Buprenorfina me dozë të lartë e administruar nga ED mund të rrisë rezultatet përfundimtare të terapisë së problemit të përdorimit të opioideve

Opioids

Trajtimi i dozës së lartë të buprenorfinës, i ofruar nën trajtimin e ndarjes së situatës emergjente, është pa rrezik dhe gjithashtu durohet mirë në individë me problem të përdorimit të opioidit që përjetojnë shenja tërheqjeje të opioidit, sipas një studimi kërkimor të mbështetur nga Instituti Kombëtar i Abuzimit të Drogës të Instituteve Kombëtare të Shëndetit ( NIDA) me Nismën Ndihmuese për Fundin e Varësisë, ose Iniciativën NIH HEAL

Dozat më të ulëta të buprenorfinës, një ilaç i pranuar nga US Food and also Drug Administration për t'u marrë me problemin e përdorimit të opioideve, janë kërkesa aktuale e trajtimit. Sidoqoftë, dozat e rritura të ilaçit mund të ofrojnë një kohëzgjatje thelbësore të gjerë të lehtësimit të tërheqjes tek individët pasi të lirohen nga ndarja e situatës emergjente që mund t'i ndihmojë ata të shfletojnë pengesat për marrjen e ilaçeve së bashku me kujdesin për trajtimin e problemit të përdorimit të opioideve. Kërkimet për u shfaqën sot në JAMA Network Open.

"Departamentet e urgjencës janë në vijat e para për të trajtuar njerëzit me çrregullime të përdorimit të opioideve dhe për t'i ndihmuar ata të kapërcejnë pengesat për rimëkëmbjen, siç është tërheqja," deklaroi Nora D. Volkow, MD, mbikëqyrëse e NIDA. "Sigurimi i buprenorfinës në departamentet e urgjencës paraqet një mundësi për të zgjeruar aksesin në trajtim, veçanërisht për popullatat e pakërkuara, duke shtuar kujdesin urgjent me një urë për shërbimet ambulatore që përfundimisht mund të përmirësojnë rezultatet afatgjata."

Disa divizione të situatës emergjente aktualisht përdorin doza më të mëdha të buprenorfinës për terapinë e tërheqjes dhe gjithashtu problemin e përdorimit të opioidit në reagime për forcën e shtuar të furnizimit me ilaçe opioide imorale dhe gjithashtu shpesh hasnin ndalime në mundësinë e trajtimit pasues, megjithatë kjo metoda në të vërtetë nuk është vlerësuar më parë.

Në këtë studim kërkimor, shkencëtarët përdorën një vlerësim retrospektiv të grafikut për të vlerësuar informacionin nga dokumentet dixhitale të shëndetit dhe mirëqenies që regjistronin 579 gra të ndarjes së situatës emergjente në Spitalin Alameda Health System Highland Hospital në Oakland, California, bërë nga 391 të rritur me problem të përdorimit të opioideve në 2018. Shumë prej njerëzve ishin nga popullata të ndjeshme, me 23% që kishin përvojë të pastrehë dhe gjithashtu 41% kishin një problem psikologjik. Shumica e njerëzve ishin meshkuj (68%). Dyzet e 4 përqind e njerëzve ishin zezakë, dhe gjithashtu 15% ishin hispanikë ose latinë.

Vlerësimi i informacionit zbuloi se në 63% të rasteve, profesionistët mjekësorë siguruan më shumë se tavani tipik prej 12 mg buprenorfinë nëngjuhësore gjatë induksionit të ndarjes së situatës emergjente, dhe gjithashtu në 23% të rasteve, njerëzve u sigurohej 28 mg ose edhe më shumë. Dozat më të larta të buprenorfinës ishin pa rreziqe dhe gjithashtu të durueshme, dhe gjithashtu midis atyre që siguruan doza më të mëdha, nuk kishte të dhëna për çështje të sistemit të frymëmarrjes ose përgjumje - efekte anësore të realizueshme të ilaçit. Disa raste të rënda negative që ndodhën u vërtetuan që nuk ishin të lidhura me trajtimin e dozës së lartë të buprenorfinës.

Studimet në fakt kanë zbuluar se nisja e buprenorfinës në ndarjet e situatës emergjente rrit përfshirjen në terapi dhe gjithashtu është miqësore me buxhetin, megjithatë pengesat për përdorimin e ilaçit vazhdojnë. Në momentin e studimit kërkimor, ka pasur kontrolle të rrepta në përshkrimin e buprenorfinës. Ndërsa profesionistët mjekësorë mund ta japin ilaçin në sektorin e situatës emergjente, vetëm ata që në të vërtetë kishin përmbushur kërkesat e qeverisë për akreditim të lidhur me trajnimin dhe gjithashtu zgjidhjet plotësuese të kërkuara për të marrë një heqje të rekomanduar të buprenorfinës mund të ofrojnë një recetë pas shkarkimit. Pacientët e lëshuar pa recetë për buprenorfinë mund të përjetojnë një kthim të shenjave të tërheqjes para se të kenë një mundësi për të fituar qasje në trajtimin pasues. Rregullimet e fundit për rekomandimin e standardeve nga Departamenti i Shëndetësisë i SH.B.A. dhe gjithashtu Shërbimet Njerëzore aktualisht lejojnë që disa profesionistë mjekësorë që merren me afërsisht 30 persona të rekomandojnë buprenorfinë pa trajnimin e mëparshëm dhe gjithashtu kërkesat e zgjidhjeve.

"Pasi të shkarkohen, shumë njerëz kanë vështirësi të lidhen me kujdesin mjekësor pasues", deklaroi udhëheqësi i studimit kërkimor Andrew A. Herring, MD, i Departamentit të Spitalit Highland të Mjekësisë Emergjente "Rregullimi i kohës dhe dozimit të buprenorfinës në departamentin e urgjencës, së bashku me burimet dhe këshillimi që synon lehtësimin e kalimit në shërbimet ambulatore, mund të sigurojë vrullin e nevojshëm për të pasur kujdes të vazhdueshëm. "

"Ky studim rrit provat që ne dimë rreth induksionit të departamentit të urgjencës të buprenorfinës dhe mund të jetë një mekanizëm, veçanërisht për popullatat e prekshme që me siguri do të përfitonin nga një induksion i shpejtë në kohën e vizitës", thotë shkrimtari i studimit të studimit Gail D'Onofrio, MD, nga Universiteti Yale, New Haven, Connecticut, që lëshoi ​​hulumtimet fillestare mbi buprenorfinë të iniciuar nga departamenti i situatës emergjente, së bashku me sugjerimet e marrëveshjes aktuale mbi terapinë e problemit të përdorimit të opioideve në sektorin e situatës emergjente.

Ndërsa shkencëtarët mbajnë në mend se kërkimet e tyre për të kërkojnë të verifikohen në mënyrë perspektive në sektorë të ndryshëm të situatës emergjente, ky studim hulumtues rekomandon që me ndihmën e duhur dhe gjithashtu trajnimin, ofruesit e shërbimeve të ilaçeve të situatës emergjente mund të fillojnë dhe në mënyrë të efektshme trajtimin e dozës së lartë të buprenorfinës .