyjnë në teste profesionale.

Dështimi i zemrës ndodh kur zemra nuk mund të pompojë mjaftueshëm gjak si dhe oksigjen në të gjithë trupin. Në vitin 2018, 379,800 certifikata të fatalitetit, ose rreth 13.4% e vdekjeve, në Shtetet e Bashkuara e referuan problemin.

Shumica e rasteve të dështimit të zemrës ndodhin për shkak të humbjes së kardiomiociteve - qelizave të indit muskulor të zemrës - që lind nga maturimi, si dhe nga problemet që konsistojnë në sulmin në zemër, hipertensionin, si dhe gjendjen e arteries koronare. Dëmet nga këto probleme mund të dëmtojnë në mënyrë të pariparueshme zemrën.

Ndërsa transplantet e zemrës janë kriteri i zgjedhjes së trajtimit për dështimin e zemrës, aksesi minimal i zemrave bamirëse si dhe kërcënimi për t'u refuzuar kufizojnë përdorimin e gjerë.

Ndërkohë, iniciativat për të krijuar kardiomiocite të rritura në laborator nga qelizat staminale pluripotente kanë dështuar gjithashtu për të krijuar rezultate të qëndrueshme.

Gjetja e metodave për të rregulluar kardiomiocitet mund të nxisë diagnozën për ata që janë në rrezik të dështimit të zemrës, si dhe probleme të tjera të ndryshme kardio.

Kohët e fundit, shkencëtarët krijuan një teknologji krejt të re moderne që riparon, si dhe rigjeneron kardiomiocitet në minjtë kompjuterikë që janë në përputhje me sulmin në zemër.

"Menjëherë pas lindjes, zemra e njeriut ndalon së rrituri nga riprodhimi i qelizave dhe zemra rritet në madhësi duke rritur madhësinë e çdo qelize individuale," pohoi Robert Schwartz, Profesor i shquar në Departamentin e Biologjisë dhe Biokimisë në Universitetin e Hjustonit. në Teksas, si dhe midis autorëve të studimit kërkimor. "Pas kësaj, shumë pak qeliza të reja të muskujve të zemrës prodhohen gjatë jetës së një personi."

“Kur ka një dëmtim të tillë si sulmi në zemër, qelizat e muskujve janë të privuar nga oksigjeni dhe shumë prej tyre vdesin. Meqenëse nuk mund të krijohen qeliza të reja, pompimi i zemrës mund të depresohet rëndë dhe përfundimisht të shkaktojë vdekjen, "informoi Dr Schwartz për "Detonic.shop".

“Ajo që ka bërë Animatus Biosciences është të zhvillojë një palë ARN të lajmëruara sintetike (mRNA) që kodojnë proteinat që mund të rifillojnë procesin e riprodhimit të qelizave dhe si pasojë të zëvendësojnë qelizat e vdekura të zemrës me inde të reja, të shëndetshme për të rivendosur funksionin e zemrës. ”, sqaroi ai.

Studimi hulumtues u publikua në Journal of Cardiovascular Aging

Stemin si dhe YAP-5SA

Një proteinë e shëndetshme e ndryshueshme e transkriptimit e referuar si variabla e veprimit të produktit (SRF) është e rëndësishme për prodhimin e qelizave të reja të zemrës.

Një variacion i ndryshuar i variablit të transkriptimit YAP1, që ekziston gjithashtu në zemër, i referuar si YAP-5SA, gjithashtu ndikon në përhapjen e kardiomiociteve si dhe zhvillimin.

Në studimin e sotëm kërkimor, shkencëtarët supozuan se ndërhyrja në komunikimet ndërmjet SRF si dhe kofaktorëve mund të shkaktojë dediferencimin e kardiomiociteve. Ata thanë se kjo mund të përmirësojë YAP-5SA si dhe t'i vendosë qelizat në një gjendje të ngjashme me qelizat burimore ku ato mund të bëhen kardiomiocite krejt të reja.

Për të ekzaminuar teorinë e tyre, ata ofruan një variacion të ndryshuar të SRF të referuar si 'Stemin' së bashku me YAP-5SA në një linjë qelizore kardiomiocite miu duke përdorur teknologjinë moderne të ndryshuar të mRNA (mmRNA).

