BE ka shumë të ngjarë të zgjedhë vaksinimin Moderna COVID-19 për të rinjtë javën e ardhshme


Nëse autorizohet, sigurisht që do të ishte leja e parë e tillë për përdorimin e vaksinimit COVID-19 tek fëmijët në të gjithë botën.

Associated Press

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Një autoritet drejtues në Agjencinë Evropiane të Barnave deklaroi një zgjedhje nëse këshillohet që vaksinimi Moderna për COVID-19 të akreditohet për fëmijë pritet në fund të javës tjetër. Nëse autorizohet, sigurisht që do të ishte leja e parë e parë për përdorimin e filmave për fëmijë në të gjithë botën.

Në një udhëzim për shtyp të Enjten, Dr Marco Cavaleri, metoda e shefit të injeksioneve të autoritetit rregullator të ilaçeve, deklaroi se bordi i tij i specializuar aktualisht po shqyrtonte aplikimin e Moderna për t'u zgjeruar duke përdorur vaksinimin e saj të koronavirusit për fëmijët 12 deri në 17 vjeç.

"Ne presim që komiteti do të arrijë një përfundim deri në fund të javës tjetër," deklaroi ai.

Vaksinimi i Moderna-s ishte në rregull për përdorim në cilindo 18 vjeç dhe gjithashtu në të gjithë Bashkimin Evropian me 27 kombe në janar. Në të vërtetë është certifikuar gjithashtu në kombe që përbëhen nga Britania, Kanada dhe gjithashtu SH.B.A., por deri më tani përdorimi i tij nuk është përfshirë në të vërtetë fëmijë. Sot, vaksinimi i bërë nga Pfizer- BioNTech është i vetmi i autorizuar për fëmijët nën 18 vjeç në Evropë dhe gjithashtu në Amerikën e Veriut.

EMA deklaroi kohët e fundit se kishte një "lidhje të mundshme" midis injeksioneve të bëra nga Moderna dhe gjithashtu Pfizer-BioNTech për situata vërtet të pazakonta të pjesës së sipërme të trupit dhe gjithashtu ënjtje të zemrës, kryesisht në meshkuj më të rinj të rritur. Ata deklaruan se ndikimet ishin kryesisht jetëshkurtra, të cilat avantazhet e inokulimit tejkaluan shumë kërcënimet e COVID-19.

Javën e kaluar, Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen deklaroi se BE aktualisht ka furnizuar me injeksione të mjaftueshme për të inokuluar 70% të popullsisë së saj të rritur dhe gjithashtu kombe të shumta dëshirojnë të inokulojnë fëmijët, pavarësisht nga kërcënimi i konsiderueshëm i zvogëluar që ata hasin nga COVID- 19

Shumë autoritete publike të shëndetit pretendojnë se kombet e bollshme duhet të kontribuojnë në injeksionet e tyre sa më shpejt që popullatat e tyre të rritura të mbulohen, duke përmendur se shumë individë në krijimin e kombeve me kërcënim të lartë të sëmundjes, të përbërë nga punonjës të shëndetit dhe gjithashtu të moshuar, nuk kanë ende për të marrë një e shtënë e vetmuar.

Në qershor, mbikëqyrësi i injeksioneve i OBSH-së, Dr. Kate O'Brien deklaroi se imunizimi i fëmijëve kundrejt COVID-19 nuk është "një përparësi e lartë" që ofron produkte jashtëzakonisht minimale të vaksinimit në të gjithë botën. Ndërsa më shumë se 3 miliardë doza të shtënave COVID-19 janë kryer në të vërtetë, më pak se 2% kanë mbetur në të vërtetë në kombet e papërshtatshme, ku delta më e lehtë për t'u përhapur versioni aktualisht po mban ngritje shpërthyese.