Infeksionet COVID rriten në të gjithë botën

Covid

Infeksionet e reja COVID-19 në të vërtetë kanë marrë rritje në të gjithë globin sepse në fund të qershorit, duke mbuluar gjysmë milioni të martën dhe gjithashtu të mërkurën, nuk rritet pasi që 28 maj, sipas një numri të AFP.

Që nga ora 1400 GMT të enjten bazuar në numrat kryesorë, 188,347,302 raste janë regjistruar në të vërtetë për shkak të fillimit të pandemisë në dhjetor 2019.

E marta pa 552,263 raste krejt të reja dhe gjithashtu të mërkurën kishte 541,452 edhe më shumë.

Standardi ditor për 7 ditët e mëparshme ishte 474,100, një rritje prej 17 përqind krahasuar me javën e kaluar.

Rritja e instancave shoqërohet përgjithësisht me alternativën fillestare Delta të përcaktuar në Indi dhe gjithashtu aktualisht ekzistuese në 111 kombe dhe gjithashtu rajone, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Infeksionet në të vërtetë kanë hyrë në Evropë me një standard të përditshëm prej 115,390 raste, për një rritje prej 36 përqind gjatë javës së kaluar.

Hollanda pa një rritje prej 512 përqind, Belgjika 103 përqind, Greqia 97 përqind, Franca 81 përqind dhe gjithashtu Italia 75 përqind.

Diku tjetër, Shtetet e Bashkuara nënshkruan një standard të përditshëm prej 25,340 instancash të reja gjatë 7 ditëve të mëparshme, për një rritje prej 72 përqind gjatë javës së kaluar, megjithëse numri ishte shumë më i ulët se 258,000 raste të përditshme në optimale e pandemisë në fillim të janarit.

Vetëm Azia përbënte pothuajse një të tretën e rasteve të reja, duke regjistruar një standard të përditshëm prej 145,840, një rritje prej 28 përqind, shumica e tyre në Indi me rreth 44,630 raste të përditshme, me 15 përqind.

Indonezia në të vërtetë ka parë infeksione të dokumenteve në një standard të përditshëm prej 41,520, deri 45 për qind, së bashku me fatalitetet.

Brazili është i dyti vetëm në Indi me 2 raste tipike të përditshme gjatë 42,960 ditëve të mëparshme, megjithatë numri qëndron për një rënie prej 7 përqind nga java e mëparshme.

Amerika Latine dhe gjithashtu zona e Karaibeve regjistroi rreth 109,096 raste krejt të reja për një rënie prej 11 përqind.