Mjekët duhet të 'përshkruajnë' ushtrime për të rriturit me presion pak të lartë të gjakut, kolesterol

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit

Email kopje skynesher / E +, Getty Images

Mjekët duhet të inkurajojnë të rriturit përndryshe të shëndetshëm me presion arterial ose kolesterol pak të ngritur që të ulen më pak dhe të lëvizin më shumë për të përmirësuar shëndetin e zemrës, sipas një raporti të ri.

Deklarata shkencore e Shoqatës Amerikane të Zemrës sugjeron që mjekët të shkruajnë "receta" ushtrimesh për njerëzit me presion të gjakut të butë deri mesatarisht të lartë dhe kolesterol. Recetat do të përfshinin sugjerime se si ato mund të rrisin aktivitetin fizik ditor së bashku me burimet, siç janë trajnerët shëndetësorë dhe lidhjet me qendrat e komunitetit.

"Strategjia e parë e trajtimit për shumë prej këtyre pacientëve duhet të jetë ndryshimi i shëndetshëm i jetesës duke filluar me rritjen e aktivitetit fizik", tha Bethany Barone Gibbs në një njoftim për shtyp. Gibbs është kryetari i grupit shkrimtar për raportin, botuar të mërkurën në revistën Hypertension. Ajo gjithashtu është profesore e asociuar në departamentin e shëndetit dhe zhvillimit njerëzor dhe shkencave klinike dhe përkthimore në Universitetin e Pittsburgh.

Rreth 21% e të rriturve në SH.B.A. - rreth 53 milion njerëz - kanë presionin e gjakut që konsiderohet pak shumë i lartë. Kjo matet nga numri i lartë, i njohur si presion sistolik i gjakut, që bie midis 120-139 mmHg ose numri i poshtëm, i quajtur presion diastolik i gjakut, duke rënë midis 80-89 mmHg.

Po kështu, afërsisht 28% e të rriturve amerikanë, ose rreth 71 milion njerëz, kanë nivele pak të larta të kolesterolit. Kjo matet me një rezultat “të keq” të kolesterolit LDL mbi 70 mg / dL.

Udhëzimet për presionin e gjakut dhe kolesterolin sugjerojnë që njerëzit në ato nivele paksa të larta që përndryshe kanë një rrezik të ulët të sëmundjeve të zemrës ose goditjes në tru të trajtohen vetëm përmes ndryshimeve në stilin e jetës. Këto përfshijnë rritjen e aktivitetit fizik, humbjen e peshës, përmirësimin e dietës, ndalimin e pirjes së duhanit dhe moderimin e marrjes së alkoolit.

Deklarata e re e AHA rekomandon që mjekët të pyesin pacientët për nivelet e aktivitetit të tyre fizik në çdo vizitë, t'i ndihmojnë ata të identifikojnë aktivitetet që ata kënaqen dhe t'i lidhin ato me burimet. Ai gjithashtu u bën thirrje mjekëve të inkurajojnë dhe festojnë përmirësime të vogla, të tilla si ecja ose ngjitja e shkallëve më shpesh.

"Në botën tonë ku aktiviteti fizik inxhinierohet gjithnjë e më shumë nga jeta jonë dhe parazgjedhja dërrmuese është të ulemi - dhe akoma më shumë tani pasi kombi dhe bota po praktikojnë karantinë dhe izolim për të zvogëluar përhapjen e koronavirusit - mesazhin që ne duhet të të jemi të paepur në ndjekjen tonë për të 'ulur më pak dhe për të lëvizur më shumë' gjatë gjithë ditës është më e rëndësishme se kurrë, "tha Gibbs.

Studimet tregojnë se rritja e aktivitetit fizik mund të ulë presionin e gjakut sistolik dhe diastolik me një mesatare prej 3-4 mmHg dhe mund të ulë kolesterolin LDL me 3-6 mg / dL. Deklarata thekson hulumtimet që tregojnë se njerëzit fizikisht aktivë kanë një rrezik 21% më të ulët të zhvillimit të sëmundjeve kardiovaskulare dhe një rrezik 36% më të ulët të vdekjes nga sëmundjet kardiovaskulare krahasuar me njerëzit joaktivë.

Udhëzimet federale të aktivitetit fizik sugjerojnë që njerëzit të marrin pjesë ose në një 150 kumulative ushtrime aerobike me intensitet të moderuar ose 75 minuta në aktivitet të fuqishëm aerobik në javë, plus dy ose më shumë seanca trajnimi forcë çdo javë.

Sidoqoftë, nuk ka minimum për të marrë përfitime.

"Çdo aktivitet i vogël është më i mirë se asnjë", tha Gibbs. "Edhe rritjet e vogla fillestare prej pesë deri në 10 minuta në ditë mund të japin përfitime shëndetësore."

Nëse keni pyetje ose komente në lidhje me këtë histori, ju lutemi dërgoni me email editor@heart.org.

Luaj pa Luaj automatikisht Luaj Tekstin Video bc1db7903f0bbdd23be4bca007218ca3 - September 24, 2021

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës mbulojnë sëmundjet e zemrës, goditjen në tru dhe çështjet e lidhura me shëndetin. Jo të gjitha pikëpamjet e shprehura në lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës pasqyrojnë pozicionin zyrtar të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Të drejtat e autorit janë në pronësi ose mbahen nga Shoqata Amerikane e Zemrës, Inc. dhe të gjitha të drejtat janë të rezervuara. Leja jepet, pa ndonjë kosto dhe pa nevojë për kërkesë të mëtejshme, për individë, media dhe përpjekje edukimi dhe ndërgjegjësimi jotregtar për t'u lidhur, cituar, fragmentuar ose ribotuar nga këto histori në ndonjë medium, për sa kohë që asnjë tekst nuk ndryshohet dhe atribuimi i duhur i është bërë Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës.

Përdorime të tjera, përfshirë produktet arsimore ose shërbimet e shitura për fitim, duhet të jenë në përputhje me Udhëzimet e Lejes së të Drejtës së Autorit të Shoqatës Amerikane të Zemrës. Shihni kushtet e plota të përdorimit. Këto histori nuk mund të përdoren për të promovuar ose miratuar një produkt ose shërbim tregtar.

Deklarata e kujdesit shëndetësor: Kjo faqe dhe shërbimet e saj nuk përbëjnë praktikën e këshillimit mjekësor, diagnostikimit ose trajtimit. Gjithmonë flisni me siguruesin e kujdesit shëndetësor për diagnostikimin dhe trajtimin, duke përfshirë nevojat tuaja specifike mjekësore. Nëse keni ose dyshoni se keni një problem apo gjendje mjekësore, ju lutemi kontaktoni menjëherë një profesionist të kualifikuar të kujdesit shëndetësor. Nëse jeni në Shtetet e Bashkuara dhe po përjetoni një urgjencë mjekësore, telefononi në 911 ose telefononi menjëherë ndihmë mjekësore urgjente.