Crohn: A mund të qetësojë shenjat një injeksion antifungal?

Kërpudhat që rriten në pjata petri

  • Kërpudhat që qëndrojnë në traktin tretës të njeriut janë të sigurta për shumë individë të shëndetshëm dhe të ekuilibruar, megjithatë ato janë ndoshta patogjene, si dhe mund të përkeqësojnë gjendjen e Crohn.
  • Një studim i ri i ri kërkimor ka zbuluar se sistemi imunitar i trupit synon vetëm një lloj ndërhyrje të kërpudhave Candida albicans, i cili i ofron llojit të sigurt një përfitim të përballueshëm.
  • Ky komunikim imunitar reklamon një lidhje ekstra të unifikuar, po aq të vlefshme midis kërpudhave dhe mikpritësit të tyre.
  • Një injeksion ekzistues kundrejt C. albicans teorikisht mund të përdoret për të rregulluar lidhjen tek individët me gjendje të çrregullt të traktit digjestiv (IBD), duke ndihmuar në zvogëlimin e ënjtjes së veçantë të traktit tretës.

Trakti tretës i njeriut është vendbanimi në një lagje të larmishme mahnitëse mikroorganizmash, infeksionesh, arkea, si dhe kërpudhave.

Zakonisht, këto baktere jetojnë me simpati me mikpritësit e tyre njerëzorë në partneritete, partneritete po aq të vlefshme. Për partneritet ndërpriten nga problemet e shëndetit dhe shëndetit që sjellin ënjtje të traktit tretës.

Në këtë rast, studimi kërkimor rekomandon që lloje të veçanta të kërpudhave që janë të sigurta tek njerëz të shëndetshëm dhe të ekuilibruar mund të përkeqësojnë IBD. Crohn janë 2 lloje të rëndësishme të IBD, gjendja e këtyre, si dhe koliti ulceroz.

Njerëzit janë probleme të vazhdueshme të përcaktuara nga shenjat periodike, të tilla si lirshmëria e zorrëve, si dhe siklet në stomak. Candida me IBD njihet se ka rritur në të vërtetë sasitë e një ekipi të kërpudhave të quajtur

në traktin e tyre tretës, veçanërisht llojet C. albicans.

Një studim i ri i ri kërkimor ka sqaruar aktualisht se si sistemi imunitar i trupit i një individi me një trakt tretës të shëndetshëm dhe të ekuilibruar ruan një lidhje të unifikuar me kërpudhat ndoshta dëmtuese, të tilla si C. albicans.

Në shkencëtarët zbuluan se antitrupat synojnë kornizat e quajtura hifa, të cilat janë fijet e gjata dhe të mëdha që fungis përdorin për të hyrë në qelizat e nikoqirit të tyre.

"Sistemi imunitar po kufizon Candida në formën e tij më pak patogjene", lloji i mikroorganizmave si dhe nxiti zhvillimin e një lloji beninje, sferike. Kyla Ost pretendon shkencëtarin postdoktoral Ph,

"Kjo po na tregon se komunikimi midis mikpritësit dhe mikrobit mund të jetë miqësor, në krahasim me antagonistin, në mënyrë që të përfitojnë të dy", D., që drejtoi provimin.

sqaron ajo.

Një injeksion që motivon sistemin imunitar të trupit për të gjeneruar edhe më shumë nga këto antitrupa të caktuar mund të ndihmojë në uljen e ënjtjes tek individët me IBD. Studimi i hulumtimit natyror në të vërtetë është lëshuar në

Ngjitës.

Proteinat e shëndetshme

Ata studiues kërkuan antitrupa ndaj 4 llojeve tipike të kërpudhave të traktit tretës në shembuj fekalë nga njerëz të shëndetshëm dhe të ekuilibruar, si dhe individë me IBD.

Në zbuluar se reaksioni i antitrupave ndaj një lloji, C. albicans, ishte veçanërisht i fortë, si në individë me, ashtu edhe pa IBD.

