COVID: Rreziqet e sëmundjeve të rënda tek fëmijët tregojnë se janë shumë të ulta në studimin më të madh deri më tani

Covid

Rreziku i sëmundjes së rëndë, si dhe i fatalitetit nga SARS-CoV-2, infeksioni që krijon COVID-19, është tepër i ulët tek fëmijët, si dhe adoleshentët, sipas një prej vlerësimeve më të hollësishme të informacionit të shëndetit publik, i udhëhequr nga një një grup shkencëtarësh i përbërë nga Dr. Rachel Harwood nga Universiteti i Liverpoolit

Sidoqoftë, kapja e COVID-19 ngre mundësinë e sëmundjes së konsiderueshme në një nga të rinjtë më të prirur, ata me probleme klinike para-ekzistuese si dhe me nevoja të rënda speciale, megjithëse këto rreziqe qëndrojnë përgjithësisht të ulëta.

Kërkimet fillestare për, të lëshuara në 3 kërkime të reja para-shtypura nga UCL si dhe Universitetet e Liverpool, Bristol si dhe York, me siguri do të dërgohen në Komitetin e Përbashkët të Mbretërisë së Bashkuar për Vaksinimin si dhe Imunizimin (JCVI), Departamenti për Shëndetësi, si dhe Kujdesi Social (DHSC) si dhe Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH), për të njoftuar injeksionin, si dhe planin mbrojtës për nën 18 vjeç. Hulumtimet nuk hodhën një vështrim mbi ndikimin e COVID-it të gjatë.

Një studim paraprak, i lëshuar në serverin medRxiv, zbuloi se 251 të rinj të pjekur nën 18 vjeç në Angli u pranuan për trajtim të gjerë me COVID-19 gjatë gjithë vitit fillestar të pandemisë (deri në përfundimin e shkurtit 2021).

Shkencëtarët, duke kërkuar për të identifikuar rrezikun e plotë, deklaruan këtë në lidhje me të rinjtë e asaj moshe në Angli që kishin një mundësi në afërsisht 50,000 për t'u rrëfyer për trajtim të gjerë me COVID-19 gjatë gjithë asaj kohe.

Duke parë individualisht PIMS-TS, një sëmundje e pazakontë inflamatore tek fëmijët e sjellë nga COVID-19, shkencëtarët zbuluan se 309 të rinj u rrëfyen për trajtim të gjerë me këtë problem - që korrespondon me një rrezik të plotë të një në 38,911.

Një studim i lidhur para shtypjes, i lëshuar në serverin ResearchSquare, si dhe kontrollimi i informacionit për Anglinë, përfundoi se 25 fëmijë si dhe të rinj kishin vdekur në të vërtetë për shkak të kësaj të COVID-19, që korrespondon me një rrezik të plotë të vdekjes nga COVID -19 nga një në 481,000, ose afërsisht 2 në një milion.

Shkrimtari i vjetër në 2 nga hulumtimet, Profesor Russell Viner (Instituti UCL Great Ormond Street i Shëndetit të Fëmijëve), deklaroi: “Këto studime të reja tregojnë se rreziqet e sëmundjes së rëndë ose vdekjes nga SARS-CoV-2 janë jashtëzakonisht të ulëta tek fëmijët dhe të rinjtë. njerëzit.

"Ata të rinj në rrezik më të madh janë ata që janë gjithashtu në rrezik më të madh nga çdo lloj infeksioni gjatë dimrit ose sëmundje të ndryshme - domethënë, të rinj me probleme të shumta shëndetësore, si dhe nevoja të ndërlikuara speciale. COVID-19 rrit megjithatë rreziqet për individët në këto ekipe në një nivel më të lartë sesa për sëmundje të tilla si gripi (gripi sezonal).

"Gjetjet tona të reja janë të rëndësishme pasi ato do të informojnë udhëzime mbrojtëse për të rinjtë, si dhe vendime në lidhje me vaksinimin e adoleshentëve dhe fëmijëve, jo vetëm në Mbretërinë e Bashkuar por ndërkombëtarisht."

Shkrimtari kryesor Dr. Joseph Ward (Instituti UCL Great Ormond Street i Shëndetit të Fëmijëve) deklaroi: “Faktorët që lidhen me një rrezik më të lartë të COVID-19 të rëndë duket se janë përgjithësisht të qëndrueshëm si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit. Studimi ynë zbuloi një rrezik më të lartë të pranimit në kujdes intensiv midis të rinjve me etni të Zezë krahasuar me të bardhën, si dhe midis të rinjve me gjendje shëndetësore të tilla si diabeti, astma dhe sëmundjet kardiovaskulare. Të rinjtë me kushte të shumta kishin rrezikun më të lartë.

