Agjencia e BE thotë se dy goditje "jetike" për të luftuar variantin Delta

Agjencia Evropiane e Barnave tha se provat sugjerojnë se "të dyja dozat e një vaksine me dy doza Covid-19 ... janë të nevojshme për të

Qeni roje i ilaçeve të BE-së deklaroi të mërkurën dy goditje nga prodhuesit e autorizuar të vaksinimit ishin "jetësore" për të dhënë një siguri optimale kundrejt variantit shumë të transmetueshëm të koronavirusit Delta, duke këshilluar kombet që të shpejtojnë vaksinat e tyre.

"Provat paraprake sugjerojnë që të dyja dozat e një vaksine COVID-19 me dy doza… janë të nevojshme për të siguruar mbrojtjen e duhur kundër variantit Delta," deklaroi Agjencia Evropiane e Barnave.

"Respektimi i kursit të rekomanduar të vaksinimit është jetik për të përfituar nga niveli më i lartë i mbrojtjes."

Duke e quajtur atë një "variant shqetësimi", EMA deklaroi se stresi Delta, i identifikuar së pari në Indi, ishte "përhapur me shpejtësi në Evropë dhe mund të pengojë seriozisht përpjekjet për të kontrolluar pandeminë".

Me përfundimin e gushtit, ky variant do të qëndronte me siguri për 90 përqind të të gjitha situatave të koronavirusit, siç deklaroi Qendra Evropiane për Parandalimin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Kontrollin në të njëjtën deklaratë.

"Kjo e bën thelbësore për vendet që të përshpejtojnë programet e vaksinimit, duke përfshirë shpërndarjen e dozave të dyta kur rekomandohet dhe të mbyllin boshllëqet dhe mundësitë për shfaqjen e mëtejshme të varianteve sa më shpejt të jetë e mundur," deklaroi EMA.

Kishte premisa të shkëlqyera klinike që përzierja e produkteve të ndryshme nga goditjet në mes të një vaksinimi fillestar dhe gjithashtu të 2-të ishte i sigurt dhe gjithashtu efikas kundrejt COVID, deklaroi EMA.

Përdorimi i një qasje të tillë të inokulimit "mund të lejojë që popullatat të mbrohen më shpejt dhe të përdorin më mirë furnizimet e vaksinave në dispozicion".

Harta që tregon vendet dhe territoret ku është zbuluar varianti Delta i koronavirusit, sipas OBSH që nga korriku

Aktualisht EMA ka autorizuar në të vërtetë 3 injeksione me dy doza për përdorim në Evropë: Pfizer / BionTech's Comirnaty, Spikevax nga Moderna dhe gjithashtu Vaxzevria të bëra nga AstraZeneca.

Një vaksinim i 4-të nga Johnson & Johnson bëri thirrje vetëm për një goditje të vetmuar.

Përforcues i pushuar nga puna?

EMA megjithatë deklaroi se ishte para kohe për të verifikuar nëse një përforcues do të kërkohej me siguri për shkak të faktit se nuk kishte ende informacion të përshtatshëm nga projektet e inokulimit dhe gjithashtu studime të vazhdueshme kërkimore.

Franca dhe gjithashtu Greqia u regjistruan të hënën me kombet që po rindërtojnë kufizime më të forta COVID-19 për të ndaluar rritjen e infeksioneve të variantit Delta.

Kjo përbëhej nga Hollanda e cila zbuloi një kthesë të Premten e kaluar në një mori hapash të cilët u lehtësuan muajin e kaluar, vetëm për të parë infeksione krejt të reja që rriteshin thjesht mbi 3 javë posaçërisht midis të rinjve të pavaksinuar të moshës 18-25.

Infeksioni në të vërtetë ka eleminuar më shumë se 4 milion individë duke pasur parasysh që në fillim të Kinës në fund të vitit 2019, dhe gjithashtu përpjekjet për të ndaluar përhapjen e tij janë ndërhyrë nga anomalitë që prodhojnë variacione shumë infektive si Delta, parë fillimisht në Indi.

Vaksinat shihen si mjeti më i mirë për të mundësuar rifillimin e situatave ekonomike duke ruajtur sigurinë e publikut të gjerë. Por përhapjet e pabarabarta të goditjeve - qoftë përmes mungesës së produkteve, hezitimit të vaksinimit ose veprimeve të qeverisë federale që lëvizin ngadalë - rrezikojnë iniciativat ndërkombëtare për të lënë pandeminë.