Delta vendos frenat në kthimin e normalitetit pas COVID

Covid

Kombet në të gjithë botën shënuan rritje të reja pandemike si dhe vendosën përsëri kufizimet e COVID-19 të Shtunën pasi alternativa jashtëzakonisht e transmetueshme e Delta detyroi qeveritë federale të vendosnin frenat për strategjitë për t'u kthyer në normalitet

Alternativa jashtëzakonisht e transmetueshme e Delta, e zbuluar për herë të parë në Indi, po pastron botën ndërsa kombet garojnë për të inokuluar popullatën e tyre për të shmangur episodet e freskëta, si dhe për të mundësuar situatat ekonomike si dhe jetën të rikuperohen.

Bashkimi Evropian - i bekuar shumë herët në reagimet pandemike për një program të ngatërruar të prokurimit të vaksinimit - deklaroi të Shtunën se në të vërtetë ka siguruar të shtëna të mjaftueshme për të mbuluar 70 përqind të popullsisë së bllokut.

"Deri nesër, rreth 500 milion doza do të jenë shpërndarë në të gjitha rajonet e Evropës," deklaroi Presidentja e Komisionit të BE Ursula von der Leyen.

Por sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin e Sëmundjeve si dhe Kontrollin, përqindja e të rriturve të pjekur 18 vjet ose mbi të imunizuar plotësisht në BE, si dhe Zona Ekonomike Evropiane është ende vetëm 44.1 përqind.

Ngadalë

Mungesat e furnizimit në Korenë e Jugut në të vërtetë kanë sugjeruar se rreth 11 përqind e 52 milion popullsisë së vendit është imunizuar plotësisht, sipas autoriteteve të shëndetit.

Vendi, i ngritur si një model i mënyrës se si të luftohet pandemia, raportoi 1,378 situata krejtësisht të reja të koronavirusit të Shtunën, një lartësi e dokumentit të 3-të.

Nga e hëna, ngjarjet e më shumë se 2 individëve sigurisht që do të ndalohen pas orës 6:00 të mbrëmjes, institucionet, baret, si dhe klubet me siguri do të mbyllen.

Në Pakistan, ku shumë më pak se 8 përqind e popullsisë është imunizuar në të vërtetë, qeveria federale deklaroi se vetëm ata që kishin goditur me thikë sigurisht që do të mundësoheshin të fluturonin.

"Ne mund të përballemi me pasoja të rrezikshme nëse nuk ndërmarrim hapa për të kontrolluar variantin Delta," deklaroi Komanda Kombëtare si dhe Qendra e Operacionit në një deklaratë.

Kombi prej rreth 215 milion individësh ka lënë në të vërtetë pjesën më të tmerrshme të pandemisë, me nën një milion infeksione të regjistruara në kasetë, si dhe rreth 23,000 viktima - megjithëse situatat janë në rritje edhe një herë.

Partia ka mbaruar para fillimit

Pas një rritje "eksponenciale" të situatave në ditët e tanishme, autoritetet në zonën e pavarur verilindore spanjolle të Katalonjës deklaruan se nuk kishin asnjë zgjedhje megjithatë për të rivendosur kufizimet.

Klubet e natës me siguri do të mbyllen, si dhe një ekzaminim i pafavorshëm COVID-19 ose prova të inokulimit sigurisht që do të kërkohet për të marrë pjesë në detyra të jashtme që sjellin më shumë se 500 individë.

"Pandemia nuk ka përfunduar, variantet e reja janë shumë ngjitëse dhe ne ende kemi segmente të konsiderueshme të popullsisë që nuk janë vaksinuar," informoi Patricia Plaja, një zëdhënëse e qeverisë lokale federale një konferencë për shtyp.

Rusia gjithashtu prezantoi të Shtunën se situatat vazhduan të ngriheshin, si dhe ajo kishte një larmi dokumentesh të ri për fatkeqësitë e përditshme, i pesti duke pasur parasysh fillimin e muajit.

752 viktima të markave të reja e çojnë numrin e plotë të Rusisë në 142,253. Po ashtu, kombi regjistroi 25,082 infeksione të reja, duke nënkuptuar se në të vërtetë ka pasur më shumë se 5.7 milion situata.

Firma shtetërore e statistikave Rosstat, e cila specifikon fatalitetet e lidhura me koronavirusin shumë më përgjithësisht, vendosi numrin në 270,000 deri në fund të Prillit

Më pak se 20 përqind e rusëve në të vërtetë kanë marrë një dozë të vetmuar, përkundër të shtënave të vaksinave të krijuara në zonën tuaj që ofrohen lehtësisht.

Pavarësisht nga infeksionet në ngjitje, si dhe fatalitetet, 54 përqind e një publiku rus thellësisht skeptik nuk kanë strategji për t'u imunizuar, sipas një studimi nga Levada-Center i pavarur i lëshuar sot.

Goditje e tretë

Ndërsa vaksinimet në të vërtetë kanë arritur sukses në minimizimin e rezultateve më të tmerrshme të infeksioneve, çështjet janë rritur në të vërtetë se sa mirë disa prej tyre me siguri do të merren me presione edhe më infektive.

Në Indonezi, e cila po lufton një valë të pamëshirshme të infeksioneve, më shumë se një numër i madh i punonjësve të shëndetit në vijën e frontit kanë vdekur, sipas organizatës klinike të vendit.

Autoritetet deklaruan të Premten se ndihmës mjekët do të siguroheshin me siguri një goditje e tretë përforcuese duke përdorur vaksinimin e bërë nga biznesi i Shteteve të Bashkuara Moderna, për t'u ofruar atyre siguri shtesë.

Vendi i Azisë Juglindore në të vërtetë ka qenë shumë i varur nga të shtënat Sinovax të Kinës mes mungesës botërore të zgjedhjeve që u janë ofruar kryesisht vendeve të bollshme.

Përhapja e shpejtë e alternativës Delta në të gjithë Azinë, Afrikën, si dhe Amerikën Latine po zbulon mungesa të rëndësishme të furnizimit me vaksinim për disa nga popullatat më të varfra të globit dhe më të rrezikuara.

Senegal, BE, Shtetet e Bashkuara, qeveri të shumta federale Evropiane si dhe shoqërues të ndryshëm të tjerë, autorizuan një marrëveshje në Dakar të Premten për prodhimin e vaksinimit të parave në shtetin e Afrikës Perëndimore.

Dhe Kuba autorizoi vaksinimin e saj të rritur Abdala për përdorimin e situatës emergjente, goditjen e parë të koronavirusit në Amerikën Latine për të marrë bravo, si dhe një litar shpëtimi të mundshëm për një zonë që përpiqet të luftojë një pandemi të tmerrshme me mënyra të moderuara.