Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet

Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet

Kombet evropiane po përpiqen të rritin vaksinat, duke përdorur një qasje karrota dhe shkopi për të bindur hezitimet për të marrë fotografitë e tyre pasi varianti më i transmetueshëm delta nxit një rritje të infeksioneve.

Greqia u bë e fundit që miratoi kufizime të reja të Premten, duke kërkuar prova të vaksinimit ose shërim të fundit nga COVID-19 për qasje në restorante të mbyllura, kafene, bare dhe kinema. Fëmijët mund të hyjnë me teste negative.

Masa, pjesë e një pakete stimujsh qeveritarë, pati pak efekt të menjëhershëm pasi praktikisht e gjithë jeta publike lëviz jashtë gjatë verave të nxehta e të thata të Greqisë. Kafenetë dhe restorantet në trotuare dhe kinematë në ajër të hapur mbeten të arritshme për të gjithë.

"Në këtë moment është mesi i verës, njerëzit preferojnë të jenë jashtë, poshtë pemëve dhe njerëzit nuk duan të ulen brenda," tha Sprios Bairaktaris, pronari i një taverne të njohur Greke në rrethin turistik të Athinës që i ka të dyja të mbyllura dhe zonat e jashtme.

Sidoqoftë, ai ishte ende duke zbatuar masën qeveritare, vetëm duke lejuar që klientët me certifikata COVID-19 të ishin ulur brenda.

“Ne i përmbahemi të gjitha masave me siguri totale. Çfarëdo që këshillojnë mjekët ose shkencëtarët, ”tha ai.

Klubet në natyrë dhe vendet e muzikës në Greqi do të jenë gjithashtu të arritshme vetëm për plotësisht të vaksinuar ose të rikuperuar së fundmi, me kapacitet të mbuluar në 85% dhe pa klientë të përhershëm.

Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet

Por ashtu si masa hyri në fuqi në Greqi, kryeqyteti rus shfuqizoi një të ngjashëm të prezantuar muajin e kaluar.

Kryebashkiaku i Moskës Sergei Sobyanin njoftoi kërkesën që restorantet të pranojnë klientë vetëm me prova të vaksinimit ose një test negativ përfundon të hënën pasi ritmi i ngjitjes është ngadalësuar. Kufizimet kishin dëmtuar keq pronarët e restoranteve, duke u tërhequr tashmë nga ndikimi i pandemisë, duke detyruar shumë të mbyllen.

Disa vende evropiane gjithashtu kanë futur vaksinat e detyrueshme për profesione të caktuara. Italia i bëri të detyrueshme vaksinimet në Prill për punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe farmacistët. Franca dhe Greqia njoftuan vaksinat e detyrueshme këtë javë për punonjësit e kujdesit shëndetësor dhe personelin e shtëpive të kujdesit, me Francën që shtriu kërkesën për ata që kujdesen për një person të moshuar ose të sëmurë në shtëpi.

Franca njoftoi gjithashtu leje të detyrueshme COVID-19 për hyrjen në restorante, bare, qendra tregtare dhe shumë pika turistike, si dhe trena dhe aeroplanë, që nga 21 korriku. Kalimet janë në dispozicion për këdo të vaksinuar plotësisht, të rikuperuar së fundmi ose që ka një të fundit provë negative.

Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet

Rregulloret kanë shkaktuar protesta, me mijëra që protestojnë të Mërkurën në qytetet Greke dhe Franceze. Më shumë demonstrata janë planifikuar të Shtunën në Francë.

Por stimujt duket se funksionojnë për disa njerëz.

"Të martën, ne kuptuam se gjithçka do të mbyllet për ne nëse nuk vaksinohemi, kështu që filluam të kërkojmë një takim," tha 15-vjeçarja Parisiane Chloe Dril, duke pritur me nënën e saj për t'u vaksinuar. "Ne vumë re që për biletat e trenave ishte shumë më e komplikuar nëse nuk vaksinohemi, nëse duam të shkojmë jashtë do të jetë më e komplikuar, kështu që na shtyu vërtet të vaksinohemi."

Disa pronarë të biznesit nuk janë të kënaqur me detyrimin për të zbatuar rregullat.

"Ashtë për të ardhur keq që arritëm në pikën ku duhet të krijojmë këto stimuj për njerëzit që të vaksinohen," tha Clément Léon, pronari i barit Le Picoti në Paris. “Nga ana tjetër, detyrimi i pronarëve të lokaleve të luajnë pjesën e oficerëve të policisë kufitare që kërkojnë letrat e klientëve të tyre është gjithashtu një çështje. Nga pikëpamja ligjore, kjo më shqetëson. ”

Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet

Greqia ka parë një rritje të infeksioneve të reja të nxitura nga varianti delta, megjithëse shkalla e shtrimeve të reja në spital ka qenë më e ngadaltë. Vaksinat kanë qenë në dispozicion për cilindo 18 vjeç e lart për disa javë dhe u bënë të disponueshme këtë javë për ata mbi 15 vjeç. Nxitjet për t'u vaksinuar kanë përfshirë 150 euro (180 dollarë) kredi për të shpenzuar në argëtim dhe udhëtime për këdo nën 26 vjeç që merr një goditje.

Qipro gjithashtu ka parë një rritje alarmante të infeksioneve, duke bërë që qeveria të premten të shpallë rregullore të reja. Ato përfshijnë prova të statusit COVID-19 për qasje në transportin publik, bankat, shërbimet shtetërore, bizneset dhe për të vizituar shtëpitë e kujdesit. Klubet e vallëzimit do të jenë të hapura vetëm për të vaksinuarit dhe të rikuperuarit së fundmi.

Britania po bën gjithashtu vaksinat e detyrueshme këtë vjeshtë për punëtorët e shtëpive të pleqve dhe qeveria ka qenë duke konsideruar shtrirjen e tyre për punonjësit e Shërbimit Shëndetësor Kombëtar. Parlamenti miratoi masën pavarësisht kundërshtimit të fortë nga disa ligjvënës dhe paralajmërimeve nga shtëpitë e pleqve se mund të përkeqësonte mungesat e personelit.

  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet
  • Kombet evropiane vendosin stimuj, ndëshkime për të rritur goditjet

"Do ta prisnit këtë në një vend komunist", komentoi ligjvënësi konservator William Wragg.

Anglia ka në plan të heqë kufizimet e saj të mbetura të koronavirusit të hënën. Qeveria Konservatore thotë se pret bare dhe klube të natës për të kontrolluar statusin e klientëve COVID-19, por kjo nuk do të jetë një kërkesë ligjore. Shumë biznese thonë se thjesht nuk do ta bëjnë atë.

Shefi ekzekutiv i Music Venue Trust Mark Davyd tha se pasaportat e vaksinave ishin "një komplet jo-fillestar për momentin".

"Shumë, shumë pak lokale do ta bëjnë këtë," tha ai, duke vënë në dukje se pasaportat e rreme të vaksinave ishin tashmë të disponueshme në internet për festuesit e etur.