Swellingnjtja e jetës së hershme gjeneron depresion klinik në vitet e adoleshencës

Inflamacioni i jetës së hershme shkakton depresion në adoleshencë

Swellingnjtja e jetës së hershme, të tilla si dëmtimi dhe gjithashtu infeksionet virale, rrit shumë rrezikun e depresionit klinik në vitet e rritura.

, pajisjet nuk janë të qarta. Grupi ProfA i udhëhequr nga Zhang Zhi Division nga Shkencat e Jetës së Mjekësisë dhe gjithashtu Universiteti i Shkencës së Teknologjisë dhe gjithashtu Kina e Akademisë Kineze (USTC) të Shkencave të Prof (CAS), duke u bashkuar me Xu Lin Kjo nga CAS, ekspozoi sistemin ku herët ënjtja e jetës gjeneron shenja depresioni klinik të adoleshentëve. Neuron puna në fakt është lëshuar në korrik më

Klinikisht i 6-të. Studimet kërkimore të shoqëruara me mikrologji në të vërtetë kanë zbuluar trashësi sinaptike të ish korteksit cingulat (ACC) të ulur dhe gjithashtu ka rritur ënjtjen në mendjen e klientëve të depresionuar klinikisht. Nën qelizat janë qelizat imune rezidente të mendjes, dhe gjithashtu ndryshon drejt në gjendje reaguese në reagimet ndaj pengesave të tensionit.

Në gjendjen patologjike, mikroglia e shkaktuar është udhëheqësi i gjendjes inflamatore të qelizave të mendjes, e cila ka të bëjë me kujdes për incidentin dhe gjithashtu rritjen e depresionit klinik. Kjo punë, shkencëtarët zbuluan se ënjtja e hershme e jetës do të sillte sigurisht cenueshmëri të mikroglialit në ACC deri në raste arbitrare tensioni gjatë gjithë rritjes së adoleshencës, dhe gjithashtu mikroglia pas kësaj mbingarkesa të mbështjelljeve dendritike të qelizave nervore.

Për të dëmtuar kapacitetin e neuronit glutamatergic ACC (ACCGlu) për të luftuar tensionin, kështu që gjeneron depresion klinik të adoleshentëve. Interesant shikoni versionin reagues dhe gjithashtu të ndezjes së mikrogjelës ACC në tension gjatë rritjes së miut kompjuterik nga vitet e fëmijërisë në vitet e adoleshencës (45 ditë pas lindjes), shkencëtarët zhvilluan versionin inflamator nga menaxhimi intraperitoneal i lipopolysaccharide (LPS) gjatë gjithë dritares në shtëpi të kohës thelbësore të rritjes së mendjes së miut kompjuterik (14 ditë pas lindjes). 6 orë pas goditjes së LPS, indekse të shumta të aktivizimit të mikrogliave ACC në minjtë e kompjuterit u rritën në mënyrë dramatike dhe gjithashtu u rikuperuan pas 24 orësh.

Për më tepër, gjatë rritjes së mëvonshme, një koleksion i rasteve të pasigurta të tensionit të jetës (të tilla si dekurajimi, kafazimi, zëri dhe gjithashtu luftimi) mund të sjellë riaktivizimin e mikroglive ACC në minjtë e kompjuterëve LPS, duke qenë shumë më të prirur sesa minjtë e zakonshëm të kompjuterit Sidoqoftë, para tensionit, ngritja dramatike e minjve kompjuterikë të ndihmuar nga detyra ACCGlu i rezistojnë sulmit të tensionit dhe gjithashtu mbrojnë veten e tyre. Ndërsa, mikroglia ACC e minjve kompjuterikë me ënjtje të jetës së hershme shkaktoheshin rregullisht nga tensioni i pamëshirshëm në vitet e adoleshencës, dhe gjithashtu mbivlerësuan mbrapa dendritike ACCGlu me anë të sinjaleve CX3CR1 të moderuara, si rezultat i zvogëlimit të detyrës së ACCGlu. (*) një rezultat aftësia e trupit për të menaxhuar tensionin e pësuar, i cili reklamoi depresionin klinik në minjtë kompjuterë adoleshentë.