Infeksionet Hollandeze COVID-19 rriten me 500% në një javë

Infeksionet Hollandeze COVID-19 rriten me 500% në një javë

Infeksionet me koronavirus në Hollandë u përshkallëzuan me më shumë se 500% gjatë javës së fundit, njoftoi instituti publik i Wellness i vendit Të martën Rritja i përmbahet heqjes së kryesisht të të gjitha kufizimeve të bllokimit, si dhe rifillimit të sallës së koktejve në fund të qershorit

Azhurnimi i rregullt që zbulon se pothuajse 52,000 individë në Hollandë u vlerësuan të favorshëm për COVID-19 gjatë javës së kaluar erdhi një ditë pasi Kryeministri i përkohshëm Hollandez Mark Rutte justifikoi kohën e lirë të bllokimit të 26 qershorit si dhe e quajti atë "një gabim gjykimi".

Rutte u tërhoq të premten, si dhe rivendosi disa kufizime në një përpjekje për të frenuar çmimin e infeksionit në rritje. Baret edhe një herë duhet të mbyllen në dymbëdhjetë të natës, ndërsa nyjet juke si dhe klubet u mbyllën edhe një herë deri në minimum prej 13 gusht.

Hollanda, së bashku me vende të ndryshme të Evropës, po has një rritje të infeksioneve të pësuara nga versioni shumë më infektues i deltës në mënyrë të barabartë pasi qeveritë federale donin të lehtësonin ndjeshëm ose të hiqnin qafe kufizimet e pandemisë gjatë gjithë pushimeve të sezonit të verës.

Me ngjitjen e infeksioneve përreth Francës, Presidenti Emmanuel Macron të hënën krijoi stresin mbi individët për të marrë të imunizuar, si dhe pohoi se pasuri unike COVID do të duhej me siguri për të hyrë në institucionet e ngrënies, si dhe në qendrat tregtare duke filluar muajin vijues.

Instituti holandez i shëndetit publik pohoi se nga infeksionet që mund të vendosen në burimet e tyre, 37% ndodhën në një vend miqësie të tillë si një bar apo klub. Infeksionet midis individëve të moshës 18-24 vjeç u rritën me 262%, pasuar nga një rritje prej 191% te moshat 25-29 vjeç.

Pavarësisht rritjes shqetësuese të situatave të verifikuara, pranimet e institucioneve mjekësore u rritën me një% të vogël 11% ose 60 klientë COVID-19, gjatë javës, pretendoi instituti. Dymbëdhjetë nga pranimet ishin në njësinë e kujdesit kritik.

Më shumë se 46% e popullsisë së rritur të Hollandës është imunizuar plotësisht, si dhe më shumë se 77% e të rriturve të vendit kanë pretenduar në raundin më të vogël. Autoritetet shëndetësore pretenduan se më shumë se 1.3 milion individë sigurisht do të merrnin dozat e tyre të para ose të 2-të këtë javë.

Ministri i Shëndetësisë Hugo de Jonge pohoi të hënën se fundi i qershorit duke ndihmuar në zbutjen e kufizimeve të përfshira me mungesën e distancës shoqërore si dhe versionin delta "ka pasur, natyrisht, një efekt përshpejtues. Fatkeqësisht ju mund ta shihni atë me mend pas larg. ”

Kombet e tjera në Evropë po kërkojnë të rrisin inokulimet e koronavirusit me shpresën e tejkalimit të përhapjes së versionit delta edhe më ngjitës.