Varianti Delta COVID-19 tani dominues në SHBA, parashikon CDC


Varianti Delta është përafruar të jetë 40-60% edhe më i transmetueshëm

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Rivendosja e mandatit të maskës minon besueshmërinë e shëndetit publik: Dr. Makary Video

Rivendosja e maskës së kërkuar dobëson besueshmërinë e shëndetit dhe shëndetit publik: Dr Makary

Dr. Marty Makary i Shkollës së Shëndetit Publik Johns Hopkins regjistrohet me 'Fox & & Friends First' për të siguruar dorezën e tij në Los Angeles duke rivendosur një maskë të kërkuar për individët e imunizuar

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) tani parashikojnë që varianti Delta COVID-19 është presioni mbizotërues në SH.B.A., pasi ka tejkaluar Alpha për të përbërë 51.7% të infeksioneve, sipas informacionit aktual. Varianti Alpha, i cili në të vërtetë ka qenë presioni mbizotërues për muajt e fundit të shumtë, tani parashikohet të përbëjë 28.7% të situatave. 

Autoritetet shëndetësore në të vërtetë kishin parashikuar që varianti Delta, ose B. 1.617.2, me siguri do të zgjidhte Alpha si një nga presionet më dominuese për një javë, pasi presioni shumë më i transmetueshëm po rritet me një çmim çdo 2 javë. Approximshtë përafruar të përhapet 40-60% më shpejt se varianti Alpha dhe gjithashtu shfaqet "më i mirë dhe më i shpejtë" për shkak të anomalive të shumta të marra, një specialist i informuar më parë. 

Varianti në të vërtetë ka qenë i një problemi të caktuar për autoritetet e shëndetit dhe shëndetit në zonat me çmime të reduktuara të inokulimit, veçanërisht në Midwest. 

Shtëpia e Bardhë prezantoi se me siguri do të dërgonte grupe "reagimi të valëve" në vendet ku shihej një kulm në situatat Delta, me fillimin duke u shfaqur në Springfield, Mo, të Mërkurën Grupi me dy persona supozohet se është i përkushtuar të mbetet në vend përmes 6 gushtit. 

Shumëllojshmëria e personave të shtruar në spital COVID-19 u rrit me pothuajse 27% gjatë pushimit të fundjavës, me një minimum prej një qendre shëndetësore që nuk kishte ventilator. Grupi i reagimit i Shtëpisë së Bardhë COVID-19, i cili po zhvillon një rishikim edhe një herë të Enjten, ka alarmuar prej kohësh që varianti paraqet një rrezik për t'u bërë përpara kundrejt koronavirusit. 

Sidoqoftë, Dr Rochelle Walensky, mbikëqyrëse e CDC, dhe gjithashtu Dr Anthony Fauci, specialisti kryesor i gjendjes ngjitëse të vendit, në të vërtetë kanë specifikuar vazhdimisht që injeksionet e licencuara të qëndrojnë të besueshme kundrejt variantit. 

Disa zona, të tilla si Los Anxhelos, në të vërtetë kanë promovuar edhe më shumë kufizime COVID-19, të tilla si një kthim prapa në vendosjen e maskave të fytyrës për individë plotësisht të imunizuar, ndërsa të tjerët pretendojnë se kërcënimi i vërtetë është për njerëzit e pavaksinuar. 

"Ndërsa 40-60% më ngjitës, COVID në të gjitha format e tij po qarkullon në nivele shumë të ulëta në popullatë", pretendonte më parë Dr Marty Makary, faktor dhe gjithashtu kirurg kozmetik Johns Hopkins. “Të vetmit njerëz që duhet të shqetësohen janë ata që nuk kanë imunitet as përmes vaksinimit ose imunitetit natyror. Në këtë pikë, të gjithë në rrezik kanë pasur mundësinë të vaksinohen. Ata që nuk janë imunë po zgjedhin ta bëjnë këtë me rrezikun e tyre personal ”. 

Associated Press shtoi këtë rekord.