Hollandezët përforcojnë masat COVID-19 pas rritjes së rasteve

COVID-19

Qeveria federale Hollandeze në fakt ka forcuar masat për të pasur COVID-19 pas një rritjeje të rasteve krejt të reja, posaçërisht midis të rinjve, të drejtuar nga versioni delta i përcaktuar fillimisht në Indi

Kryeministri i kujdestarit Mark Rutte deklaroi të premten se baret me siguri do të duhet të mbyllen në dymbëdhjetë të natës edhe një herë që nga pushimi i fundjavës, si dhe për pjesën më të madhe të verës, ndërsa klubet e natës, si dhe klubet me siguri do të duhet të mbyllen plotësisht.

"Asnjë argëtim, por i nevojshëm", deklaroi Rutte.

Zgjedhjet ishin në përputhje me një rritje të ndjeshme të infeksioneve të reja, që arritën në një shkallë që nuk u pa duke pasur parasysh se shumë herët Ekzaminimet e favorshme të Majit në Hollandë u ngjitën në pothuajse 7,000, nga vështirë se 1,000 disa javë më parë.

Zgjedhjet vijnë me një minutë të pafavorshme, duke marrë parasysh që vera kishte qenë prej kohësh promovuar si një periudhë kur individët me siguri do të kishin aftësinë të çlodheshin, si dhe të vlerësonin largimet e tyre me një ndjenjë normaliteti që ata në të vërtetë nuk e kishin parë për 2 vjet .

"Gjithçka drejtonte një verë të mirë - dhe ne ende shpresojmë për këtë - por një re e ka errësuar diellin," deklaroi Rutte.

Ekzaminimet pozitive në të vërtetë kanë ngritur veçanërisht te të rinjtë, duke vënë në dyshim nëse ka funksionuar vërtet një sistem ku të rinjtë kishin nevojë të vlerësonin para se të hynin në një klub.

"Ne mund të kërcenim së bashku," tha Rutte, "por kjo çoi në shpërthime të mëdha."

Përveç mbylljeve shumë të hershme dhe të plota, sigurisht që distancimi shoqëror do të forcohet.

Masat me siguri do të marrin pjesë në rezultat të Shtunën, si dhe parashikohet të zgjasin deri në 13 Gusht.