"Këto probleme ishin gjithashtu aspekte të rrezikut për sëmundje të ndryshme të tjera që çuan në pranimin në trajtim të gjerë, megjithatë në një nivel më të ulët se sa për COVID-19."

Autori kryesor i studimit të tretë para-shtypur, Dr. Rachel Harwood (Universiteti i Liverpool) tha: "Meta-analiza jonë zbuloi aspekte të krahasueshme të rrezikut me kërkimet e ndryshme të tjera, megjithëse ne gjithashtu zbuluam se pesha e tepërt rriti rrezikun e COVID të rëndë - 19 sëmundje, diçka që ne e kemi njohur për një kohë të gjatë tek të rriturit, por tani po shfaqet si një rrezik jetësor për fëmijët, si dhe të rinjtë gjithashtu. "

Autori kryesor Dr. Clare Smith (Universiteti i Bristol) tha: "Ne zbuluam se vetëm 40% e fëmijëve, si dhe të rinjve që kishin një ekzaminim të favorshëm COVID-19 në kohën e fatalitetit, vërtet vdiqën nga COVID-19, duke theksuar se rreziqet janë më pak sesa mund të rekomandojnë numrat e drejtpërdrejtë. Fëmijët si dhe të rinjtë me neurodisabilitet të ndërlikuar shkuan në rrezikun më të madh të fatalitetit. ”

Autori i lartë Profesor Lorna Fraser (Universiteti i Jorkut) tha: “essentialshtë thelbësore të kihet parasysh se rreziqet janë shumë të ulëta për të gjithë fëmijët, si dhe të rinjtë. Edhe kur zbuluam rreziqe më të mëdha për disa ekipe me probleme të rënda klinike, këto rreziqe ishin ende shumë pak të kundërta me rreziqet që shihen tek të rriturit. "

Dr. Elizabeth Whittaker (College Imperial London) tha: "isshtë siguruese që këto kërkime tregojnë përvojën tonë mjekësore në institucionin mjekësor - ne shohim shumë fëmijë të sëmurë seriozisht Edhe pse kjo informatë fshihet deri në Shkurt 2021, kjo nuk ka ndryshuar kohët e fundit me Variacioni i deltës. Ne dëshirojmë që ky informacion sigurisht të jetë sigurues për fëmijët, të rinjtë, si dhe familjet e tyre. "

Studimi i udhëhequr nga UCL konsideroi informacionin e pranimeve të institucionit mjekësor të Anglisë për të rinjtë në mes të 2015 dhe 2021 si dhe e lidhi këtë me informacionin mbi pranimet në trajtim të gjerë, fatalitete, si dhe shqyrtimin e PCR.

Duke kontrolluar informacionin para-pandemik, shkencëtarët ishin në gjendje të krahasonin rreziqet e të rinjve për gjendje të rëndë nga SARS-CoV-2 me rreziqet e tyre të sëmundjes së rëndë nga të gjitha arsyet e ndryshme, si dhe veçanërisht të gripit.

Në një studim të ndryshëm paraprak, shkencëtarët konsideruan informacionin nga Databaza Kombëtare e Vdekshmërisë së Fëmijëve (NCMD), një sistem i domosdoshëm i mbulimit në Angli, për të përcaktuar të gjithë fëmijët si dhe të rinjtë që vdiqën në përputhje me infeksionin SARS-CoV-2 deri në përfundimin e Shkurtit 2021 Gjashtëdhjetë e një fëmijë vdiqën duke respektuar një diagnozë të favorshme mjekësore, megjithatë shkencëtarët ekzaminuan dokumente mjekësore për të identifikuar se vetëm 25 nga këta fëmijë (41%) vdiqën për shkak të kësaj të COVID-19.

Ndërkohë, një letër e tretë e lidhur paraprake e lëshuar sot konsideroi 3 hulumtime aktuale që shqyrtojnë aspektet e rrezikut për sëmundje të rënda si dhe fatalitetin nga COVID-81 midis të rinjve. Ajo zbuloi rreziqe më të mëdha në mesin e të rinjve që ishin mbipeshë, kishin më shumë se një problem Wellness, ose kishin një zemër ose problem neurologjik. Rreziku, posaçërisht rreziku i fatalitetit, ishte më i madh në këto vlerësime sesa në informacionin mbarëkombëtar anglez. Shkrimtarët rekomanduan që kjo ka të ngjarë të tregonte paragjykime në veprat letrare të lëshuara, megjithatë gjithashtu shtimi i hulumtimeve nga strukturat e varfra me burime me vdekje më të madhe.