BE ka më shumë të ngjarë të zgjedhë Moderna COVID të shtënë për të rinjtë javën e ardhshme

BE ka të ngjarë të vendosë për Moderna COVID të qëlluar për fëmijë javën e ardhshme

Një autoritet kryesor në Agjencinë Evropiane të Barnave deklaroi një zgjedhje nëse këshillohet që vaksinimi Moderna COVID-19 të licencohet për fëmijë pritet në fund të javës tjetër. Nëse pranohet, sigurisht që do të ishte çertifikata e parë e tillë për përdorimin e filmave tek fëmijët në të gjithë botën.

Në një përmbledhje për shtyp të Enjten, Dr. Marco Cavaleri, kreu i autoritetit rregullator të BE-së për vaksinimet, deklaroi se bordi i tij profesional aktualisht po rishikonte aplikimin e Moderna për të zgjatur përdorimin e vaksinimit të saj koronavirus për fëmijët nga 12 deri në 17 vjeç.

"Ne presim që komiteti do të arrijë një përfundim deri në fund të javës tjetër," deklaroi ai.

Vaksinimi i Moderna ishte në rregull për përdorim në çdo person 18, si dhe mbi të gjithë në Bashkimin Evropian me 27 kombe në Janar. Ai në fakt është akredituar gjithashtu në kombet që përbëhen nga Britania, Kanada si dhe SH.B.A., megjithatë deri më tani përdorimi i tij nuk ka kanë qenë fëmijë të përfshirë. Sot, vaksinimi i bërë nga Pfizer-BioNTech është i vetmi që pranohet për fëmijët nën 18 vjeç në Evropë, si dhe Amerikën e Veriut.

EMA deklaroi kohët e fundit se kishte një "lidhje të mundshme" midis vaksinimeve të bëra nga Moderna dhe Pfizer-BioNTech me situata jashtëzakonisht të pazakonta të pjesës së sipërme të trupit si dhe ënjtjes së zemrës, kryesisht tek djemtë më të rinj të rritur. Ata deklaruan se rezultatet ishin kryesisht afatshkurtra, të cilat avantazhet e inokulimit tejkaluan shumë kërcënimet e COVID-19.

Javën e kaluar, Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen deklaroi se BE aktualisht ka siguruar vaksina të mjaftueshme për të vaksinuar 70% të popullsisë së saj të rritur, si dhe disa kombe synojnë të inokulojnë fëmijët, pavarësisht nga kërcënimi i reduktuar në mënyrë dramatike me të cilin merren COVID-19.

Megjithëse kompania rregullatore e Britanisë ka licencuar në të vërtetë vaksinimin Pfizer-BioNTech për fëmijë, ekipi i saj këshillues i vaksinimit ende nuk ka këshilluar që adoleshentët të vaksinohen. Moderna në fakt ka aplikuar që vaksinimi i saj të akreditohet për adoleshentë më të rinj si dhe fëmijë në SH.B.A.

Shumë autoritete publike të shëndetit pretendojnë se kombet e bollshme duhet të kontribuojnë me vaksinat e tyre sa më shpejt që popullatat e tyre të rritura të mbulohen, duke përmendur se individë të panumërt në krijimin e kombeve me kërcënim të lartë të gjendjes, të përbërë nga punonjës të shëndetit si dhe të moshuar, ende nuk kanë merrni një goditje të vetmuar.

Në qershor, mbikëqyrësi i vaksinimeve i OBSH-së, Dr. Kate O'Brien deklaroi se imunizimi i fëmijëve kundrejt COVID-19 nuk është "një përparësi e lartë" që ofron produkte shumë minimale të vaksinimit në të gjithë botën. Ndërsa më shumë se 3 miliardë doza të shtënave COVID-19 janë siguruar në të vërtetë, më pak se 2% kanë mbetur në të vërtetë në kombet e papërshtatshme, ku ndryshimi delta më i lehtë për t'u përhapur aktualisht po mban ngritje shpërthyese.