Ekzaminime të mëtejshme në minj kompjuteri, grupi zbuloi se disa prej këtyre antitrupave kishin në shënjestër proteina të shëndetshme të quajtura ngjitëse që mundësojnë hifet e kërpudhave të ngjiten në sipërfaqen e murit mukozal të traktit tretës si dhe ta sulmojnë atë.

Në eksperimente zbuluan se antitrupat ofruan llojin e rrumbullakosur dhe beninj të C. albicans një përfitim të përballueshëm nga ndërhyrjet nga.

Së bashku me një version të miut kompjuterik të IBD, studiuesit zbuluan se lloji hipal i C. albicans intensifikoi dëmtimet në traktin e zorrëve, ndërsa lloji sferik me të vërtetë uli ënjtjen.

Më në fund, rezultatet rekomandojnë që reagimet e rregullta të antitrupave në traktin digjestiv të parandalojnë IBD duke synuar C. albicans ndërhyrës, i cili, më pas, i siguron llojit beninje një mirësjellje.

Studiuesit zbuluan se një injeksion ekzistues, i cili nxit një reagim imunitar ndaj ngjitësve të hifeve të kërpudhave, mund të ulë dëmtimet në traktin tretës në një version të IBD.

"Qëllimi ynë përfundimtar është të provojmë këtë strategji vaksinimi si një mënyrë për të trajtuar ose parandaluar IBD tek njerëzit", Dr injeksion, i cili ka kaluar në të vërtetë një test profesional për ndalimin e infeksioneve të majave gjenitale, mbrojti traktet tretëse të minjve të kompjuterit nga dëmtimet që lidhen me lloji ndërhyrës i C. albicans.Ost "Detonic.shop" informoi

"Sidoqoftë, ne kemi ende shumë punë për të kuptuar më mirë se si funksionon kjo vaksinë në modelet e kafshëve para se të ndjekim provat klinike,"

ajo përfshiu.

Dr Një lidhje po aq e vlefshme edhe

“Ne zbuluam se përfitimet vijnë kryesisht nga pastrimi i formës invazive të kësaj kërpudhe. Sidoqoftë, studimet e fundit sugjerojnë që këto kërpudha mund të ndihmojnë trupin tonë për të luftuar infeksionin duke promovuar përgjigje mbrojtëse imune, "theksoi se lidhja midis C. albicans dhe nikoqirëve të tij njerëzorë ishte ndoshta e vlefshme për të dy festimet.

Gerard Honig deklaroi ajo. Ph, Crohn D., mbikëqyrësi i zhvillimit të studimit kërkimor në Fondacionin Colitis &

“Megjithëse trajtimet për IBD janë në dispozicion, ato kanë kufizime të mëdha. Ekziston një nevojë kritike për strategji terapeutike që drejtojnë drejtpërdrejt dhe modulojnë ndërveprimet e parregulluara midis mikrobiomës dhe sistemit imunitar që shkaktojnë këto sëmundje. "

Dr, i cili ndihmoi paratë për studimin e ri kërkimor kërkimor, ftoi kërkimet për: Honig Crohn deklaroi se një numër vijash provash rekomandojnë që kërpudhat të luajnë një funksion thelbësor në IBD, veçanërisht

Ai është gjendje. Crohn përmendi që ekzaminimet e gjakut për antitrupa kundrejt mikroorganizmave, të përbërë nga kërpudha, janë përdorur në të vërtetë për shumë vite për të ndihmuar në diagnozën mjekësore të

"Sidoqoftë, rëndësia funksionale e përgjigjeve imunitare antifungale në IBD ka qenë e paqartë dhe kjo pyetje adresohet me elegancë në këtë vepër të re", si dhe për të vendosur diagnozën e individëve.

Dr ai deklaroi.Honig

theksoi se sigurisht që do të kërkohej edhe më shumë punë për të vërtetuar si dhe për të zgjeruar kërkimet për para se të vazhdohej me testet mjekësore të terapive të mundshme të reja. (*)