Nivelet e larta të tepërta të konsumit të kafeinës mund të lidhen me një rrezik të ngritur të dobësimit të kockave

Kafe

Shkencëtarët e Universitetit të Australisë së Jugut kanë një kockë për të zgjedhur kur përfshin konsumimin e alkoolit me shumë kafe pasi studimi i ri i studimit zbulon se nivelet e larta të tepërta të kafeinës mund të lidhen me një rrezik të ngritur të dobësimit të kockave.

Duke hetuar rezultatet e kafesë në mënyrën se si veshkat kontrollojnë kalciumin në trup, shkencëtarët zbuluan se doza të larta të niveleve të larta të kafeinës (800 mg) të marra në një kohëzgjatje prej gjashtë orësh praktikisht rritën sasinë e kalciumit të derdhur në shurrë.

Ky është studimi fillestar i hulumtimit për të raportuar ndikimin e dozave të larta, niveleve të larta të përkohshme të kafeinës në pastrimin e veshkave të kalciumit, kripës dhe gjithashtu kreatininës në të rritur të shëndetshëm dhe të ekuilibruar.

Dr Hayley Schultz i UniSA shprehet me prezantimin e një "kulture kafeje" përmirësuese është thelbësore që individët të kuptojnë efektet e asaj që po marrin në trupat e tyre.

"Kafeina është një nga barnat rekreative më të përdorura në botë, me 80 përqind të të rriturve që konsumojnë të paktën një pije me kafeinë në ditë", pohon Dr. Schultz.

“Ashtë një stimulues i zakonshëm, i konsumuar nga profesionistë, prindër, punonjës turni dhe adoleshentë për të filluar ditën e tyre dhe për të qëndruar vigjilent - edhe ushtria përdor kafeinë për të ndihmuar në luftën kundër përgjumjes.

“Por ndërsa kafeja ka përfitimet e saj, është po ashtu thelbësore të njohim kontigjencat e saj - mes tyre është sesi veshkat tona trajtojnë kalciumin.

"Hulumtimi ynë zbuloi se njerëzit që konsumojnë 800 mg kafeinë gjatë një dite të zakonshme pune do të kenë një rritje prej 77 përqind të kalciumit në urinën e tyre, duke krijuar një mungesë të mundshme që mund të ndikojë në kockat e tyre."

Osteoporoza është një gjendje e vazhdueshme, e pakëndshme dhe gjithashtu gjymtuese që i bën kockat tuaja shumë më pak të trasha dhe gjithashtu tepër të prirura për t'u çarë. Më tipike tek zonjat, kjo ndodh kur kockat derdhin kalcium dhe gjithashtu minerale të ndryshme të tjera më shpejt sesa trupi mund t'i ndryshojë ato.

Në Australi, rreth 924,000 individë kanë dobësim të kockave.

Studimi i studimit të dyfishtë të kërkimit shkencor pa individë që hanë nivele të larta kafeine ose një ind çamçakëzi për 5 minuta në periudha dy-orëshe, për një kohëzgjatje të terapisë prej gjashtë orësh (nivele të plota të larta të kafeinës 800 mg). Ndërsa qëllimi kryesor i studimit kërkimor ishte të kontrollonte ndikimin e niveleve të larta të përdorimit të kafeinës në zgjim dhe gjithashtu variablave të ndryshëm të tjerë, ky nën-studim synonte të rishikonte ndikimin e niveleve të larta të përdorimit të kafeinës në pastrimin e veshkave të kalciumit.

Bashkë-shkencëtari, Dr. Stephanie Reuter Lange i UniSA-së thotë se njohja e efekteve të qëndrueshme të përdorimit të lartë të kafeinës është veçanërisht thelbësore për ekipet më të mëdha të rrezikut.

“Marrja mesatare ditore e kafeinës është rreth 200 mg - afërsisht dy filxhanë kafe. Ndërsa pirja e tetë filxhanëve kafe mund të duket shumë (800 mg kafeinë), ka grupe që hyjnë në këtë kategori ”, pohon Dr. Reuter Lange.

"Njerëzit në rrezik mund të përfshijnë adoleshentë që konsumojnë pije të tepërta të energjisë janë në rrezik sepse kockat e tyre janë ende në zhvillim; atletë profesionistë që përdorin kafeinë për rritjen e performancës; si dhe gratë pas menopauzës që shpesh kanë nivele të ulëta kalciumi në gjak për shkak të ndryshimeve hormonale dhe nuk kanë marrje ditore të mjaftueshme të kalciumit.

"Gjithnjë e më shumë, po shohim gjithashtu shkallë të larta të niveleve të larta të kafeinës midis punonjësve të turneve që kërkojnë të qëndrojnë të mprehtë gjatë orëve të natës, së bashku me ata në forcën e armatosur që përdorin nivele të larta të kafeinës për t'u marrë me heqjen e pushimit në funksionale konfigurimet.

“Kafeina në moderim sigurisht që ka pro. Por të kuptuarit se si konsumi i tepërt mund të rrisë rreziqet e një sëmundje shumë të parandalueshme siç është osteoporoza, është e rëndësishme. ”

Nga poshtë, shkencëtarët me siguri do të shikojnë dhe gjithashtu parashikojnë ndikimin e shkallëve të ndryshme të niveleve të larta të konsumit të kafeinës në një gjendje të shkurtër dhe gjithashtu të qëndrueshme të kockave, me qëllim për të njoftuar standardet ushqyese në Australi.