Infeksioni Delta: Individët e pavaksinuar si dhe të imunizuar kanë shkallë të krahasueshme infeksioni

Një person qëndron në radhë për t'u vaksinuar në qendrën e vaksinimit masiv të New South Wales Health në Homebush më 23 gusht 2021 në Sidnei, Australi

  • Anketa e Infeksionit COVID-19 kontrollon shpesh një shembull arbitrar të individëve në Mbretërinë e Bashkuar për SARS-CoV-2.
  • Studiuesit në fakt kanë vlerësuar informacionin e hulumtimit të marrë më parë, si dhe pasi alternativa Delta u bë udhëheqëse në Mbretërinë e Bashkuar
  • Shkencëtarët zbuluan se individët e imunizuar me versionin Delta mund të kenë një ton viral të krahasueshëm me ata që në fakt nuk kishin marrë një vaksinim

Një hulumtim krejt i ri zbuloi se individët e imunizuar kundrejt koronavirusit që në të njëjtën mënyrë kanë marrë edhe versionin Delta të SARS-CoV-2 mund të kenë shkallë të krahasueshme të infeksionit si individë që në fakt nuk kanë pasur një vaksinim.

Shkencëtarët gjithashtu zbuluan se ndërsa vaksinimi siguron mbrojtje të konsiderueshme kundrejt alternativës Delta, injeksionet janë shumë më pak efikase sesa kundrejt versioneve të mëparshme.

Shkencëtarët përdorën informacionin nga Anketa e Infeksionit COVID-19, një kërkim i udhëhequr nga Zyra për Statistikat Kombëtare, Departamenti për Shëndetin si dhe Kujdesi Social, si dhe Universiteti i Oksfordit në Mbretërinë e Bashkuar.

Qëndroni të arsimuar me azhurnimet në kohë reale mbi episodin ekzistues të COVID-19, si dhe shihni qendrën tonë të koronavirusit për më shumë udhëzime mbi shmangien, si dhe terapinë.

deltë

Vaksinat janë një pajisje thelbësore në reagimet e planetit ndaj pandemisë COVID-19. Ndërsa procedurat si pastrimi i duarve, distancimi shoqëror, si dhe përdorimi i maskave janë ende jetësore, kryerja e injeksioneve ka qenë në fakt një përrallë suksesi e pandemisë.

Sidoqoftë, kjo performancë po minimizohet ndërsa shfaqen versionet e SARS-CoV-2.

Aktualisht, versioni Delta i SARS-CoV-2 është një shqetësim kryesor. Versioni Delta në të vërtetë është përhapur me shpejtësi në MB, duke përfshirë një larmi situatash frustruese.

Sipas Dr. Hans Henri P. Kluge, mbikëqyrësi lokal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Evropën, “[ne] jemi larg nga pylli përsa i përket përfundimit të pandemisë, dhe për fat të keq, në shumë vende të rajonit tonë, ne po shohim një rritje të konsiderueshme të rasteve të lidhura me përhapjen e variantit shumë të transmetueshëm Delta. "

"Megjithë përpjekjet e jashtëzakonshme të Shteteve Anëtare për të vaksinuar njerëzit në të gjithë rajonin, miliona të tjerë mbeten të pavaksinuar dhe për këtë arsye rrezikohen të përfundojnë në spital."

"Lajmi i mirë është se të dhënat tregojnë qartë se marrja e një serie të plotë vaksinimesh zvogëlon ndjeshëm rrezikun e sëmundjeve të rënda dhe vdekjes. Kur thirren për ta bërë këtë, njerëzit duhet të vaksinohen, "thotë Dr Kluge.

Ndërsa injeksionet ende ofrojnë mbrojtje kundrejt alternativës Delta, ato janë shumë më pak efikase sesa kundrejt versioneve të mëparshme, siç është Alpha Delta është shumë ngjitëse se versionet e mëparshme, si dhe shkencëtarët, duke përdorur informacionin aktual të popullatës, në fakt kanë zbuluar se kjo vlen e vërtetë për individët që nuk kanë pasur vaksinim, por edhe nuk e kanë kryer.

Ky ishte një kërkim për hulumtimin REACT-1 të kryer nga Imperial College London, i cili shpesh jep shembuj të 10 individëve të panumërt. Informacioni i printuar nga raundi i fundit i hulumtimit zbuloi se injeksionet ishin 49% efikase kundrejt versionit Delta - një rënie thelbësore nga shkallët e mëparshme të performancës.

