Crohn: A mundet një injeksion antifungale të lehtësojë shenjat?

Kërpudhat që rriten në pjata petri

  • Kërpudhat që qëndrojnë në traktin tretës të njeriut janë të sigurta për shumicën e individëve të shëndetshëm dhe të ekuilibruar, megjithatë ato janë ndoshta patogjene, si dhe mund të përkeqësojnë gjendjen e Crohn.
  • Një hulumtim krejt i ri ka zbuluar në të vërtetë se sistemi imunitar i trupit thjesht synon një lloj ndërhyrës të kërpudhave Candida albicans, i cili i ofron llojit të sigurt një përfitim të përballueshëm.
  • Ky komunikim imunitar reklamon një partneritet shumë më të unifikuar, po aq të dobishëm midis kërpudhave dhe mikpritësit të tyre.
  • Një injeksion ekzistues kundrejt C. albicans teorikisht mund të përdoret për të bërë përmirësime partneriteti në individë me gjendje të traktit tretës me temperament të shkurtër (IBD), duke ndihmuar në uljen e ënjtjes së veçantë të traktit tretës.

Trakti tretës i njeriut është vendbanimi në një zonë të larmishme mrekulli të mikroorganizmave, infeksioneve, arkeave, si dhe kërpudhave.

Zakonisht, këto mikrobe jetojnë me simpati me mikpritësit e tyre njerëzorë në lidhje të komplikuara, po aq të dobishme. Për partneritet ndërhyhen nga problemet e shëndetit dhe shëndetit që sjellin ënjtje të traktit tretës.

Në këtë rast, studimi rekomandon që lloje të veçanta të kërpudhave që janë të sigurta tek njerëz të shëndetshëm dhe të ekuilibruar mund të përkeqësojnë IBD. Crohn janë 2 lloje të rëndësishme të IBD, gjendja e këtyre, si dhe koliti ulceroz.

Njerëzit janë probleme të vazhdueshme të përcaktuara nga shenja të përsëritura, të tilla si lirshmëria e zorrëve, si dhe siklet në stomak. Candida me IBD kuptohet se ka rritur në të vërtetë sasi të një ekipi të kërpudhave të quajtur

në traktin e tyre tretës, specifikisht llojet C. albicans.

Një hulumtim krejt i ri aktualisht ka sqaruar aktualisht sesi sistemi imunitar i trupit i një individi me një trakt tretës të shëndetshëm dhe të ekuilibruar ruan një partneritet të unifikuar me kërpudhat ndoshta dëmtuese, të tilla si C. albicans.

Në shkencëtarët zbuluan se antitrupat synojnë kornizat e quajtura hifa, të cilat janë fijet e gjata dhe të mëdha që përdorin kërpudhat për të hyrë në qelizat e nikoqirit të tyre.

"Sistemi imunitar po kufizon Candida në formën e tij më pak patogjene", lloji i mikroorganizmave si dhe nxiti zhvillimin e një lloji beninje, sferike. Kila Ost shprehet shkencëtari postdoktoral Ph,

"Kjo po na tregon se komunikimi midis mikpritësit dhe mikrobit mund të jetë miqësor, në krahasim me antagonistin, në mënyrë që të përfitojnë të dy", D., që drejtoi provimin.

ajo përshkruan.

Një vaksinim që motivon sistemin imunitar të trupit për të krijuar edhe më shumë nga këto antitrupa të caktuar mund të ndihmojë në uljen e ënjtjes tek individët me IBD. Studimi natyror në të vërtetë është lëshuar në

Ngjitës.

Proteinat e shëndetshme

Ata studiues kërkuan antitrupa ndaj 4 llojeve të zakonshme të kërpudhave të traktit tretës në shembuj fekalë nga njerëz të shëndetshëm dhe të ekuilibruar, si dhe individë me IBD.

Në zbuloi se veprimi i antitrupave ndaj një lloji, C. albicans, ishte specifikisht i fortë, si tek individët me ashtu edhe pa IBD.