Duke vepruar kështu, ata gjeneruan dediferencim kardiomiocitesh midis qelizave, si dhe kardiomiocite të riprodhuara të rritura.

Shkencëtarët më pas ofruan trajtimin eksperimental të një versioni të sulmit në zemër të miut kompjuterik në një version tjetër studimi Brenda një dite të goditjes direkt në barkushet e majta të minjve kompjuterikë të rritur me infarkt, ata raportuan një rritje mbi 17-fish të bërthamave të kardiomiociteve.

Ata mbanin më mirë parasysh se zemrat e miut kompjuterik të miut ishin fiksuar në një pompim praktikisht normal të zemrës brenda një muaji, si dhe kishin pak dhëmbëza.

Shkencëtarët përfunduan se përzierja e mmRNA që kodon Stemin si dhe YAP-5SA është një trajtim tërheqës për gjendjen e zemrës së njeriut.

Kur u pyet për kufizimet e studimit kërkimor, Dinakar Iyer i Departamentit të Biologjisë si dhe Biokimisë në Universitetin e Hjustonit, mes autorëve të studimit kërkimor, informoi MNT: “Kufizimi kryesor është se gjetjet tona të studimit janë të kufizuara vetëm për minjtë. Ne po planifikojmë të përsërisim të njëjtat eksperimente në derra dhe të shohim nëse mund të marrim një përgjigje të ngjashme. Nëse rezultati është i ngjashëm te derrat, qasja jonë e ardhshme do të jetë të bëjmë një studim të kufizuar (me miratimin e FDA) te pacientët me zemër.”

Dr Schwartz përfshiu, "Është e mundur që kombinimi i mRNA mund të mos funksionojë te pacientët njerëzorë, por për shkak se rrugët gjenetike që aktivizohen nga kombinimi ynë i mRNA janë shumë të ngjashme në të gjithë gjitarët, ne jemi të sigurt se ato do të funksionojnë edhe te njerëzit. ”

Trajtimi në të ardhmen

Kur u pyet se çfarë mund të nënkuptojë kjo teknologji krejt e re moderne për alternativat e ardhshme të trajtimit për problemet kardio, Bradley McConnell, Ph D., FAHA, FCVS, Profesor i Farmakologjisë në Universitetin e Hjustonit, një shkrimtar i studimit kërkimor, informoi MNT:

“Kjo teknologji e re e riparimit të zemrës mund të ndihmojë në zvogëlimin e nevojës për pajisje ndihmëse të ventrikulit të majtë (LVAD) – një pajisje mekanike që shërben si një terapi urë-transplantuese apo edhe si një terapi destinacioni për të riparuar zemrën e njeriut pas një ataku në zemër.”

"Në vend të kësaj, injektimi i mARN-ve sintetike që shprehin Stemin dhe YAP-5SA në zemrën e dëmtuar mund të zëvendësojë këtë pompë LVAD që funksionon me bateri," vazhdoi ai.

Dr Iyer përfshiu: "Studimi ynë i mbështetur nga Animatus Biosciences është unik në kuptimin që ne po përdorim teknologjinë e mRNA (ARN Messenger), si në përgatitjet aktuale shumë të suksesshme të vaksinës mRNA COVID".

“Në një mjedis spitalor, mRNA e Stemin dhe YAP-5SA mund të injektohet drejtpërdrejt në zemrën e infarktit të një pacienti. MARN-ja mbart udhëzimet për të bërë dy proteinat specifike dhe pasi të përfundojë puna e saj, dmth, të riparohet zemra e infarktit, mARN-ja shpërbëhet nga trupi,” përfundoi ai.

.

Ne dëshirojmë t'ju informojmë për një tjetër projekt shumë interesant që ndihmon për të fituar para në botën moderne: sinjalet tregtare për pompa e ardhshme e kriptomonedhës në Binance shkëmbim nga kanali i fshehtë Telegram i investitorëve.Shikoni në YouTube rreth sinjalet e kriptopompës dhe tregtarët VIP club.