Tani, në një parashkrim krejt të ri, shkencëtarët në fakt kanë dhënë prova shtesë që mbështesin këtë kërkim.

Hulumtimi krejt i ri zbuloi se shkallët e infeksionit në një individ plotësisht të imunizuar që në të vërtetë ka marrë versionin Delta ngjajnë me ato të një individi që në të vërtetë nuk ka pasur një vaksinim.

Kjo është një çështje, pasi një individ me një ton të lartë viral mund të ketë më shumë gjasa të dorëzojë infeksionin.

Studim kombëtar

Hulumtimi krejt i ri përdor informacionin nga Anketa e Infeksionit COVID-19 Ky studim shqyrton rreth 179,000 individë çdo 2 javë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për treguesit e SARS-CoV-2 duke përdorur një ekzaminim të efektit domino të polimerazës së transkriptimit të kundërt (PCR).

Studimi përfshin shqyrtimin e rreth 150,000 individëve çdo 2 javë për të ekzaminuar antitrupat ndaj infeksionit, duke përdorur një shembull gjaku.

Hulumtimi hodhi një vështrim në 2 kohë: 1 dhjetor - 16 maj 2021, si dhe 17 maj - 1 gusht 2021. Versioni Alpha ishte udhëheqës në Mbretërinë e Bashkuar gjatë gjithë kohëzgjatjes fillestare, ndërsa Delta ishte udhëheqës në të dytin Me

Shkallë të ngjashme kulmi virale

Shkencëtarët zbuluan se si individët e pavaksinuar ashtu edhe ata të imunizuar që kishin marrë në të vërtetë versionin SARS-CoV-2 Delta kishin shkallë të krahasueshme të infeksionit.

Më parë, individët e imunizuar që morën versionin Alpha kishin zvogëluar shkallën e pikut të infeksionit sesa individët që në fakt nuk kishin pasur një vaksinim.

Shkencëtarët gjithashtu zbuluan se injeksionet Pfizer-BioNTech si dhe Oxford-AstraZeneca siguruan një shkallë të madhe mbrojtjeje kundrejt infeksionit. Sidoqoftë, në përputhje me para-printimin që dalin nga hulumtimi REACT-1, ato ishin shumë më pak efikase sesa kundrejt versionit Alpha.

Studiuesit zbuluan se individët që kishin pasur në të vërtetë 2 doza të vaksinimit, pretendonin mbrojtjen më të vogël ndaj infeksionit sesa individët që kishin antitrupa pasi kishin COVID-19. Njerëzit që në fakt kishin krijuar antitrupa pasi kishin sëmundjen, si dhe kishin marrë të dy vaksinimet kishin gjithashtu mbrojtje shumë më të mirë.

Koha në mes të një individi që ka të dyja dozat e injeksioneve Pfizer-BioNTech ose Oxford-AstraZeneca nuk bëri dallim në shkallën e mbrojtjes së injeksioneve të ofruara.

Prof Sarah Walker nga Departamenti i Mjekësisë Nuffield në Universitetin e Oksfordit, Mbretërinë e Bashkuar, si dhe Hetuesi Kryesor si dhe Drejtuesi Akademik për Anketën Kombëtare të Infeksionit COVID-19 si dhe bashkëautor i kërkimit këtu dhe tani biseduan me gazeta Guardian. Ajo pohoi se studiuesit kërkojnë të kryejnë edhe më shumë studime për të vërtetuar nëse tonet më të mëdha virale të alternativës Delta të zbuluara tek ata me dhe pa vaksina është një arsye për shqetësim.

"Ne ende nuk e dimë sa transmetim mund të ndodhë nga njerëzit që marrin COVID-19 pasi janë vaksinuar-për shembull, ata mund të kenë nivele të larta të virusit për periudha më të shkurtra kohore," thotë Prof Walker.

"Por fakti që ata mund të kenë nivele të larta të virusit sugjeron që njerëzit që ende nuk janë vaksinuar mund të mos jenë aq të mbrojtur nga varianti Delta sa kemi shpresuar."

Për përditësime të drejtpërdrejta mbi rritjet aktuale që kanë të bëjnë me koronavirusin unik, si dhe COVID-19, shkoni këtu.