Vaksinimi COVID nuk mund të krijojë 'rënie virale', përkundër të dhënave të pasakta

Vaksina COVID nuk mund të shkaktojë "derdhje virale", në kundërshtim me raportet e rreme

Frika nga "derdhja virale", si dhe shqetësime të ndryshme të tjera pas vaksinimit COVID ka çuar në të vërtetë disa shërbime për të nxjerrë jashtë ligjit konsumatorët e imunizuar nga pronat, duke menduar se posturat e inokulimit janë një rrezik i mirë për të tjerët.

Ne e kemi parë këtë në Australi, në veri të Uellsit të Ri Jugor komunitetin e Mullumbimby si dhe në Gold Coast në Queensland Ne gjithashtu e kemi parë këtë globalisht.

Në Shtetet e Bashkuara, një edukatore paralajmëroi nxënësit e saj që të mos përqafonin nënat dhe baballarët e tyre të imunizuar për të njëjtin faktor saktësisht.

, Por vaksinat COVID nuk kanë asnjë lloj infeksioni në kohë reale për të humbur. Këtu keni hulumtimin shkencor për të vendosur keqkuptimin e rënies virale pas vaksinimit COVID në shtrat.

Çfarë është rënia virale gjithsesi?

Njerëzit mund të humbin (ose të fillojnë) infeksionin pas një infeksioni viral, siç është SARS-CoV-2, infeksioni që shkakton COVID-19.

Nëse individët janë të kontaminuar, ata mund të humbin infeksionin duke përdorur sekretet e tyre të frymëmarrjes kur kolliten, si dhe teshtinën. Gjatë pandemisë, kjo është arsyeja pse ne shoqërohemi, vendosim maska, si dhe qëndrojmë në shtëpi nëse jemi të sëmurë. Ne thjesht mund të kontaminojmë dikë nëse infeksioni është në kohë reale.

Disa vaksina për sëmundje të ndryshme kanë infeksione në kohë reale që janë komprometuar (ose dëmtuar). Shembuj janë vaksinat përkundrejt fruthit, rubeolës, shytave si dhe herpes zoster (herpes i çatisë).

Këto e trajnojnë trupin tuaj për të vendosur një veprim imunitar me një ndryshim të infeksionit që nuk është aq i pasigurt.

Për shembull, me vaksinimin me të vërtetë të besueshëm kundrejt herpes zosterit (herpesat e çatisë), ekziston një rrezik jashtëzakonisht i vogël që infeksioni i dëmtuar mund të krijojë infeksion. Sidoqoftë, kjo ndodhi në më pak se 1% nga më shumë se 20,000 individë të imunizuar për një kohëzgjatje dhjetë-vjeçare. Pjesa më e madhe e individëve të kontaminuar në këtë mënyrë kishin një sistem imunitar të dëmtuar të trupit.

Vaksinat COVID nuk kanë infeksion në kohë reale për të humbur

Sidoqoftë, asnjë nga vaksinat COVID të autorizuara për përdorim askund në të gjithë botën deri më tani nuk përdor infeksion në kohë reale.

Në vend të kësaj, ata përdorin inovacione të ndryshme të tjera për të edukuar trupat tanë të pranojnë SARS-CoV-2 si dhe për të vendosur një veprim imunitar të sigurisë, i cili duhet t'i zbulohet më parë.

Për rrethana, vaksinimi AstraZeneca është një vaksinim i vektorit viral. Kjo e bën përdorimin e një infeksioni të ndryshuar të primatit për të futur në trup drejtimet e trashëguara për të krijuar proteina të shëndetshme të SARS-CoV-2. Trupi juaj pas kësaj përdor këto udhëzime për të bërë spike të shëndetshme proteine, si dhe për të ngritur një veprim imunitar të sigurisë.

Vaksinimi Pfizer është një vaksinim i mARN, i cili përbëhet nga produkti i trashëguar për të koduar proteinën e shëndetshme spike. Sapo të futet në qelizat tuaja, trupi juaj përdor ato udhëzime për të bërë proteina të shëndetshme, duke ngritur edhe një herë një veprim imunitar të sigurisë.

Vaksinat COVID nuk ju sigurojnë gjendjen ose ju ofrojnë një ekzaminim të favorshëm të COVID. Përsëri, ata nuk kanë infeksion në kohë reale. Ata kanë pjesë të proteinave të shëndetshme me majë ose udhëzime saktësisht se si ta bëjnë atë.

Edhe nëse mund të humbni një proteinë të shëndetshme spike pas inokulimit, kjo nuk do të mjaftonte për të krijuar një infeksion. Për këtë ju duhet i gjithë infeksioni, të cilin vaksinat nuk e kanë.

Dhe ARN në vaksinat Pfizer si dhe Moderna është me të vërtetë e shkurtër, si dhe është përkeqësuar me shpejtësi në qelizat tona. Përsëri, ARNi nuk do të mjaftonte për të krijuar një infeksion. Sigurisht që do të kërkohej që të paketohej brenda një infeksioni në kohë reale, gjë që vaksinat tona nuk i kanë.

Individët e vaksinuar ka shumë të ngjarë 'më të sigurt'

Në vend që të nxjerrin jashtëligjshëm individët e imunizuar nga shërbimet për shqetësimin e rënies virale, pronarët duhet t'i vlerësojnë ata me krahë të hapur (të distancuar nga shoqëria).

Kjo pasi që prova është se instalimi i individëve të imunizuar ka shumë më pak të ngjarë të dërgojë SARS-CoV-2 tek të tjerët.

Në Angli, individët që u infektuan pavarësisht se ishin imunizuar me vaksinat Pfizer ose AstraZeneca (referuar si një infeksion i përparimit), ishin gjysma më e mundshme për të kaluar infeksionin e tyre në shtëpi duke marrë kontakte me individë të kontaminuar që nuk ishin imunizuar.

Në Izrael, individët që kishin një infeksion të avancimit pas vaksinimit Pfizer kishin në fakt shumë më pak infeksion të kultivuar nga hunda e tyre sesa individët që në të vërtetë nuk ishin imunizuar.

Pra, nuk ka asnjë mundësi, pas kësaj?

Zero, zip, nada. Nuk ka asnjë mundësi të rënies virale si rezultat i vaksinimit tuaj COVID. Nëse nuk dëshironi të drejtoheni në dyqane në një vendndodhje të shpejtë, respektoni udhëzimet për shëndetin për të vendosur një maskë, si dhe përmasat shoqërore.

Nëse jeni të imunizuar, ka shumë të ngjarë të qëndroni shumë më pak në rrezik, përveç nëse jeni të pavaksinuar. Kështu që shërbimet duhet të jenë magjepsës, në krahasim me transformimin larg.