Kompania e sëmundjeve të BE parashikon një rritje të situatave të COVID deri më 1 gusht

koronavirus (COVID-19

Kompania e sëmundjes e BE deklaroi të Premten se po parashikonte një rritje të mprehtë të situatave të koronavirusit, me pothuajse 5 herë më shumë infeksione të reja deri në 1 Gusht.

Rritja e parashikuar e situatave ishte e lidhur me alternativën shumë të transmetueshme Delta, e njohur fillimisht në Indi, së bashku me zbutjen e veprimeve në kombet evropiane.

Në vendndodhjen e tij të mbrojtjes - që përfshin Bashkimin Evropian, Norvegjinë dhe gjithashtu Islandën - Qendra Evropiane për Parandalimin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Kontrollin (ECDC) parashikoi të shihte 420 situata për 100,000 banorë për javën në këmbë më 1 gusht, nga thjesht nën 90 kohët e fundit, thuhej në një procesverbal të rregullt.

Nga një javë më pas, shumëllojshmëria e situatave të reja pritet të rritet mbi 620 për 100,000 banorë.

"Përkeqësimi aktual i vazhdueshëm i situatës epidemiologjike në shumë vende pritet të vazhdojë duke pasur parasysh rritjen e shpejtë të variantit Delta," deklaroi ECDC në procesverbal.

Shtrimet në spital dhe gjithashtu fatalitetet parashikohen gjithashtu, megjithëse me një shpejtësi më të ngadaltë, sipas ECDC, shumë falë përhapjes së projekteve të inokulimit.

Aktualisht, shtrimet në spital vazhdojnë të jenë të sigurta në shumë kombe, megjithatë larmia e fataliteteve në lidhje me COVID-19 parashikohet të shkojë përtej 10 për 1,000,000 banorë edhe një herë, krahasuar me 6.8 kohët e fundit, kompania mbajti në mendje.

ECDC deklaroi se po parashikonte rritjen e situatave në 20 kombe dhe gjithashtu ngriti viktima në 9: Qipro, Greqi, Lituani, Luksemburg, Maltë, Hollandë, Portugali, Slloveni dhe gjithashtu Spanjë.

"Në vendet më të prekura, rritjet më të pjerrëta dhe nivelet më të larta të njoftimit u raportuan midis 15-24 vjeçarëve, me rritje të kufizuar në personat e moshës mbi 65 vjeç," deklaroi ECDC në një deklaratë.

Ndërsa këta numra parashikohen, shkalla mbetet në përputhje me atë që shihet gjatë gjithë optimaleve në pesëdhjetë përqindjen e 2-të të vitit 2020 dhe gjithashtu në prill 2021, sipas informacionit të kompanisë së BE-së.

Midis 5 korrik dhe gjithashtu 11, shumëllojshmëria e situatave të reja në Bashkimin Evropian kërceu me mbi 60 përqind, duke u rritur për javën e 2-të rresht, sipas ECDC, për shkak të "relaksimit të ndërhyrjeve jo-farmaceutike dhe përhapjes në rritje të Delta variant ”i parë fillimisht në Indi.

Muajin e kaluar, kompania me bazë në Stokholm këshilloi që variacioni Delta të dilte në rrugën e duhur për të përfaqësuar 90 përqind të situatave të reja deri në fund të gushtit.