Evropianët merren me ankthet e udhëtimit ndërsa Covid shkon në Fshatin Olimpik

Covid

Evropianët hasën në përkeqësimin përfundimtar të udhëtimit të Shtunën ndërsa Britania e Madhe si dhe Franca azhurnuan kufizimet e kufirit COVID-19 për të luftuar infeksionet në rritje që rrezikojnë strategjitë për të marrë jetën përsëri në rregull.

Pengesa e hartimit të një mënyre parapandemike të jetesës u theksua nga situata e parë e COVID-19 në Fshatin e Lojërave Olimpike të Tokios, shumë më pak se një javë para rezultateve të rastit nga fillimi.

Organizatorët në të vërtetë i kanë shpjeguar Lojërat si "ngjarjen më kufizuese sportive ... në të gjithë botën", megjithatë disa janë të shqetësuar në lidhje me kërcënimet për shëndetin dhe shëndetin që lidhen me mbajtjen e qindra atletëve profesionistë si dhe autoritetet.

Britania gjithashtu po merret me një reagim mbi zgjedhjen e saj për të përjashtuar Francën nga planet e saj të reja të aksesit më të lirshëm - pronarët e shtëpive të kthyera të imunizuara në Mbretërinë e Bashkuar do të duhet ende të karantinojnë për 10 ditë, ndryshe nga kombet e tjera të "qelibarit".

"Unë jam një mjek kështu që i kuptoj shumë mirë çështjet shëndetësore, por kjo nuk ka asnjë kuptim", pohoi Maud Lemoine, një mjek me qendër në Londër që do të shkojë në Francë.

Dhe Franca kishte një tërbim tërbimi për të menaxhuar pasi qeveria federale prezantoi që vizitorët e vendeve të pavaksinuar nga Britania, si dhe kombe të tjera të ndryshme evropiane duhet të zbulojnë një ekzaminim të pafavorshëm COVID të marrë brenda 24 orëve të ndarjes në krahasim me 48 ose 72 orë, siç ishte e vërtetë më parë.

Dhjetëra qindra demonstrues u mblodhën në të gjithë Francën të Shtunën për të kundërshtuar trajtimin e pandemisë nga qeveria federale si dhe kufizimet e vazhdueshme të jetës së përditshme.

"Nuk është se ne mendojmë se Toka është e rrafshët, por nuk i dimë efektet afatgjata të këtyre vaksinave të kalldrëmuara së bashku me nxitim," pohoi ndihmësi i trajtimit Rita, 39, në një marshim në qytetin Montpellier.

Diku tjetër në Evropë, autoritetet greke zbatuan kufizime kohore në ishullin e festimeve të Mykonos, si dhe autoritetet spanjolle bënë më tej në Barcelonë, si dhe qytete të ndryshme të tjera në zonën veri-lindore të Katalonjës.

'Pikë kthese' spanjolle

Qeveritë federale evropiane po merren me një luftë të përpjetë, me firmën e BE-së për shmangien e sëmundjeve që këshillon që infeksionet mund të rriten pesëfish në të gjithë bllokun deri në 1 gusht.

Kjo vjen gjithashtu ndërsa udhëheqësit përshëndesnin shpërndarjen e tyre të injeksioneve.

Kryeministri spanjoll Pedro Sanchez pretendoi se kombi i tij në të vërtetë kishte arritur në "momentin historik" prej 50 milion dozash si dhe garantoi që pesëdhjetë përqind e popullsisë me siguri do të imunizohej plotësisht nga java në vijim.

Në Britani, ku një pjesë e madhe e popullsisë së rritur aktualisht ka pasur 2 goditje me thikë, qeveria federale po përgatitet të lehtësojë shumicën e kufizimeve për banorët e saj.

Karantina për britanikët e imunizuar që kthehen nga listat e kontrollit "qelibar" rezulton nga e hëna në këmbë ende në kohën e duhur që qeveria federale vendosi të ruajë statusin për Francën për shkak të "pranisë së vazhdueshme" të alternativës Beta, e vendosur për herë të parë në Afrikën e Jugut.

Ndërsa politika përdor ndërkohë vetëm Anglinë, qeveritë federale të rëna në Skoci si dhe Uells treguan se kishte më shumë të ngjarë të bënin të njëjtën gjë.

Rutina krejt e re më e lirë në Angli, me kërkesa për të përdorur maska ​​midis udhëzimeve që duhet të hidhen poshtë, vjen ndërsa Mbretëria e Bashkuar regjistroi video më shumë se 50,000 raste në një ditë të Premten, si dhe qeveria federale pretendoi se çmimi mund të rritet në të ardhmen javë

Sidoqoftë, autoritetet pretenduan se çmimi i lartë i inokulimit duhet të mbronte nga një rritje e fataliteteve si dhe sëmundje të rënda.

Kënaqësia e haxhit

Midis atyre që vlerësuan të favorshëm ishte Sekretari i Shëndetësisë Sajid Javid, i cili prezantoi të Shtunën se ai kishte marrë vërtet sëmundjen dhe po ndahej.

“Jam mirënjohës që kam bërë dy goditje të vaksinës. Dhe deri më tani, simptomat e mia janë shumë të lehta, ”pohoi Javid me anë të Twitter

Më shumë se dy të tretat e të rriturve në MB janë imunizuar plotësisht, por me rritjen e rasteve, dyshuesit thonë se qeveria federale po bën një bast të pakujdesshëm.

"Ky është një kërcënim jo vetëm për Anglinë, por për të gjithë botën - veçanërisht vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme që kanë qasje shumë të kufizuar në vaksinat", pretendoi një ekip studiuesish në të gjithë botën në një deklaratë të përbashkët të Premten.

Arabia Saudite po ashtu po u mundëson grupeve të mbledhin për haxhin e 2-të të shkallëzuar, sepse fillimi i pandemisë.

Mbretëria po mundëson që vetëm 60,000 pronarë të shtëpive të imunizuar plotësisht të marrin pjesë - një pjesë e numrit para-pandemisë - pasi kërkon të dyfishohet në suksesin e vitit 2015 që nuk pa shpërthim të infeksionit gjatë gjithë rutinës pesë-ditore.

Ndër të zgjedhurit këtë vit ishte Ameen, një profesionist 58 vjeçar indian i naftës që u zgjodh për rutinën së bashku me partneren e tij si dhe 3 fëmijë të rritur.

"Ne jemi shumë të lumtur," pohoi Amin, "Kështu që shumë nga miqtë dhe të afërmit tanë u refuzuan."