Ekzaminime të mëtejshme në minj kompjuteri, grupi zbuloi se disa prej këtyre antitrupave kishin në shënjestër proteina të shëndetshme të quajtura ngjitëse që mundësojnë hifet e kërpudhave të qëndrojnë me sipërfaqen e murit mukozal të traktit digjestiv si dhe ta sulmojnë atë.

Në eksperimente zbuluan se antitrupat ofruan llojin e rrumbullakosur dhe beninj të C. albicans një përfitim të përballueshëm nga ndërhyrjet nga.

Së bashku me një version të miut kompjuterik të IBD, studiuesit zbuluan se lloji hipal i C. albicans intensifikoi dëmtimet në traktin e zorrëve, ndërsa lloji sferik në fakt uli ënjtjen.

Së fundmi, rezultatet rekomandojnë që veprimet tipike të antitrupave në traktin tretës të pengojnë IBD duke synuar C. albicans ndërhyrës, i cili, për pasojë, i ofron llojit beninje një mirësjellje.

Studiuesit zbuluan se një injeksion ekzistues, i cili nxit një veprim imunitar ndaj ngjitësve të hifeve të kërpudhave, mund të ulë dëmtimet në traktin tretës në një version të IBD.

"Qëllimi ynë përfundimtar është të provojmë këtë strategji vaksinimi si një mënyrë për të trajtuar ose parandaluar IBD tek njerëzit", Dr injeksion, i cili ka kaluar në të vërtetë një test profesional për ndalimin e infeksioneve të majave gjenitale, mbrojti traktet tretëse të minjve të kompjuterit nga dëmtimet e lidhura me lloji ndërhyrës i C. albicans.Lajmëron Ost "Detonic.shop"

"Sidoqoftë, ne kemi ende shumë punë për të kuptuar më mirë se si funksionon kjo vaksinë në modelet e kafshëve para se të ndjekim provat klinike,"

ajo përfshiu.

Dr Një partneritet po aq i dobishëm edhe

“Ne zbuluam se përfitimet vijnë kryesisht nga pastrimi i formës invazive të kësaj kërpudhe. Sidoqoftë, studimet e fundit sugjerojnë që këto kërpudha mund të ndihmojnë trupin tonë për të luftuar infeksionin duke promovuar përgjigje mbrojtëse imune, "nënvizoi se partneriteti midis C. albicans si dhe nikoqirëve të tij njerëzorë ishte ndoshta i dobishëm për të dy ngjarjet.

Gerard Honig pretendoi ajo. Ph, Crohn D., mbikëqyrësi i teknologjisë së studimit në Fondacionin Colitis &

“Megjithëse trajtimet për IBD janë në dispozicion, ato kanë kufizime të mëdha. Ekziston një nevojë kritike për strategji terapeutike që drejtojnë drejtpërdrejt dhe modulojnë ndërveprimet e parregulluara midis mikrobiomës dhe sistemit imunitar që shkaktojnë këto sëmundje. "

Dr, i cili ndihmoi paratë në studimin e ri, ftoi kërkimet për: Honig Crohn pohoi se linja të shumta provash rekomandojnë që kërpudhat të luajnë një funksion thelbësor në IBD, posaçërisht

Ai është në gjendje. Crohn shpjegoi se ekzaminimet e gjakut për antitrupa kundrejt mikrobeve, të përbërë nga kërpudha, janë përdorur në të vërtetë për shumë vite për të ndihmuar në diagnozën mjekësore të

"Sidoqoftë, rëndësia funksionale e përgjigjeve imunitare antifungale në IBD ka qenë e paqartë, dhe kjo pyetje adresohet me elegancë në këtë punë të re," si dhe për të kuptuar diagnozën e klientëve.

Dr ai pohoi.Honig

theksoi se edhe më shumë punë sigurisht që do të kërkohej për të vërtetuar si dhe zgjatur kërkimet për para se të vazhdoja me testet mjekësore të terapive të mundshme të reja. (*)