BE arrin qëllimin e shpërndarjes së vaksinave për 70% të të rriturve

koronavirus

Bashkimi Evropian në të vërtetë ka arritur qëllimin e tij për të dhënë injeksion adekuat të koronavirusit për të mbuluar 70 përqind të popullsisë së rritur, pretendoi Presidentja e Komisionit të BE Ursula von der Leyen të Shtunën

27 qeveritë federale shtetërore pjesëmarrëse në BE janë përgjegjëse për sigurimin e vaksinave për njerëzit - si dhe disa po funksionojnë shumë më shpejt se të tjerët - megjithatë von der Leyen u shqetësua se: "BE-ja e mbajti fjalën e saj".

Plani i përbashkët i blerjes së injeksioneve të BE, i drejtuar nga Komisioni Evropian i von der Leyen, ka furnizuar në të vërtetë 330 milion të shtëna BioNTech-Pfizer, 100 milion AstraZeneca, 50 milion nga Moderna si dhe 20 milion Johnson & Johnson.

Të gjithë akoma J&J kanë nevojë për 2 doza për të arritur efektivitetin e plotë, si dhe BE-ja është vendbanimi i rreth 366 milion të rriturve.

“Këtë fundjavë, ne kemi shpërndarë mjaft vaksinë në vendet anëtare për të vaksinuar plotësisht të paktën 70 përqind të popullatës së rritur këtë muaj. Deri nesër, rreth 500 milion doza do të shpërndahen në të gjitha rajonet e Evropës, "pretendoi von der Leyen.

"COVID-19 nuk është mundur ende. Por ne jemi të përgatitur të vazhdojmë të furnizojmë vaksina - gjithashtu kundër varianteve të reja. Tani vendet anëtare duhet të bëjnë gjithçka që munden për të siguruar që vaksinimet të ecin përpara. Vetëm atëherë të gjithë do të jemi të sigurt ”.

Kur epidemia e koronavirusit goditi Evropën vitin e fundit, Komisioni Evropian - i cili më parë kishte pak detyrë në planin e shëndetit - veproi për të bashkëpunuar një program të përbashkët blerjeje për pjesëmarrësit.

Teknika e përbashkët

Kjo u kritikua në fillim nga disa për faktin se ishin të ngadaltë për t'u përfshirë në pajisje, si dhe për të punuar në marrëveshje me ofruesit e ilaçeve, si dhe strategjia u pengua më vonë kur disa kompani - në mënyrë të konsiderueshme me bazë në Mbretërinë e Bashkuar AstraZeneca - u tërhoqën në dërgesa.

Por, ndërsa sektori konkurroi për të rritur prodhimin e vaksinave të krijuara kohët e fundit, blerjet filluan të transmetohen, si dhe von der Leyen me siguri do të shohë përmbushjen e datës së synuar të vetë-imponuar të Komisionit Evropian për korrikun e 70 për qind të sigurimit si justifikim.

"BE po jep rezultate," pretendoi ajo. “Fushata jonë e vaksinimit është përshpejtuar jashtëzakonisht që nga fillimi i vitit. Qasja e përbashkët është një sukses. Vetëm së bashku mund të dalim mirë nga kjo krizë. ”

Në përmirësim të qëllimit paraprak të shtrirjes, BE shton strategjinë globale Covax për të siguruar doza për vendet e varfëra, si dhe në të vërtetë ajo ka porositur shumë më shumë vaksina për vitin pasues si politikë sigurimi përkundrejt rritjes së variacioneve.

Por projekti i inokulimit do të jetë vetëm një sukses nëse qeveritë federale pjesëmarrëse të shtetit, si dhe sistemet e tyre të mbingarkuara të shëndetit publik kujdesen të ofrojnë fotografitë që po marrin aktualisht nga strategjia e BE.

Sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin e Sëmundjeve si dhe Kontrollin, përqindja e të rriturve të moshës 18 vjeç ose më shumë të imunizuar plotësisht në BE si dhe në Zonën Ekonomike Evropiane është ende vetëm 44.1 përqind.