COVID-19 pa miliona njerëz që humbin inokulimet e viteve të fëmijërisë, OBSH paralajmëron


Miliona humbën dozat e para të një injeksioni të fruthit, difterisë, tetanozit si dhe kollës së kokës

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

MbyllDr. Siegel: Vaksinat për të shuar linë ishin 'mënyra më e rrezikshme' sesa vaksina COVID Video

Dr Siegel: Vaksinat për shkatërrimin e lisë ishin 'shumë më të rrezikshme' sesa injeksioni COVID

Faktori i Fox News Dr. Marc Siegel flet për vaksinimet dhe maska ​​që kërkohen në 'The Faulkner Focus'

Rreth 23 milion fëmijë në të gjithë botën humbën inokulimet e rregullta në 2015 si rezultat i ndërprerjeve të lidhura me COVID-19 në kujdesin shëndetësor, këshilloi Organizata Botërore e Shëndetësisë (EBS) E enjte. Numri shënon një rritje prej 3.7 milion nga 2019, gjithashtu si një i lartë që nuk është parë duke marrë parasysh që 2009. 

"Shqetësuese, shumica e këtyre - deri në 17 milion fëmijë - ka të ngjarë të mos marrin një vaksinë të vetme gjatë vitit, duke zgjeruar pabarazitë tashmë të mëdha në aksesin e vaksinave," këshilloi OBSH. "Shumica e këtyre fëmijëve jetojnë në komunitete të prekura nga konflikti, në vende të largëta që nuk shërbehen ose në mjedise informale ose lagje të varfër ku ata përballen me privime të shumta duke përfshirë qasjen e kufizuar në shëndetin bazë dhe shërbimet kryesore sociale." 

Kompania deklaroi ndërprerjet në vitet e fëmijërisë fotografitë përforcuese ishin më të mëdha në zonat e Azisë Juglindore, si dhe Mesdheut Lindor. India pa rënien më të madhe të të shtënave përforcuese, të ndjekura nga Pakistani, Indonezia, Filipinet si dhe Meksikë Miliona humbën dozat e para të një fruthi, difterie, tetanozi si dhe injeksionin e kollës së kokës. 

Ndërsa ndërprerjet e lidhura me COVID-19 në kujdesin shëndetësor shtuan uljet, autoritetet mbanin në mendje se modelet në inokulimin e viteve të fëmijërisë ishin shqetësuese para pandemisë. Ndërsa OBSH sugjeron një çmim inokulimi 95% për të shmangur një rilindje të fruthit, standardi në të vërtetë lundronte rreth 86% për disa vite. 

"Edhe kur vendet bërtasin për të marrë duart e tyre për vaksinat COVID-19, ne kemi shkuar prapa për vaksinat e tjera, duke i lënë fëmijët në rrezik nga sëmundje shkatërruese por të parandalueshme si fruthi, poliomieliti ose meningjiti", deklaroi Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, drejtori i përgjithshëm i OBSH . "Shpërthimet e shumta të sëmundjeve do të ishin katastrofike për komunitetet dhe sistemet shëndetësore që tashmë luftojnë me COVID-19, duke e bërë më urgjente se kurrë të investosh në vaksinimin e fëmijërisë dhe të sigurosh arritjen e çdo fëmije." 

Kompania deklaroi se ndërsa kishte një rënie të ndjeshme midis Marsit dhe Majit 2020, kjo ishte një rritje gjatë muajve Qershor-Shtator, megjithatë "jo e mjaftueshme për të arritur mbulimin e kapjes". 

"Kjo vonesë në vaksinimin e kapjes mund të përbëjë një kërcënim serioz të shëndetit publik që do të rezultojë në shpërthime të sëmundjeve të parandalueshme nga vaksinat, veçanërisht në shkollat ​​që janë rihapur për mësim personal", përmendi CDC. "Gjatë dekadave të fundit, Shtetet e Bashkuara kanë arritur një reduktim të konsiderueshëm të prevalencës së sëmundjeve të parandalueshme nga vaksinat, të drejtuara në një pjesë të madhe të administrimit të vazhdueshëm të vaksinave pediatrike të rekomanduara në mënyrë rutinë."